Bodrum Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Osman Köseoğlu

Bodrum Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Osman Köseoğlu
polat-galle-27.02.2023
previous arrow
next arrow

Bodrum Kent Konseyi’nin merakla beklenen genel kurulu Bodrum Belediyesi  Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kent yönetimine ve sivil inisiyatifin geleceğine yön verecek yeni başkan ve yürütme kurulu üyelerinin belirlendiği genel kurul, kelimenin tam anlamıyla nefes kesen bir demokrasi yarışına sahne oldu.

Başkanlık Yarışı 3 Aşamada Düğümlendi!

Güney Şirin, Murat Özyaba ve Osman Köseoğlu’nun yarıştığı başkanlık seçimi, tüzük kurallarının sonuna kadar işletildiği tam 3 aşamalı bir süreçle sonuçlandı.

  1. Aşama: İlk sandık sonuçlarına göre Osman Köseoğlu 83, Murat Özyaba 69 ve Güney Şirin 14 oy aldı. Tüzük gereği aranan 3’te 2 çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı.
  2. Aşama: İkinci tur öncesi adaylardan Güney Şirin yarıştan çekildiğini açıkladı. Ancak yapılan oylamada kalan iki aday da yine 3’te 2 çoğunluk barajını aşamadı.
  3. Aşama: En çok oyu alanın kazanacağı final turunda heyecan doruğa çıktı. Büyük çekişmeye sahne olan üçüncü turun sonunda sandıktan Murat Özyaba’ya 74 oy çıkarken, 80 oy alan Osman Köseoğlu Bodrum Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu.

Yürütme Kurulu Şekillendi: Kentin Tüm Dinamikleri Listede

Başkanlık seçiminin ardından Kent Konseyi’nin mutfağı sayılan ve Bodrum’un kılcal damarlarını oluşturan yeni dönem Yürütme Kurulu üyelerinin seçimi de tamamlandı.

Farklı meslek odaları, spor kulüpleri, inanç grupları ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren yeni Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) temsilcisi Aytül Derici Bardak, Bodrumspor Kulübü’nden Sibel Kaya, İnşaat Mühendisleri Odası’nı temsilen Onur Çevik, Mehmet Onur Sönmez, Müjdat Yakar, Geriş Altı Mevki Koruma ve Güzelleştirme ve Mendirek İskelesi Kayıkçıları Derneği’nden Güray Karabağlı, Bodrum Denizciler Derneği’nden Asım Demir, Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Yüsra Miskioğlu, BESİAD’dan Murat Oğan, Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Bodrum Şubesi’nden Bekircan Yavaş, Bodrum İyilik Atölyesi’nden Berna Kaplan, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nden Hasan Harmancı ve Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Bodrum Şubesi’nden Necati Öktem Atıcı.

“Asla 14 Kişi Yetmez, Bu Sayıyı 100’lere Çıkarmalıyız”

Seçim sonrası tebrikleri kabul eden yeni Başkan Osman Köseoğlu, Bodrum gündemine oturan ilk açıklamasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Pazartesi gününden itibaren tüm adaylar ve paydaşlarla eş güdümlü çalışacaklarını belirten Köseoğlu, “Kendimi sivil inisiyatifin bir kolaylaştırıcısı olarak görüyorum. Yürütme kurulu üyelerimizle birlikte oluşturduğumuz bu kadro, asla sadece 14 kişiyle sınırlı kalmamalı. Somut projeler ve yoğun bir çalışmayla bu sayıyı komisyonlarla birlikte 80’lere, 90’lara, 100’lere çıkarmalıyız. Dün olduğu gibi bundan sonra da hiç kimseyi ayırt etmeden Bodrum için omuz omuza çalışacağız” diyerek yeni dönemin şifrelerini verdi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.