Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Buna Aydın Ayaydın mucizesi denir

    Muğla Milas’ın kalbi olan Akbelen, Ormanlarının bölgesinde 190 parsellik tarım arazisinin ‘’Linyit Maden Sahası’’olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılmasını 2 gün önce onaylayan Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ne oldu da 2 gün sonra bu kararını bozarak Resmi Gazetede yayınlattı.

    Türkiye’de sanırım şimdiye kadar yaşanmamış bir ilk olarak tarihe geçti. Onun için başlığı yazarken aklımdan çok başlık geçti. Sanırım buna mucize yakışır dedim. Bu mucizelerin de devam etmesi dileğinde bulundum.

    Çünkü böyle bir karar öncesi ne Akbelen köylüleri sokağa döküldü, ne bir sivil toplum örgütü bölgeye gidip gösteri yaptı ne de başka bir baskı oldu.

    Peki, ne oldu da bu karar 2 günde değişti.

    AKP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Aydın Ayaydın, bölgede yaşayan bir siyasetçi olarak hemen devreye giriyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonucu Cumhurbaşkanı 2 gün sonra bu kararı Resmi Gazetede yayınlayarak kararı kaldırıyor.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdiye kadar kaç kararını bozdu?

    Sanıyorum bu ilk, ya da en hızlısıdır. Burada Sayın Aydın Ayaydın’a teşekkür etmek gerekir.

    Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok hızlı bir şekilde ikna ederek bu kararı iptal ettirdiği için. Sayın Aydın Ayayadın ne yaptı da bu kararı Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan hemen iptal etti sorusu akla geliyor.

    Sayın Aydın Ayaydın, demek ki, Erdoğan’ın çok iyi tanıyor. İkna kabiliyeti var. Aynı zamanda da güvenilir.

    Bir Cumhurbaşkanı’nın kendi kararını yıldırım hızıyla geri çekmesi bir gazeteci olarak büyük bir haberdir.

    -Demek ki ikna kabiliyeti ve Erdoğan’ı tanımak gerekiyor.

    Sayın Aydın Ayaydın, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ikna etme dilini demek ki çok iyi biliyor.

    Aydın Ayaydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna ederken, Muğla’nın denizine yeşiline sahip çıkılması gerektiğini sürekli vurguladığını söylemiş ve Cumhurbaşkanının ikna etmiş.

    Konuya bakıldığında iş bu kadar basit olmuş. Demek ki her kişiyi çözecek bir anahtar var derler ya, işte burada Sayın Aydın Ayaydın, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı ikna ederek Muğla için böyle güzel bir olaya imza atmış. Eğer bu olmasaydı. Yine Akbelen karışacaktı.

    İşte Allah’ın hikmeti bu ya

    Ben de dün Bodrum Gündem için yazımın başlığını anons etmiştim. Bodrum ve Muğla devlet tarafından özel koruma altına alınsın diye.

    Sayın Aydın Ayaydın’ın devreye girmesiyle Akbelen’deki 190 parselin kurtarılmasıda buna güzel bir işaret oldu. Sonuçta Muğla Milas Akbelen kazandı.

    Keşke Sayın Aydın Ayaydın, Akbelen’de daha önce ormanların yok edilmesinden önce de devreye girseydi diye de düşünmedim değil.

    Yine de Teşekkürler Sayın Aydın Ayaydın! Türkiye’ye bu bir ilki yaşattığınız için

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.