Bodrum Gündem

Babalar Gününü Kutlamıyoruz

Babalar Gününü Kutlamıyoruz
14.06.2014
0
A+
A-

CHP Kadın Kolları Babalar günü ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptılar. Bodrum CHP kadınları  “Gözümüz yaşlı, yüreğimiz yaslı. 432 çocuğumuz yetim kalmışken, bu yıl “Babalar Günü” nü kutlamayacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.” dediler.

cheap Proscar Bodrum Gündem/14 Haziran 2014 cheap Lasix

Bodrum CHP Kadın Kolları yaptıkları basın açıklamasında “Babalar Günü”nü bu yıl kutlamayacaklarını kaydettiler. CHP Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından eş zamanlı olarak chp-kadin-kollari-genel-baskani-dokuzcan-bodrumgundemTürkiye’nin tüm örgütlerinde yapılan basın açıklaması CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan imzalı. Soma’da meydana gelen facia nedeni ile 432 çocuğun babasız kaldığına dikkat çekilen açıklama şu şekilde; “Öyle bir yer var ki… Babalar Günü’nde, çocukların gözlerinde hüzün ve gözyaşı olacak. Adı “SOMA” Türkiye, tarihindeki en büyük maden facialarından biriyle yüz yüze kaldı. Xenical 120 mg  Yalnızca kar elde etme amacını taşıyan zihniyet, acımasız koşullarda çalışmak zorunda bıraktı yüzlerce maden emekçisini ve felaket göz göre göre geldi. Yerin metrelerce altında, çocuklarının aydınlık yarınları için alın teri dökerken, karanlıkta kaldılar. Çocuklarına ekmek götürmek için kara kömürün kirini, tozunu yutan yüzlerce “BABA” nın mezarı oldu Soma. “Uğurlar olsun” diye göndermişlerdi babalarını maden ocaklarına çocuklar. Umutla beklerken dönüşlerini, hergünkü gibi koşup sarılmak isterken onlara, acı haberle sarsıldılar. Ateş düşen evlerde en çok duyulan çığlık oldu “BABA”. Yüreği sevgi, elleri ekmek bekleyen 432 çocuğumuz; gözü yaşlı, yüreği yaralı, babasız kaldı. Çocukların gözyaşlarıyla ıslanan topraklarda umut yeşerir mi ! Hiçbir kömür ısıtamayacak babaları madende ölmüş çocukların yüreğini, ellerini umutlarını. Gözümüz yaşlı, yüreğimiz yaslı. 432 çocuğumuz yetim kalmışken, bu yıl “Babalar Günü” nü kutlamayacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

secim saime demirtasCHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan tarafından hazırlanarak Türkiye’nin tüm kadın örgütleri tarafından eş zamanlı olarak okunan bildiriyi, Bodrum’da CHP Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş okudu.

Basın açıklamasının sonunda, Soma faciasında kaybettiğimiz babaların acıları içimizdeyken, tüm babasını kaybetmiş evlatlara ve evlatlarını kaybetmiş babalara sabır dilediklerini kaydediliyor. Basın açıklaması “Yürekten inanıyoruz ki; yaşanan kayıplardan ders çıkardıkça, gerekli önlemler alındıkça acılar son bulacak. Yüreği sevgi, elleri ekmek bekleyen yavrularımızın gözlerinde yaş değil, yüzlerinde hep tebessüm olacak. Hayatın anlamını ve tüm güzelliklerini öğreten Babalar için özgürlük, adalet ve yaşam hakkı istiyoruz.” şeklinde tamamladı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.