Bodrum Gündem

İki Büyük İdealim

Hemen hemen herkesin bir ideali vardır, yoksa bile olması lazım diye düşünüyorum. İdealsiz yaşamın tadı olmaz, ideale ulaşmak için sarf edilen çabanın insanları daha da olgunlaştıracağını, daha hassas ve derin düşünceli olacaklarına son derece inanan biriyim.

Size kalan yaşamımda en büyük iki büyük idealimi yazmak istiyorum, zaten İngilizce olarak web sitemde açıklamaya çalıştım. Öncelikle bu idealleri gerçekleştirebilmek için hayattan bazı dersler aldım. Örneğin artık hayatta kimseye, ama gerçekten kimseye güvenmemeyi öğrendim.

Yalnız adam olduğumu artık iyice hazmettim.

Çocukluktan bu yana devrimler geçirdim, elime taşın değil kayaların altına koydum, hırpalana hırpalana bu güne kadar geldim. Bu hırpalanma kati surette fiziksel değildi…

Ruhsaldı…

Yaşamımda hata üzerine hatalar yaptım ve halen yapmaya devam ediyorum.

Bilinçaltı, düşüncelerimi her zaman hayata geçirmek isteyişim ve bu arzularımın da sadece sadece insan değil bütün canlıların hayatı ile ilgili olması gerçekten çok ilginçti…

Deprem ön sinyallerinin varlığını ispatlamak demek, insanların hayatı kurtarmak demektir.

Ölümsüzlüğü yani ruhunu hiçbir zaman yok olmayacağını ispat etmek ve bu doğrultuda insanların hayatlarını stres olmadan yaşamalarını sağlamak, yine insan hayatıyla ilgili.

Bu ikinci konuyu burada açmak istiyorum çünkü bu konu yüzünden art arda kitaplar yazmak istiyorum. Bir tanesi hayata geçti ve hemen hemen dünyanın her ülkesinde kitapçılarda elde edilebiliyor. Lakin Anglo-Saxon ülkesinde ilk kitabım olduğu için daha 18 gün önce çıkan kitabın gazeteciler tarafından okunması birkaç ay zaman alacaktır. Yani şimdilik kitapçılar sadece kitabın özetini okuyup yayınevinin toptancılara gönderdiği kitaplarımı siparişe hazır durumuna sokuyorlar.

Şimdi web sitemde My Books sayfasında gördüğünüz gibi birkaç kitap sıra bekliyorlar. Where İs My Soul? Yani Benim Ruhum Nerede? İngilizceye tam olarak çevrildi ve yayınevine gönderilmeye hazır. Biraz bekleyeceğim. Bu kitap White Birdfs – Beyaz Kuşların bir devamı olarak da kabul edilebilir.

Kitaplarımı Austin Macauley yayınevine verebilirim ki özel anlaşmam var veya başka bir yayınevi ile anlaşabilirim. İleriki tarihlerde göreceğiz.

Benim Ruhum Nerede? Kitabımda Tibetli bir çiftin İtalya’daki bir köye ziyareti ve bir aile ile 3 gün beraber yaşamalarıdır. Bu beraberlik esnasında NDE’ler yani Near Death Erxperiencers, Hayat sonrası Hayat, reenkarnasyon, ruhların bitmeyen yaşam süreleri, bu çarkın nasıl çalıştığı örneklerle bir hikâye şeklinde yazılmıştır.

Bir sonraki kitap ise VİTA REALİ, ‘Hayatın Yeni Filozofisi’ adını taşıyor ve daha yazıyorum. Burada İtalya’daki köyü ziyaret eden Tibetli çiftin ‘Lhasa da’ büyük bir uluslararası toplantıya dünya liderlerini, bilim adamlarını, spiritüel dernekleri, gazetecileri, ilahiyatçıları çağırarak ölümsüzlük hakkında çeşitli büyük odalarda konferanslar düzenlediğini görüyoruz. Bazı anlarda ateist bilim adamları ile sürtüşmeler oluyor, bazı zamanlarda yavaş yavaş ruhun ölümsüzlüğüne inanmaya başlayan ancak dünya ekonomisine son derece zarar verebileceği için konuşmacıları sabote etmeye kalkan ufak gurupları, bazen ise çeşitli ırklardan gelen kişilerin aralarında meydana gelen aşk hikâyelerini de okuyabileceğiz. 350 sayfa civarı olacak olan bu kitap okuyucuların kendi kendilerine birçok soru sorabilecek duruma getireceğine son derece inanıyorum.

