Bodrum Gündem

Dr. Murat Özyaba Bodrum Belediye Başkan Aday adaylığı açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan aday adayı Murat Özyaba, CHP İlçe Başkanlığı önünde kurulan kürsüden partililere hitap etti.

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Halk Partisinin ilkeleri doğrultusunda çizdiği yolda, rotasının hiçbir şekilde sapmayacağına dikkat çeken Özyaba, bu yolda Baba Ocağında ter döken, emek veren, başta CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, ilçe örgütü ve il örgütüne teşekkür etti.

Özyaba, ‘Sosyal Belediyecilik’ konusuna dikkat çekerek şunları söyledi:

Şehir Planlama İlkelerini Belediyemizde Güçlendirmeye İhtiyacımız Var

“Gündelik yaşamımızı ve geleceğimizi etkileyen bilimsel, ekonomik, sosyolojik ve psikolojik boyutlara sahip çok katmanlı ve geniş kapsamlı bir kavramdır. Yaşadığımız kenti biçimlendiren şehir planlama sistemindeki olumlu ve olumsuz her gelişme doğrudan yaşamımızı da etkilemektedir. Bu nedenle yaşamımızı güzelleştirmek için, yaşadığımız kenti iyileştirmeye, yaşadığımız mekanları iyileştirmek için de şehir planlama ilkelerini belediyemizde güçlendirmeye ihtiyacımız vardır.”

Köy Enstitülü öğretmen bir babanın oğluyum diyen Özyaba; Lisans eğitimimi Yıldız Teknik Üniversitesinin Şehir ve Bölge Planlama bölümünde, yüksek lisans eğitimimi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin Sit Koruma Planlaması disiplininde, ikinci lisansüstü çalışmamı Helsinki Teknik Üniversitesinin Kentsel Tasarım bölümünde, doktora tezimi ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde tamamladığını söyledi.

Yürüdüğüm Yolda Akıl, Bilim Ve Gerçeklik, En Önemli Rehberim

Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerini 1989 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Partide rozet takarak taşımaya başladığını ifade eden Özyaba, “Sahip olduğum akademik bilgi birikimi, belediyecilikteki pratik meslek deneyimim, Belediye Başkanlığını yaşamak ve yaşatmakla ilgili en önemli zenginliğimdir. Yani Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğum andan itibaren ne yapacağını, yapacaklarına neden olan olayları, bu kentin geçmişini ve yaptıklarının sonuçlarını bilen bir birikimle yoldayım.” Dedi.

Yürüdüğü yolda akıl, bilim ve gerçeklik, en önemli rehberi olduğunu belirten Özyaba, “Benim yolumda ve mensubu olduğum partimde öfke, yüksek tansiyon ve nefret yoktur. Çok iyi biliyorum ki aklın tarif ettiği ve sevginin beslediği dille bütünleşen her türlü düşünce ve eylem mutlak başarıyı getirecektir. Bodrum’un kentsel yapısının/yerel yönetim organizasyon yapısının/yaşam kalitesinin ve yerel ekonomisinin hak ettiği düzey ve niteliğe daha hızlı ulaşması için karşınızdayım.” Dedi.

Konuşmasının son bölümünde ifadesiyle ilgili bir açıklama yapan Özyaba, “Ben sadece iddiamı ifade etmek için ‘ben’ vurgusunu yapıyorum. Bu “yapacağım” dediğim tüm ifadelerimin arkasında ise, koskoca bir Cumhuriyet Halk Partisi Ailesinin ve belediye çalışanlarıyla birlikte Bodrum Halkının olduğunun da altını çizmek isterim.” Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.