Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşananlardan ders çıkarmalı

    Bugün CHP’de yaşanan parti içi disiplinin işlememesi veya parti tüzüğündeki çelişkilerde. Yüzyılın partisi CHP’yi bu duruma düşürdü.

    Sokaktaki herkes artık CHP’nin elbirliği ile ülkeyi AKP’ye arka cepten verdiğine inanmaya başladı. Hiç haksız da bir manzara var. Seçimden eğer AKP zaferle çıkarsa vay Özgür Özel’in haline.

    -Aday adaylarının başkaldırışı

    CHP, seçime girme yolunda güçlenmesi gerekirken, kan kaybı içine girdi. Özellikle aday adayı belirlemedeki belirsizliği ve aday adaylarının isyanı CHP’yi sarstı.

    Türkçe de sık kullandığımız “Gelen gideni aratır” sözü artık sık kullanılır oldu.

    -Tek sorumlusu Özgür Özel’dir

    CHP’de aday seçimlerinde yaşanan kaosun tek sorumlusu CHP Genel Başkanı Özgür Özel’dir.

    Özgür Özel, CHP Kongresinde Genel Başkan seçilir seçilmez, ilk verdiği beyanatlar arasında,  yaklaşan seçimlerde adayların parti teşkilatlarında yapılacak ön seçimlerle belirleneceğini söylemişti. Sonra da anketler ortaya çıktı ve atama diye değerlendirmeler yapıldı.

    -Bunlar sadece Bodrum ve Muğla’da yaşanmadı.

    Bu sadece Bodrum’da ve Muğla’da değil.  Tüm Türkiye sathında yaşandı ve hala da yaşanıyor.

    O nedenle

    CHP 31 Mart yerel seçimlerine bu kargaşa ve bölünmüşlüğün gölgesinde gidiyor.

    -Seçimler hüsran ile sonuçlanırsa CHP karışır

    Özgür Özel’in CHP’ye gelişindeki en büyük beklenti CHP’nin artık seçim kazanmasına endeksliydi. Eğer bu yerel seçimlerde sonuç bu etkenlerden dolayı hüsran olur ise CHP’nin zirvesi değişime gider.

    -İmamoğlu da kazanamazsa İmamoğlu CHP Genel Başkanı olur

    Bir de Ekrem İmamoğlu İstanbul’u kazanamaz ise işte o zaman Ekrem İmamoğlu’na Genel Başkanlık yolu açılır.

    Tabii ki kimsenin gönlünde böyle bir senaryo ve beklenti yok. Ancak her şeyi kötü giderse düşünenler de bu senaryoya olmaz diyemez.

    -Özgür Özel tam çuvalladı

    CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, yerel seçime hazır olmadığını partinin daha aday seçimlerinde çuvalladığını artık CHP’liler de kabul etti.

    Evet, her seçim öncesinde böyle aday seçimlerinde benzer kargaşalar yaşanırdı ve ayyuka çıkardı.

    -AKP’nin ekmeğine CHP yağ sürdü

    Ancak bu sefer ki fazla ses getirdi. Seçime giden partiye zarar verdi.

    Tabii ki CHP’deki bu iç kargaşa iktidardan indirmek istediği AKP’yi ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da fazlasından memnun etti.

    En azından CHP bir dahaki seçime bugün yaşadıklarımdan ders çıkarmalı. Adayların nasıl seçileceği konusunda bir şablon ortaya koymalı.

    Yoksa her seçim öncesi ilk darbeyi kendi örgüt üyelerinden, yani aday adaylarından almaya mahkûmdur.

    Tabii ki parti içi disiplin de unutulmamalıdır. Bu da nasıl işletilecek onu da parti üyeleri ve aday adaylarına deklare etmelidir.

    -AKP’de böyle kargaşa yok

    Bu arada İktidar partisi AKP tek adam siyasetinde böyle sorunlarla baş başa kalmadı. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kimi aday gösterdiyse herkes kabul etti. Kimse partisine ve Genel Başkanına isyan etmedi. Keşke CHP işi baştan tutsaydı da bunlar yaşanmasaydı. Ancak olacak oldu. Çıkacak faturanın sahibi de bugün için belli oldu.

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan  Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Okan dedi ki:

      Sizin istediğiniz örnek aldığınız şey diktatörlük demokratik olma açık olma sen ne dersen o olsun.