Bodrum Gündem

Yengesini öldürüp, intihar eden kişinin annesine 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Yengesini öldürüp, intihar eden kişinin annesine 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Seydikemer’de yengesini av tüfeğiyle öldürüp, intihar eden kişinin annesine “kasten öldürme” suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Bodrum Gündem Haber

Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık F.T. (65) ile mağdur B.T. ve avukatı katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanık, pişman olduğunu belirterek, “Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Yaşlıyım. Suçum yoktur. Oğlumun acısını bile yaşayamadan suçsuz yere tutuklandım.” savunmasını yaptı.

Mahkeme heyeti, sanık F.T.’i oğlunu cinayet işlemesi için teşvik ettiği ve olayda maktulün oğlu B.T.’e de kürekle müdahalede bulunduğu gerekçesiyle “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, ilk haksız eylemin kim tarafından gerçekleştiğinin belirlenememesi nedeniyle sanığın cezasını 13 yıl 6 aya düşürüp, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

– Olay

Boğalar Mahallesi’nde 2 Ekim 2022’de arazi meselesi yüzünden amcasının eşi D.T. ile tartışan H.T., av tüfeğiyle yengesini öldürdükten sonra kaçmıştı. T.’nin, olay yerine bir kilometre uzaklıkta cinayeti işlediği av tüfeğiyle intihar etmişti.

Cinayeti işleyen H.T.’in annesi F.T. hakkında ise olayda hayatını kaybeden D.T.’in oğlu B.T’i plastik kürekle darp ettiği, evden silah alıp gelmesini istediği oğlunu da cinayete azmettirdiği gerekçesiyle, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanıp dava açılmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.