Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    AKP’nin Muğla barışması Akbelen’den geçer

    Geçtiğimiz yaz Muğla-Milas sınırları içerisinde bulunan Akbelen artık Türkiye’de tanınan önemli bir merkez konumuna geldi. Yaklaşık 2 bin dönüm arazi üzerinde Akbelen Ormanlarının geçen yıl katledilmesi ile başlayan süreçte, AKP iktidarını siyasi olarak hedefe koyduğu için bu yıl 31 Mart yerel seçimleri öncesi AKP’nin bir şeyler yapması gerekir.

    -Akbelen artık bir kırmızıçizgidir

    Çünkü Akbelen’de yaşananlar hala hafızalarda. Muğla için Muğla köylüleri için Akbelen seçimlerin kırmızıçizgisidir. Hatta geçtiğimiz yaz Akbelen Ormanlarına yönelik yapılan bir katliamın bir benzerinden de son günlerde kıl payı dönüldü.

    Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla ve ilçelerini kapsayan Muğla Büyükşehir Belediyesi için aday ilan ettiği Sayın Aydın Ayaydın, bu kıl payı dönüşte büyük rol oynadı.

    -Bu sevinç yeşertilmeli

    Bu sefer Akbelen’in tarım arazilerine yönelik yanlış hesap son anda Sayın Aydın Ayaydın’ın girişimi ile Cumhurbaşkanlık’tan döndü.

    Bu dönüş tabii ki, Akbelen’de etkilenecek arazi sahibi köylülerde ve konu Akbelen olunca etkilenen çevreciler arasında da sevinçle karşılandı.

    Onun için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AKP iktidarının en son Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle geri adım atmasını,  parti adına büyük bir milat olarak görüyorum.

    Aydın Ayaydın bazı bakışları değiştirdi

    Sayın Aydın Ayaydın’ın buradaki fonksiyonu AKP’ye büyük bir kazanım getirmiştir. Belki de AKP’ye bakışı değiştirdiği için Muğla seçimlerinde de etkisini gösterecektir.

    Akbelen artık Türkiye’nin çevresel bir kalbi olmuştur. Bu Muğla toprakların yeşili, mavisi, doğal zenginlikleri, yer altı kullanabilir sularının olması, tarımı ve tarihi dokusuyla Türkiye’nin farklı özellikleri olan ender coğrafyalarından bir yerdir. Kısacı el sürülmeyecek turizm köşelerinden biridir.   Muğla ve 13 turizm ilçesi.

    -Bu adım atılmalı

    Bu bölge çevresel koruma anlamında Türkiye’nin kırmızıçizgisi olduğu için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Akbelen ile Muğlalılarla barışacak bir adım atması gerekir.

    -Aydın Ayaydın faktörü artık var

    Çünkü son iptal edilen Akbelen kararnamesi bence bu amaçla atılmış bir adımdır. Akıllara acaba Sayın Aydın Ayaydın, o zamanda devreye girseydi, Akbelen Ormanları da bu katliamından kurtulabilir miydi, bu yanlıştan dönülebilir miydi? sorusunu da akla getiriyor.

    Çünkü Sayın Aydın Ayaydın’ın devreye girmesiyle bu saatten sonra Akbelen’de böyle bir beklentiyi de beraberinde getirdi.

    AKP’nin  bu yanlıştan dönmesi için Akbelen ile bir şekilde barışması gerekiyor. Ancak nasıl olur? diye düşündüğümüzde, aklıma Sayın Aydın Ayaydın’ın pratik ve yapıcı zekası ve deneyimi geliyor. Bunu da çözer ise Sayın Aydın Ayaydın çözer diyorum.

    Söz konusu Akbelen köylüleri ve doğamız ise gerisi teferruattır.

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.