Bodrum Gündem

Karya Kuşları Fotoğraf Sergisi 13 Aralık’ta

Karya Kuşları Fotoğraf Sergisi 13 Aralık’ta

Doç. Dr. Kemal Göl Karya Kuşları fotoğraf sergisi 13-27 Aralık’ta  Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı (Akademia) sanatseverleri bekliyor.

Bodrum Gündem Haber

Sergi geliri tamamının Akademia Vakfı, Mausoleum Projesi’ne bağışlanacak olan ‘Karya Kuşları Fotoğraf Sergisi’nin açılışı 13 Aralık saat 16:00’dır.

Doç. Dr. Kemal Göl Bodrum’daki yoğun hastane yaşantısından fırsat bulduğu zamanlarda fotoğraf makinesine sarılıyor ve kendisini doğaya atıyor. Doç Dr. Kemal Göl yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Özellikle kuş fotoğrafçılığı tam anlamıyla bir tür tedavi benim için. Medeniyetten olabildiğince uzakta doğadasınız ve şehir gürültüsü değil kuş cıvıltısı peşindesiniz. Bir başınıza. Sessiz ve hareketsiz olmalısınız ki istediğiniz kareyi yakalayın.”

Doçent Doktor Kemal Göl kimdir?

Doçent Doktor Kemal GÖL, 1965 yılında İstanbul’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1989 da mezun olduktan sonra 1994 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlığı eğitimini tamamladı.

Üniversite yıllarında başlayan fotoğraf ilgisinin ürünü ilk kişisel sergisini, ‘Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği’ yararına 2013 yılında açtı.  2016 ve 2017 yıllarında Müzik Eğitimcileri Derneği yararına KALDER, Türkiye Kalite Derneği ile birlikte ‘Çocuk Sanat Atölyeleri Projesi’ne destek olmak üzere iki adet kişisel sergi açtı. Çeşitli yarışmalarda aldığı ödüller ve sergilenen fotoğrafları var.

Halen Bodrum Amerikan Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Bodrum da doğal hayatın korunabilmesine katkı sağlayabilmek amacıyla bu zengin coğrafyanın kuşlarını fotoğraflamaktadır.

Kemal GÖL, Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği (BODFAD) üyesidir. Evli ve bir kız babasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.