Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Ahmet Aras siyasette en büyük gafını yaptı

    Seçim kampanyalarında ağızdan çıkan sözleri iyi tartarak söylemek çok önemlidir. Bunu Muğla Büyükşehir seçimlerinde gördük.

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Ahmet Aras, siyasette 5 yıllık tecrübesine rağmen geçtiğimiz günlerde ağzından öyle bir söz çıktı ki, rakibi AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Aydın Ayaydın’ın ekmeğine öyle, bir yağ sürdü ki, gündeme oturdu.

    Bence bu talihsiz açıklama bu seçimin en büyük gafı oldu.

    Bu gaf neydi?

    Bazen talihsiz açıklamalar olur.

    İşte bu da Sayın Ahmet Aras’ın başına geldi. Aslında Sayın Ahmet Aras, çok samimi, iyi niyetli, Sayın Aydın Ayaydın ile olan samimiyetine dayanarak bu açıklamayı doğaçlama yaptı.

    -Muğla lobisi gündem oldu

    Bodrum Gündem’den Sayın Çiçek Bozoğlu’nun Ahmet Aras ile yaptığı röportaj da birden bire ortaya bir “Muğla Lobisi” tartışması gündeme düştü.

    Sayın Ahmet Aras, seçimi kazanırsa,  rakibi Aydın Ayaydın’ın seçim kampanyasında sürekli işlediği “Muğla’nın sorunlarını çözmek için çalmayacağım kapı bırakmam.

    Gerekirse Cumhurbaşkanın da huzuruna çıkarım sözlerindeki “ iş bitirici” vurgusundan esinlenerek, Muğla’da oturan ve hükümetle çevresi olanlardan bir “ Muğla Lobisi” kuracağını ve Aydın Ayaydın’ı da bu lobinin başına getireceğini açıklaması siyasi açıdan iyi niyetle söylenmiş bir gaf olarak tarihe geçti.

    -Tecrübeli politikacı Aydın Ayaydın, bunu gole çevirdi.

    Seçim kampanyaları uzun solukludur. Aynı futbol maçlarındaki gibi 90 dakika ve uzatmaları da vardır.

    Siyasette rakipler seçim kampanyalarında birbirlerinin ağızlarından çıkan her sözü, kendi lehlerine çevirmek için adeta pusuya yatarlar.

    İşte Sayın Ahmet Aras’ın ortaya attığı “Muğla Lobisi” tartışması da bu süreçte ortaya çıktı ve gündem oluşturdu.

    AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Aydın Ayaydın, rakibi Sayın Ahmet Aras’ın bu röportajında kullandığı sözleri adeta mercek altına yatırdı.

    Her sözünün üzerinde durarak, Muğla’nın ve Bodrum’un sorunlarının üzerinde durarak, seçim kampanyasında kendisinin öne çıkardığı “ Bu sorunların çözümü” bende vurgusunda bulunarak, kendisinin öneminin Ahmet Aras tarafından da kabul edildiğini tüm medyada vurguladı.

    Hatta Ahmet Aras, seçimlerde bana oy verecek diye de dillendirdi.

    -Ahmet Aras silahı ile kendisini vurdu.

    İşte burada rahmetli Süleyman Demirel’in siyaset için söylediği o tarih söz aklıma geliyor. “Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir” çok doğru bir sözdür.

    Seçim yasaklarının başlayacağı saate kadar her anın, her saniyenin ve ağızdan çıkacak sözün çok büyük önemi vardır.

    -Cumhurbaşkanını gidip Sayın Aydın Ayaydın’a verdiğiniz desteği bende bekliyorum demeliydi

    Oysa Sayın Ahmet Aras, seçimi kazandıktan sonra ilk ziyaretimi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapacağım.

    Sayın Cumhurbaşkanımızı da bir Muğlalı olarak sorunlarımızın çözümünde desteğinizi bekliyorum ve Sayın Aydın Ayaydın’a verdiğiniz desteği bana da vermenizi bekliyorum deseydi, bu talihsiz lobi açıklaması siyasi gaf’a dönüşmezdi.

    Ancak siyasette böyle kazalarda oluyor ve siyasete ayrı bir renk katıyor.

    Onun için siyaset yasağının başlayacağı saniyeye kadar herkes ağzından çıkacak sözlere dikkat etmeli.

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.