Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    CHP’nin Bodrum dâhil içindeki çalkantı AKP’yi umutlandırdı

    Bodrum’da CHP’lilerde bu seçimde oylarını AKP’ye verecekler diye algı oluşturuldu.

    Hani kaleyi içerden kuşatma, çökertmek diye bir söz konuşulur ya bugün AKP, CHP için bu senaryoyu uyguluyor.

    AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, her zaman CHP’ye Genel Başkanı olmuş kişilere bu stratejiyi uyguladı. Başarısız olduğunu da pek söyleyemeyiz.

    -İşin en tehlikelisi de zaten bu.

    Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda üzerine yok desek yeridir. Recep Tayyip Erdoğan, CHP’den dışarı sızan bir olumsuzluğu hemen yakalayarak, kamuoyunda bir algı oluşturacak başlık buluyor. Bu algıyı yaratıp önce böl,  sonra da yönet kısmına geçiyor.

    Nasıl mı?

    AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda yıllardır hep süper bir siyasi mühendislik ortaya koydu.

    Yıllardır hem CHP Genel Başkanı rahmetli Deniz Baykal sonra Kemal Kılıçdaroğlu şimdi de Özgür Özel döneminde bunu uygulamaya soktu.

    Recep Tayyip Erdoğan CHP içinde yaşanan bir olumsuz gidişatı yakaladığı zaman hemen kürsüden yüksek bir sesle kamuoyuna iletiyor.

    Erdoğan, burada liderleri niteliksizleştiriyor. Kamuoyuna, “bunlar kendi aralarında kavgaya tutuşmuş bile. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlardan iktidar değil, muhalefet bile olmaz. Şimdiden koltuk savaşına girmişler” gibi yakıştırmalarla kamuoyu önünde yıpratmaya başlıyor.

    -Hem Kılıçdaroğlu için hem de Özgür Özel için bunları yaptı.

    Hatırlayın Erdoğan. Kemal Kılıçdaroğlu için “CHP’nin başına kaset kumpasıyla geldi” Özgür Özel için de “emanetçi” yakıştırmasıyla niteliksizleştirmemiş miydi?

    -Sonra da havuz medyası dillendirmeye başlıyor

    Sonra da AKP haber kanallarındaki yorumcularla bunu koro halinde kamuoyuna yüksek sesle sunuyorlar.

    Bir de ertesi gün bir bakıyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan’ın kürsüde dillendirdiği konu Türkiye’yi sarıyor ve CHP’den bir şey olmaz algısı yaratılıyor.

    -Recep Tayyip Erdoğan bu konuda başarılı

    AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu bilindik stratejisi ile CHP liderleri üzerinde yıpratma stratejisi kanımca hep başarılı olmuştur.

    Şimdi Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin gerek aday belirlemelerde yaşadıkları sıkıntıdan yola çıkarak değişik ilçe örgütlerinde büyüyen kargaşaları ve gelen istifaları da arka arkaya ekleyerek, seçimlere sayılı günler kala oluşturacağı yeni algı ile vuracak.

    -CHP bu algıyı kırmalıdır

    İşte CHP şimdi böyle bir algı operasyonu karşısında ne yapacağını düşünmeli. Eğer örgütlerdeki bu kargaşa ve istifalar devam ederse AKP’nin seçim zaferini şimdiden ilan edersiniz. Türkiye’nin yerel yönetimlerini de AKP’ye teslim edersiniz.

    -Bodrum’da konuşulanlar ürkütücü

    CHP’lilerin karşı atağa geçip bu stratejiyi önlemelidir. Hatta AKP’liler şimdiden Bodrum dâhil birçok yerde CHP’lilerin iç hesaplaşma yüzünden oylarını AKP’ye vereceği bile seslendirilmeye başlandığı da konuşuluyor.

    İşte AKP CHP’lilerin ürettiği malzemeyi kendince iyi bir algı operasyonu ile lehine çevirdi. AKP’nin bir başarısı da işte CHP’den kaynaklanıyor.

    Sevgi ve Saygılarımla Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.