Bodrum Gündem

Milas, Ortaca ve Ula’da CHP İlçe başkanlarından güç gösterisi

Çiçek Bozoğlu, Seçim Gündemini Değerlendiriyor…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri, Milas, Ortaca ve Ula ilçelerinde bugün gerçekleşen başkan adayı seçimleri için sandık başına gitti. Fevzi Topuz, Evren Tezcan ve Mehmet Caner, sırasıyla Milas, Ortaca ve Ula’da CHP’nin başkan adayları oldu. Bu ön seçimler, ilçe başkanları ve yönetimlerinin tabanın görüşlerine daha fazla kulak vermesini sağlayarak elde ettikleri birlikteliği güçlendirdi.

CHP’nin ilçe başkanları kadar seçime giren aday adaylarının da ortak stratejisi, Ak Parti karşısında güç birliği yaparak 31 Mart yerel seçimlerinde adaylarını belediye başkanlık koltuğuna oturtmak. Ancak, geçmiş yerel seçim sonuçlarına göz attığımızda Ortaca’da MHP, Ula’da Ak Parti ve Milas’ta CHP’nin önemli oy oranlarına sahip olduğunu görüyoruz.

2019 yerel seçim sonuçlarını şöyle bir hatırlayalım;

2019 yerel seçimlerinde Ortaca’da 11.405 oyla MHP’nin %37, 8.801 oyla CHP’nin %28 oy oranlarına sahip olduğu seçimde MHP’li Alim Uzundemir belediye başkanı seçilmişti. Ula’da 8.145 oyla Ak Parti’nin %46,47 oy oranıyla zafer kazandığı seçimde 7.161 oyla  CHP % 40,85 oranda kalmış,  1897 oyla İYİ Parti %10,72 oy oranında kalmış ve Ula Belediye Başkanlığı’nı AK Partili İsmail Akkaya elde etmişti. Akkaya 2020 yılında geçirdiği kalp kizi sonrası hayatını kaybetmiş Ula Belediyesi AK Parti Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Özay Türkler oy çokluğu ile başkanlığa seçilmişti. Milas’ta ise CHP, %51,31 oy oranıyla başarılı bir performans sergileyerek Muhammet Tokat’ı belediye başkanı yapmıştı. 2019 yerel seçimlerinde Milas’ta CHP %51,31 oy oranıyla 47.278 oy alırken, Ak Parti %45,08 oy oranı ile 41.538 oy almıştı. CHP’li Muhammet Tokat, AK Partili Barış Saylak’ı sandıkta 6 bin oy farkla yenerek başkanlığı göğüsleyen isim olmuştu.

Özellikle Milas’ta 2019’da CHP’nin elde ettiği başarı, önümüzdeki seçimde de CHP’nin iddialı olduğunu gösteriyor. Ancak, AK Partinin adayı eğer Barış Saylak olursa ön seçimle sandıktan çıkan belediye başkan adayı Fevzi Topuz’a karşı nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu. Buna rağmen, Barış Saylak 2019 seçimini kaybetmiş olmasına rağmen, adaylık durumunda iktidarın tüm gücünü Milas seçmenine aktarmaya çalışsa da, deneyimli rakibi Fevzi Topuz karşısında zorlu bir mücadele ile karşılaşacak gibi görünüyor. Kaldı ki bu aralar Ak Parti içinden kendisine karşı da ciddi bir muhalefet varken. Bodrum Gündem köşe yazarlarından Emin Varol, geçtiğimiz gün ki köşe yazısında bu durumu detaylıca ele almıştı.

Milas, Ortaca ve Ula’da başkan adayları ve meclis üyeleri için sandıklar konulurken Bodrum’da ne mi oluyor?

CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın’la yaptığımız tüm röportajlarda yönetim olarak ön seçim istediklerini fakat başkan adaylarından bir kaçı hariç ön seçime sıcak bakılmadığının altını çizmişti.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine doğru yol alan CHP, ön seçimlerle elde ettiği birlikteliği ve stratejik hamleleriyle nasıl bir performans sergileyecek, hep birlikte göreceğiz. Bodrum ve diğer ilçelerdeki gelişmeleri takip ederek sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Sevgiyle kalın

22 Ocak 2024 Pazartesi

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.