Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Yerel seçimler sayesinde sosyal devlet oluyoruz!

    Her şey de, bir hayır vardır. Ne kadar Anayasamızda sosyal devlet olarak yazılı olsa da günlük yaşama bu bir türlü yansımıyordu.

    Seçime giderken,  ülke koşullarının,  ekonomik açıdan içler acısı durumunu çarşı pazarda gören Belediye Başkan adayları, seçimi kazanabilmek için düşük emeklilere ek emekli aylıkları önererek, sosyal yardımda bir devrime de imza attılar.

    -Belediyelerden emeklilere banka promosyon teklifi gibi

    -31 Mart yerel seçimlerinde bir sosyal devrim de yaşama girecek.

    Ancak yürürlüğe girdiğinde bunu hak edenleri mutlu edecek düzeyde olup olmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

    Seçim öncesi emekli aylığı 15 bin TL’nin altında olanlara yönelik  5 bin TL ek artışla 15 bine net çıkıp, çıkmayacağını zaman gösterecek. Uygulamanın içeriği seçimlerden sonra yaşama girdiğinde göreceğiz.

    -Banka promosyonu gibi olabilir

    Özellikle ekonomileri güçlü olan Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından arka arkaya düşük emekli aylığı olanlara yönelik bu sosyal yardımlar, bankaların emekli aylıklarını almak için önerdikleri promosyon tekliflerini akla getiriyor.

    Belki gelecekte seçimleri kazanmak için partilerde düşük geliri olanlara bankaların uyguladığı gibi promosyon teklifi gibi rekabete de girebilir.

    -Devletin yapamadığını Belediyeler yapacak

    Onun için devletin, bu anlamda yıllardır ülke genelinde yapamadığı sosyal yardım anlayışı 10 bin TL gibi en düşük emekli maaş alanlar, 15 bin TL maaş alanlarla eşitlenecek.

    Onun için 31 Mart 2024 seçimlerinde eğer Belediyeler başarılı bir şekilde bu sosyal yardımları nakit olarak yaşama sokarsa bir sosyal devrime de imza atmış olacaklar.

    -Burada eşitlik şart

    Şimdiye kadar, İstanbul, Ankara ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının seçmenlerine taahhüt ettiği düşük emeklilere ek zam teklifinde AKP Belediye Başkan Adaylarının daha aktif oldukları dikkat çekiyor.

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.