Bodrum Gündem

Marmara Koleji Yüzde 300 zamda diretiyor

Marmara Koleji Yüzde 300 zamda diretiyor

Özel Bodrum Marmara Koleji velilerinin okul fiyatlarında yapılan fahiş fiyat artışına Okul yönetimi tarafından cevap gecikmedi.

Bodrum Gündem Haber

Marmara Koleji geçmişte tercih etmediği biçimde etüt, kurs gibi sunduğu diğer hizmetleri de ücretlendirerek ücretlendirmeye dâhil etmek durumunda kaldığını belirten Marmara Eğitim Kurumları Genel Müdürü Elif Şimşek tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Marmara Eğitim Kurumları uzun yıllardır başta İstanbul olmak üzere Kocaeli ve Bodrum gibi ülkemizin önemli bölgelerinde eğitim öğretim hizmetini öğrencilerine layıkıyla sunmaya çalışan, onları geleceğin aydınlık Türkiye’sinin önemli ve değerli bireyleri; milli değerlerine sahip çıkan dünya vatandaşları olarak yetiştirme bilinci ile hareket eden bir kurumdur.

Bugüne kadar eğitim öğretim faaliyetlerini kaliteden ödün vermeden sürdürme çabası ile hareket etmiştir. Bunu gerçekleştirebilmek adına çoğu kez sunduğu ek hizmetleri ücretlendirme gereği duymadan veli ve öğrencilerine sunma gayreti içinde olmuş, öğretmenlerine var olan koşullarda mümkün olan en iyi yaşam standardını sağlayacak imkânları yaratmaya çalışmıştır. Tüm bu sayılanları Türk Milli Eğitiminin ilke ve prensiplerine ve ilgili diğer kanunların belirlemiş olduğu kaidelere uygun olarak yerine getirmiştir.

Günümüzde ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar rakamsal değerin kısa sürede düşük algılanır hale gelmesine neden olmakta ve bizler gibi  kurumlarımızı da etkilemektedir. Değerli öğretmenlerimizin geçen yıl kendi rızaları ile imzalamış oldukları maaş tutarları sözleşme süresi sona ermeden düşük algılanır hale gelmiştir. Bildiğiniz üzere özel okullar senelik eğitim öğretim ücreti karşılığında hizmet sunabilmektedir. Sene içerisinde ortaya çıkan ek bir ödeme talebi olmaması nedeniyle fazladan kaynak yaratılması ve bunun sene içinde öğretmen maaşlarına yansıtılması mümkün olamamaktadır. Senelik olarak alınan eğitim öğretim ücreti tüm sene içerisinde okulun sabit giderleri çalışan maaşları gibi giderlere kaynak teşkil etmektedir.

İş bu halde önümüzdeki yıl öğretmenlerimize arzu ettikleri yaşam standardını yaratabilmek adına sunmaya çalıştığımız imkânları iyileştirmek ve eğitim öğretim faaliyetlerinin sağlıklı biçimde yürütülebilmesi için gerekli ihtiyaç maliyetlerini karşılayabilmek Okul ücretlerine paralel olarak gerçekleştirilebilecektir.

Ülke genelinde var olan ekonomik koşullar göz önünde bulundurulduğunda bahsi geçen giderlerde oluşması beklenen fark Ancak bu yolla karşılanabilecektir.  Bu nedenle kurumlarımız geçmişte tercih etmediği biçimde etüt, kurs gibi sunduğu diğer hizmetleri de ücretlendirerek ücretlendirmeye dâhil etmek durumunda kalmıştır.

Bu durumun siz değerli velilerinize zor durumda bırakmış olmasından son derece üzüntü duymakla birlikte geldiğimiz nokta itibariyle sizlerin desteğine başvurmak zorunda kaldığımızı beyan etmek isteriz.

Eğitim öğretim hizmetlerimizi temel ilke ve prensiplerimizden ödün vermeden kalite ve sağlıklı biçimde sürdürebilmek; öğrencilerimizi geleceğin Türkiye’sinin aydınlık bireyleri olarak yetiştirebilmek ülküsüyle kurumlarımıza bugüne kadar göstermiş olduğunuz anlayışlı yaklaşım ve öğrencilerimizin geleceğini düşünerek eğitimlerine Vermiş olduğunuz Destek için teşekkür eder saygılar sunarız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.