Bodrum Gündem

 Kılıçdaroğlu, Ali Mahir Başarar’ın Elini Sıkmadı

Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği son kurultayda Ali Mahir Başarır, Kılıçdaroğlu’nun yenilgisini, “Afrika dansı” ile kutladı. Sahnede yapılan sevinç gösterisinden sonra Kemal Bey, Ali Mahir Başarır’la selamı sabahı kesti. Kurultaydan sonra ilk kez Ali Mahir Başarır’la karşılaşan Kemal Kılıçdaroğlu, Başarır’ın uzattığı eli sıkmadı.

 Kılıçdaroğlu, Ali Mahir Başarar’ın Elini Sıkmadı

 CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kurultayda “Afrika Dansı” yapan Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır’a olan kırgınlığı sürüyor.

Özgür Özel’in Genel Başkan seçildiği son kurultayda Ali Mahir Başarır, Kılıçdaroğlu’nun yenilgisini, “Afrika dansı” ile kutlamıştı.

Kurultayda sonuçların açıklanmasından sonra sahneye fırlayan Başarır, zıplayarak sevinmişti. Sıkılı yumruklarını zafer işareti yaparak havaya kaldıran Başarır’ın sevinci faltaşı gibi açılan gözlerine yansıyordu. Kendisini izleyen Malatya Milletvekili Veli Ağababa’yı da kucaklayarak sevincini paylaşmıştı.

Ali Mahir Başarır’ın “Afrika Dansı” sosyal medyada çok eleştirildi, tepkilere neden oldu. Başarır’ın dansını, “alay edercesine sevindi” diye yorumlayanlar oldu.

Sahnede yapılan sevinç gösterisinden sonra Kemal Bey, Ali Mahir Başarır’la selamı sabahı kesti.

Ali Mahir Başarır “özür” içerikli bir açıklama yaptı. “Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı bir saygısızlık yapmam asla söz konusu olamaz.” Dedi.

Ancak Kılıçdaroğlu kendisini affetmedi.

Kurultaydan sonra ilk kez Ali Mahir Başarır’la karşılaşan Kemal Kılıçdaroğlu, Başarır’ın uzattığı eli sıkmadı. Sadece kafasını kaldırarak Başarır’ın yüzüne bakmakla yetindi.

İkili arasındaki ilk karşılaşma; CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar’ın Kocatepe Camii’ndeki cenaze töreninde yaşandı.

Törene, Levent’le uzun yıllar birlikte çalışan Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu’ndan kısa bir süre sonra Özgür Özel, Ali Mahir Başarır ile birlikte Kocatepe Camii’ne geldi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk kez karşılaşan Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile tokalaştı. Özgür Özel’le birlikte gelen Ali Mahir Başarır da elini uzattı. Ancak, Başarır’ı görünce yüzü asılan Kılıçdaroğlu, kafasını kaldırarak yüzüne baktı ve elini sıkmadı

Ali Mahir Başarır daha sonra uzak bir köşede töreni izledi.

Özel, cenaze arabasına bindi…

CHP’de uzun yıllar Meclis grup Müdürlüğü yapan Levent Bayraktar, Kocatepe’deki cenaze namazından sonra Ankara’da Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi. Eşi Eser Bayraktar ve kızı Sezin Bayraktar taziyeleri kabul etti. Cenazeye çok sayıda Meclis personeli, siyasetçi ve CHP’liler katıldı.

Cenaze Namazının kılınmasının ardından Kılıçdaroğlu ve Özel Bayraktar’ın tabutunu birlikte cenaze arabasına götürdü.

Kılıçdaroğlu Cami’den ayrılırken, Özgür Özel cenaze arabasına bindi. İlk kez bir siyasi parti liderini cenaze arabasında gören gazeteciler o anları görüntülemek için yarıştı.

Özel, Karşıyaka mezarlığına kadar cenaze arabası ile gitti. Levent Bayraktar toprağa verilinceye kadar mezarlıktan ayrılmadı.

Mezarlık sohbetinde Özgür Özel, rahmetli Levent’i ne kadar çok sevdiğinden bahsetti.

Özel, Uzun süre hastanede tedavi görmek zorunda kalan Levent Bayraktar’ı birçok kez ziyaret etmiş, seçimi kazandıktan sonra da Levent’i ziyarete gitmişti. Levent, yoğun bakımda olduğu için içeri girememiş, ancak Levent, camın arkasından kendisine zafer işareti yapmıştı

.İşte o anı unutamıyor Özgür Özel…

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.