Bodrum Gündem

14-28 Hastanesi

14-28 Mayıs mücadelesinden, “ağır yaralı” olarak çıkan CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları, “nekahet” döneminden henüz çıkamadı.

Kemal beyin durumu daha da kötüye gidiyor.

Hasta yatağında, telefonundan “Ben iyiyim” mesajları gönderirken, “Danışman Krizlerine” yakalandı. CHP Genel Başkanı için maalesef “yoğun bakım” hazırlanıyor.

Cumhur İttifakı tarafından inşa edilen 14-28 Mayıs Hastanesi, 14-28 mücadelesinde yaralanan, Millet İttifakı liderleri ile dolu. Liderlerin tamamı, meclis kapısı önünde yenildi.

CHP Lideri gibi “ağır yara alan” İYİ Parti Genel Başkanı Meral hanımın durumu, Kemal beye göre daha iyi, ayakta durmaya çalışıyor.

Aldığı Ok’larla “ağır yaralanan” Meral hanıma doktorlar “2 ay kesin istirahat” tavsiye etti. “Sessiz kal, ağzını açma” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu’nun “ psikolojik “ tedavileri ise sürüyor.

Akşener, Elini CHP’den Çekmiyor.

İYİ Parti Genel Başkanı, 26 Ağustos’a kadar doktor tavsiyesine uydu ve sessizce yattı. Meral hanım, Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı gün, yer ve saatte, siyasette yeni bir mücadele başlattı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” dediği gün, kurmaylarına;

“İyi Partililer, ilk hedefiniz CHP değil, Kemal Kılıçdaroğlu’dur, indirin” diyerek CHP Liderine karşı savaş açtı.

Sessiz kaldığı 14-28 Hastanesi sürecinde kendisine, “KK” ilacı verilmiş, “Kemal beyi CHP’nin başından indir” tedavisi uygulanmıştı.

Meral hanım Afyonkarahisar’da, Kurumsal olarak CHP’ye değil, sadece Kemal beyi hedefine aldı.

Bir türlü Kemal Kılıçdaroğlu’nu sevemedi.

Çünkü “Cumhurbaşkanı adayı olma” dedi, masadan kovuldu. Yeniden masaya döndü.

Bu defa hiç sevmediği, kaybedeceğinden emin olduğu Kılıçdaroğlu için kerhen, “Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e” diye oy istedi.

CHP’nin tabanı ile adeta “hemhal olan” İYİ parti Genel Başkanı, çok sevdiği CHP’li İmamoğlu ve Yavaş’ı da Kemal beyin yanına monte etti.

Meral hanım, CHP tabanını çok sevmişti.

Çünkü o tabandan oy devşirmeye başlamıştı. Özellikle de partisine küsen ve Kemal beye tepki veren CHP’lilerin oyunu istiyordu.

Ama sonuç hüsran…

Millet İttifakı ağır bir yenilgi aldı.

Akşener, Kemal beyden nefret ediyordu. Yüzünü görmek, sesini duymak istemiyordu. Bu yazının yazıldığı ana kadar da Kemal beyi görmedi, duymadı.

26 Ağustos’ta, Kemal beyin CHP’nin başından gitmesi için bayrak açan Meral Akşener, CHP içindeki mücadelesini CHP kurultayı ile sürdürüyor.

Akşener, CHP Kurultayı’na el attı

CHP’nin tabanını seven, kurumsal kimliği ile bir sorunu olmayan İYİ parti Genel Başkanı Meral hanım, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başından gitmesi için yol haritasını da çizdi.

  • Kemal bey CHP’nin başından gitmeli.
  • Bu nedenle CHP Kurultayı erkene, mahalli seçimler öncesine çekilmeli. Kurultay, seçim sonrasına kalırsa Kemal beyle işbirliği yapılmayacak. Seçimlerden sonra yapılacak bir kurultayda, Kemal bey yeniden genel başkan seçilebilir.
  • Kurultayın öne alınması için CHP içindeki dinamikleri harekete geçirilmeli. CHP Kurultayı tarihine karar verecek olan CHP Parti Meclisi üzerinde çalışılmalı.
  • Meral hanım, CHP Kurultayı seçim öncesine alınır, Kemal bey giderse, yeni CHP Genel Başkanı ile yeniden masaya oturacak. Yerel seçimde, Ankara ve İstanbul ile birçok ilde işbirliği-ittifak-destek yapacak.

Meral hanım, CHP içindeki bu “5.Kol” harekâtını gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

İlk olarak, CHP’ye dönüş hazırlığı içinde olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüştü. Çünkü Muharrem İnce CHP’ye dönüş sinyali vermişti.

Akşener, “CHP’de Kemal Bey gitmeli, Kurultay erkene alınmalı” temalı yol haritasını Muharrem İnce’ye de açtı. Görüşme bir buçuk saat sürdü. Bu ilginç görüşmeden sonra Muharrem Bey, yapacağı basın açıklamasını da iptal etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çizdiği bu yol haritası, CHP muhalifler tarafından da destek görüyor. Hatta bu muhalifler, Meral hanım, Oktay Vural ve Kürşad Zorlu ile gizli görüşmeler yaptığı iddiaları konuşuluyor.

Kurultay’ın seçimlerin öncesine alınması ve Kemal beyin gitmesi için başta, Özgür Özel olmak üzere İmamoğlu ve arkadaşlarının büyük çaba harcadıkları da iddia ediliyor. Kurultayın öne alınması için Parti Meclisi üyeleri üzerinde baskı artıyor. Kemal bey ise seçimleri etkilememesi için seçim sonrasına bırakmak istiyor.

Sonuçta, CHP’nin iç işlerine elini değil, kolunu sokan İYİ parti Genel Başkanı Meral hanım ve CHP’li muhalifler mi, Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları mı kazanacak.

Hep beraber göreceğiz

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.