Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum’un sorunları artık siyasi pazarlık masasında

    Bodrum’da artık bıçak kemiğe dayanmış, insanlar susuzluktan inlerken,  AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Sayın Hacı Dalda, Türk demokrasisi adına talihsiz bir açıklama yaparak çözümün adresi olarak AK Parti’yi gösterdi.

    AK Parti İlçe Başkanı Hacı Dalda, açıklamasında iktidar partisi olarak Bodrum’un sorunlarını ancak biz çözeriz demeye getirdi.

    Böylece Hacı Dalda, Bodrum’daki sorunların neden çözümsüz olduğunun şifresini de siyasi kod olarak verdi.

    -Demek ki Bodrum’a AK Parti gelmezse sorunları çözümsüz

    AK Parti’nin yeni Bodrum İlçe Başkanı Sayın Hacı Dalda, Türkiye’nin en önemli turizm ilçesi Bodrum’da bitmeyen sorunlarının neden çözümsüz olduğunu böylece alt mesaj olarak vermiş oldu.

    Bodrum’un sorunlarının çözümsüzlüğünün Bodrum Belediyesi kaynaklı mı? Yoksa iktidarı elinde bulunduran AK Parti iktidarı kaynaklı mı? Tartışmalarına da bir şekilde noktada koyulmuş oldu.

    -Demokrasi adına talihsiz bir açıklana

    AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Sayın Hacı Dalda’nın, “ Bodrum’un tüm sorunlarını çözmek için iktidar partisini tek adres göstermesi de demokrasinin bir ayıbı olarak ortaya çıkmıştır.

    Bu açıklamayı, nasıl okumalıyız diye düşünecek olursak “ Eğer Bodrum Belediyesini AK Parti,  kazanırsa Bodrum’un sorunları çözeriz” şeklinde okumalıyız.

    Bir başka deyişle Sayın Hacı Dalda” Bodrum’un sorunları ancak ve ancak iktidar partisi AK Partisi kazanırsa çözülür”demeye getiriyor. Onun dışında Bodrum’un sorunları çözümsüzdür. Susuzluk bir kaderiniz olacaktır diyor.

    -Demokrasi adına talihsiz bir açıklama

    Bodrum’da yaşayan insanlar, Bodrum tarihinin en büyük sorunu olan susuzluk ile boğuşurken, demek ki. Sayın Hacı Dalda’nın bakışı ile seçimlere kadar Bodrum’un su sorununun çözülmesi için AK Parti iktidarı parmağını bile oynatmayacak

    -Oysa Hacı Dalda, ne yapıp yapıp Bodrum’u susuzluktan kurtaracağız demeliydi

    Oysa Sayın Hacı Dalda, bu talihsiz açıklama yerine, Bodrum’un su sorununu elbirliği ile seçimlere kalmadan çözmek için elimizden geleni yapacağız deseydi. Bodrumluların kalbinde taht kurardı.

    Böylece Bodrum’un sorunları artık siyasi bir pazarlık olarak ortaya konmuş oldu.

    İşte siyasetin hiç istenmeyenini Sayın AK Parti İlçe Başkanı Hacı Dalda’dan duyduk ve üzüldük.

    -Ahmet Aras’ın tezleri doğru çıktı.

    Demokratik bir seçim ile göreve gelen CHP’li Ahmet Aras’ın şimdiye kadar iktidar eliyle engellemesine yönelik tezleri de Hacı Dalda’nın bu net anlaşılır açıklaması ile karşılık buldu.

    -Yalıkavak yolu demek ki ondan bitirilmiyor.

    Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ın dün Yalıkavak yolunda yıllardır bitirilmeyen Yalıkavak yolunun hesabını soran kalabalığa verdiği yanıtta Sayın Hacı Dalda’nın açıklamasıyla da örtüştü.

    Bodrum’un sorunlarını şimdiden pazarlık olarak masaya koyan AK Parti ilçe Başkanı Sayın Hacı Dalda, 31 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kadar bakalım ne vaatler verecek?

    Türk demokrasisi bir kez daha seçim atmosferinde ilginç pazarlıklarla sınav verecek.

    -Oysa Bodrum’da insanların tek gündemi var!

    O da susuzluktur. Ancak Bodrum şu an kaderi ile baş başa bırakılmıştır. Bodrum sahipsiz bırakılmıştır. Sosyal medyamda susuzluk ile ilgili olarak “ Siteler Muski’yi Çimer’e şikayet edecek” diye yaptığım paylaşım bir anda büyük ilgi gördüğü için Bodrum’un tek gündemi susuzluk olarak görüyorum. O da siyasi bir pazarlığa dönüştürüldü.

    Görünen o ki, iktidar partisi de seçimlere kadar bu konuya el atmayacak. Vay güzel Bodrum’un haline. Kahrolsun böyle demokrasi anlayışı!

    Saygılarımla Tandoğan UYSAL Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.