Sabit örnekler veriyorum, insanoğlunun neden ölümsüzlükten bu denli korktuğunu daha kestiremedim. Bilmeyenler için yazayım, bugün bu konu ile uğraşan birçok bilim adamı ve dernek mevcut.  Gerald Maurice Edelman, ABD’li biyolojist ruhun ölümsüzlüğüne inan ve 1972 yılında NOBEL alan bir bilim adamı.

Daha sonra The Secret Of The Clouds, yani Bulutların Sırrı kitabımı yayınlayacağım. Bu kitap benim hayatım boyunca yaptığım deprem çalışmalarımı, özel hayatımı, konferanslarımı, seyahatlerimi, bilim adamlarıyla yaptığım mücadeleleri, isim isim, yer yer, belge belge göstererek yayınlayacağım.

Ardından en son bulduğum, hazırladığım teorimi en ufak detayına kadar ifşa edeceğim. Yani dünyanın her hangi bir bölgesinde olabilecek Mag 5 küsur ve üzerindeki depremleri nasıl kestirebileceğimize dair krokilerle izah edeceğim.

Bu kitap benim için son derece önem taşıyor.

Bu abuk sabuk, nereye gittiği belli olmayan, bağnaz politikacılarla idare edilen bu güzelim dünya artık yaşanmaz hale gelmektedir. Tabiatı da mahvettik, aile mevhumu ortadan kalkmak üzere vb.

Bu iki konu ile mücadele etmem gerektiğini bana iç dünyam, yani ruhumdan gelen ses söylüyor. Son nefesime kadar ölümsüzlüğüne inandığım ruhumun sesini bugünkü hayat şartlarım ne olursa olsun dışarıya fışkırtacağıma ve sosyal hayata ilave edeceğimi kendime vazife olarak arz ediyorum.

Kim ne düşünürse düşünsün, ne derse desin, umurumda değil. Yarın ve öbür gün ne şartlarda olursam olayım bu kitapları yayınlayacağım.

Sonuç olarak Uluslararası bir organizasyon kurmak istiyorum.

Hepimizin bildiği gibi dünyamız kurulduğundan bu yana kötü siyasetçiler yüzünden hiç bir ülkenin halkı refah, sulh ve mutlu bir şekilde yaşamını sürdüremedi. İstilacı politikalar yüzünden milyonlarca insanın kanı aktı ve bugün yöntemler değişik olsa dahi her yıl yüzbinlerce insan katledilmektedir.

Dünya halklarını birleştiren sanat, bilim ve spor un karşısında siyaset, din ve ırkçılık daima galip geldiğinden, görünen odur ki önümüzdeki yıllarda dünyamızdaki hayat şartları daha da kötüye gidecek.

‘Artifical Intelligence’ denilen ve bu gidişle dünyamızın düzenini daha da kötüleştirebilecek bu suni sistem ailelerimizin içerisine kadar girip bizlerin günlük sosyal ve iş hayatlarımızı daha da altüst edebilecektir. İlerdeki tarihlerde belki de Artificial Intelligence yüzünden bir an görülüp sonra kaybolabilecek insan kılığındaki ‘teknolojik hayaletler’ istedikleri gibi casusluk yapabilecek, cinayetler işleyebilecek, şu an daha aklımıza dahi gelmeyen bir sürü faaliyetlerde bulunup dünyadaki sosyal hayatı tamamen uçurumun kenarına itebilecektir.

Bugüne kadar yapılan bütün buluşların bir kısmı teknoloji bakımından bizlere yararlı olmalarına rağmen büyük bir kısmı bazı kendini bilmeyenler tarafından daima negatif olarak kullanılmış ve felaketlere yol açmıştır.

