Bodrum Gündem

Basınla Barışık, Hizmette Şeffaf Olacağız..

19 Eylül Pazartesi günü göreve başlayan Bodrumun yeni kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, devlet yönetiminde yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak gördüğü basınla sürekli irtibat halinde olacağını söyledi.

Basınla Barışık, Hizmette Şeffaf Olacağız..
22.09.2011
0
A+
A-


 

 

Basınla Barışık, Hizmette Şeffaf Olacağız…

19 Eylül Pazartesi günü göreve başlayan Bodrum’un yeni kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, devlet yönetiminde yasama, yürütme ve yargıdan sonra  dördüncü kuvvet olarak gördüğü basınla sürekli irtibat halinde olacağını söyledi.


  buy Cialis Soft online


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Natrexon price


Eski kaymakam Feridun Cemal Özdemir’den sonra göreve başlayan Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıya yerel basın mensuplarının yanı sıra, ulusal basının Bodrum temsilcileri de katıldı. Dr. Mehmet Gödekmerdan,  tanışma toplantısında Bodrum’un sorunları ve geleceği ile ilgili düşüncelerini basın mensupları ile paylaştı.


 


 Basının dördüncü kuvvet olarak etkisinin farkında olduğunu ve bu sebeple görevde bulunduğu süre içinde Bodrum’a iyi hizmet verebilmek için daima basınla fikir alışverişinde ve kaymakamlık olarak yapılan her işte şeffaf olacaklarını kaydetti. Gödekmerdan, Bodrum’a gelmeden önce kaymakamlığın internet sitesinde Bodrum’la ilgili yeterli bilgiye ulaşamadığını, ancak internetten yayınlanan haberler sayesinde Bodrum hakkında fikir sahibi olabildiğini söyledi. Bu sebeple öncelikle kaymakamlığın bu eksiğini gidermek için bugüne kadar kurulmamış olan  “Kaymakamlık Basın Bürosu” ‘nu kuracağını ifade eden Gödekmerdan  “Yerel basın önemli, sizlerin gördüğü eksiklik ve aksaklıkları bizlerle paylaşmanızı istiyoruz. Bunun için sık sık bir araya geleceğiz” dedi.


20 basın mensubunun katıldığı tanışma toplantısında kendisine sorulan “Bodrum’a geldiğinizde sizi etkileyen en önemli şey ne oldu?” sorusuna “Bodrum’un girişinde Güvercinlik’in güzelliğini görünce umduğumdan daha güzel bir manzara ile karşılaştım. Bodrum’un bu kadar güzel olacağını bilmiyordum. Ayrıca temizlik konusu çok dikkatimi çekti.  Diğer turistik ilçeleri görmüştüm, ama oralarda bu kadar temiz bir ortam olmamıştı. Avrupa’ya gittiğimizde ilk dikkatimizi çeken kentlerin, yolların, meydanların temizliği idi. Ben üzülürdüm bizim ülkemiz neden bu kadar temiz değil diye. Ancak Bodrum’u görünce  demek ki olabiliyormuş dedim. Bodrum’un temizliği beni çok mutlu etti.” dedi.


Bodrum’un Türkiye’nin turizmde göz bebeği olduğunu ve bu markanın doğru yönetilerek dünyaya tanıtılması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Gödekmerdan “ Örneğin Siirt’ te kaçak içkiden bir kişi yaşamını yitirse  kimsenin umurunda olmaz, ama bu olay Bodrum’a gerçekleştiği zaman dünya ayağa kalkıyor. Bu nedenle Bodrum’un adını daha da yüceltmek için olumsuz unsurları da basın mensupları ile birlikte en aza indirirken, ilçemizi en iyi şekilde tanıtmanın yollarını aramamız gerek” dedi.


 


Bir gazetecinin “Bodrum’da olup bitenler konusunda halkı bilgilendirmenin yanında, yapılan işleri eleştirmek de olduğu ve kendisinin eleştiri konusuna nasıl bakıyorsunuz” sorusuna ise Gödekmerdan  , “Yerel basın önemli, sizlerin gördüğü eksiklik ve aksaklıkları bizlerle paylaşmanızı istiyoruz. Bunun için sık sık bir araya geleceğiz. Elimizden geldiği kadarıyla Bodrum’un sorunlarını çözmeye çalışacağım. Bodrum’u çok daha yükseklere çıkarmak için çalışmalarımızı arkadaşlarımız ile beraber sürdüreceğiz. Amaç Bodrum’a, vatanımıza, insanımıza hizmet etmek. Biz vatandaşa hizmet için geldik. Bütün amacımız o.  Birçok küçük ve basit konunun bile yanında Bodrum’un marka ismi olunca, Türkiye ve dünya gündemine çok çabuk yansıyor. Tüm toplantı ve çalışmalarda açık ve şeffaf olacağız. Hata yapılan  konularda basının yerinde yapacağı uyarıları göz önüne alacağız. Basın dördüncü kuvvet. Eksikliklerimiz olduğu taktirde onları da yazacaklar ki, (doğru, haklı ve yerinde olmak şartı ile onlara da saygılıyız) biz de kendimizi düzelteceğiz. Sorunlardan ne kadar çabuk, ne kadar erken haberdar olursak çözümü de o kadar çabuk ve kolay olacaktır” dedi.


 


Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan toplantının ardından basın mensuplarıyla fotoğraf çektirdi.


 


 

buy Nolvadex online
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.