Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Mehmet Tosun; “Ben AKP’ye gitmedim. Sayın Cumhurbaşkanı teklif etti”

    AKP Mehmet Tosun, adaylığına açıklık getirdi. Mehmet Tosun, kendisinin AKP’ye gitmediğini siyaseti bıraktığını açıkladıktan sonra eski bir MHP’li olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talebi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teklifi üzerine Cumhur İttifakı ve Büyük Birlik Partisinin ortak Bodrum Belediye Başkan adayı olduğuna dikkat çekti.

    -Bir enkaz aldım demem

    Mehmet Tosun, bir soru üzerine de eğer Bodrum Belediye Başkanı seçilirse, Bodrum için “Bir enkaz devir aldım” değerlendirmesinde asla bulunmayacağını kaydederek, şöyle devam etti:

    “Göreve gelir gelmez, “Bodrum’un Su Planını” ortaya koyarak, Bodrum’da kangren olmuş arıtma tesisleri var. Onların yenilenmesi lazım. Hiç arıtması olmayan yerler var. Kanalizasyon hatlarında ciddi eksiklikler var. Bunun yanında Bodrum’un kronikleşmiş diğer Belediyecilik hizmetleri noktasında ciddi eksiklikleri var. Biz bunları çözmek için yola çıktık” dedi.

    -Bodrum’a yeni bir baraj ve deniz suyu arıtması geliyor

    AKP Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun, Bodrum’un su sorununu çözmek için yeni bir baraj ve deniz suyunu arıtması dâhil DSİ ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın ile görüşmeler sonucu eylem planının hazır olduğunu kaydetti.

    -İYİ Parti’yi yarı yolda bıraktığıma yönelik spekülasyonlara katılmıyorum

    Ayrıldığı İYİ Parti de bir adaylık planının olmadığını da kaydeden Mehmet Tosun, bunu hem Genel Başkan,  hem de parti yetkilileri düzeyinde defalarca dile getirdiğini söyledi.

    Mehmet Tosun “ Neden beni partiyi yarı yolda bıraktım diye suçluyorlar ben buna bir anlam veremiyorum” diyerek şunları söyledi:

    “Bu konudaki spekülasyonlar çok doğru değil. Onlara cevap vermeyi de çok doğru bulmuyorum. Orada her şey mükemmel olsaydı, başarılı bir grafik sergilenmiş olsaydı, bugün belki de buralara gelinmezdi”

    Mehmet Tosun daha sonra sorularımı şöyle yanıtladı;,

    -CHP’den böyle bir teklif alsaydınız kabul eder miydiniz?

    – CHP’de hiç bir zaman siyasete girmeyi düşünmedim. Ben Demokrat Partili bir ailenin çocuğuyum. Geçmişte de MHP’de siyaset yaptım. Kaldı ki, Bodrum ittifak çatısı altında AKP’de kalmış durumda. Ben MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ve yöneticilerinin tavsiyesi, telkini ve talebi doğrultusunda AKP’den adaylaştırılmış biriyim Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından.

    -Bodrum’daki oy beklentiniz nedir?

    Ben Bodrum’da AKP, MHP ve Büyük Birlik Partisi’nin ortak adayıyım.

    Cumhur İttifakının yüzde 20-25 arasında değişen oyu var. Ben MHP’den Belediye Başkan adayı olduğumda yüzde 37 aldım.

    İYİ Parti’den aday olduğumda yüzde 35 oy aldım. Diğer partilerin aldığı oy oranı daha düşüktü.

    Benim Cumhur İttifakına katılmamla, bu ittifak Bodrum İttifakına dönüşecek.

    Mehmet Tosun, Bodrum’da Belediyecilikteki hikâyesini, başarısını beğenen bir kitlenin yüzde 20-25 oranında oy potansiyelinin olduğunu ve bu kitlenin bu başarıyı Bodrum geneline taşımak istediğini kaydederek “ Biz bu kitleyi Cumhur İttifakı ile birleştirerek bir Bodrum İttifakına dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.

    Belediyeciliğin özünde kentte yaşayan insanların hayatını kolaylaştırmaya geldiğini de kaydeden Mehmet Tosun, “ Ben de diyorum ki, Belediyecilik insan hayatını kolaylaştırma sanatıdır. Bu bana ait ve patenti alınmıştır” dedi.

    -Bodrum CHP’nin kalesi değildir

    Mehmet Tosun, 31 Mart Yerel Seçimlerinin kâğıt üzerindeki favorisini Cumhur İttifakı olduğunu da öne sürerek, “Seçimlerin favorisi Cumhur İttifakıdır. Biz şu anda güçlü bir seçeneğiz. Bodrum öyle CHP’nin kalesi de değildir. 2000 yıllarına merkez Bodrum sağın kalesiydi”

    Mehmet Tosun ile yaptığımız röportaj yarında devam edecek.  Sayın Mehmet Tosun’a da teşekkür ederim.

    Sevgi ve Saygılarımla Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.