Buna dur deme zamanı gelmiştir.

Bir düşüncem var, sanıyorum ki dünyanın dört bir köşesinde bu düşünceme katılmak isteyecek insanlar, dernekler, topluluklar olacaktır.

Çok iyi biliyorum ki yine dünyanın dört bir köşesinde ölüme inanmayanların, fiziksel ölümden sonra başka bir hayat olabileceğine inan büyük bir insan topluluğu mevcuttur.

Bugün, dünyamızın her kıtasında savaşlar, katliamlar, açlık ve işsizlik devam etmektedir. Zenginler daha çok zengin olmakta, fakirler daha fazla fakirleşmektedirler.

Ölümsüzlük ve hayat ebediyen devam eder kavramı konusu…

Lakin ölümsüzlük ispat edildiğinde ki bütün kalbimle kendim bu amaç için çalışmaya hazırım, insanoğlunun hayat şartlarını değiştirebiliriz. Yapılan binlerce istatistiklerde görüldüğü gibi, NDE (near death experiencer) yaşayanların hemen hemen hepsi daha huzurlu bir hayat sürmeye başladılar.

Amacım ilk etapta, Büyük Britanya da bu konuya inanan kişilerle bir gurup oluşturmak ve bir süre sonra olağanüstü bir Association kurmaktır.

Bu guruba katılmak için Büyük Britanya da yerleşik olmak şart değildir. Dünyanın her köşesinden herkes, ölümden sonra bir şeyler var, mevcut, ama ne olduğunu anlayamıyorum, diyen herkes, İngilizce bilme şartıyla bu guruba katılabilir. Öncelikle bir whatsapp gurubu kuruyorum ve adı VITA REALI yani Latince Gerçek Hayat.

Bu sebepten dolayı, öldükten sonra hayatın devam ettiğine inanan, insani değerlere ve bütün canlıların huzurlu yaşamlarını sağlamak için yeni bir dünya sisteminin kurulmasına yardım etmek isteyen ve kendisine güvenen kişiler varsa lütfen bana aşağıdaki e-mail ile temasa geçebilirler ve kendileri hakkında bilgi gönderebilirler.

Konunun çok hassas olduğunu çok iyi biliyorum.

Gurubu büyüttüğümüz zaman ve gerek zoom gerekse toplantılarla iletişime geçtiğimiz zaman, kimlerle ve nasıl bir organizasyon kuracağımıza karar verebiliriz.

www.ronaldkarel.com

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Zafer Cengiz dedi ki:

    Merhaba Karel Bey.. Yine yanlış bir kararla GB’ye savrulmak neye yarar ki..? Geocosmo’daki ‘smart mesajı alamayan insanlık’ doğaya kurban olmaya Başarıyla devam ediyor..! Oysa; 3 yıl önce İzmiri yıkan Sisam Depremi’nde Yunan komşu SMS Alarm verip ada halkını kurtardı AMA bunu hala anlamayan ‘deprem bilimi’ Doğu’daki 11 ilin fermuar gibi yarılması olayına seyirci kaldı? Meğerse Deprem’de istikbal göklerde imiş diyerek, insanları uyandirma gorevme devam ediyorum AMA #YaSONRA..? lzmir’den Sevgilerle..
    90 532 711 1357

    1. ronald karel dedi ki:

      Merhaba Cewngiz beyi Mesajınızdan pek bir şey anlamadım ama ben 1976 dan beri yurt dışında yaşıyorum sadece yazın Türkiye deyim. Türkşye de yaptığım ve sunduğum projelerin hatti hesabı yok ama kimse ne bakmak istedi ne de sonuna kadar destekledi. 2 yıldan beri NASA Ames teki ofis de kapandı. Twitter da 30 bine yakın takip eden vardı 4 sene önceki Malatya depreminin Mag 5.6 bildim diye neredeyse linç edilecektim. Şimdi ancak elimden geldiğince İnstagram dan ayzıyorum. Teşekürler