Bodrum Gündem

Gümbet Haziranda Bodrumun Parisi Olacak..

Bodrum Gümbette Adnan Menderes Caddesinde yeni çevre düzeni Başkan Kocadondan Gümbet Esnafına sevindirici haber Gümbet Bodrumun Parisi olacak

Gümbet Haziranda Bodrumun Parisi Olacak..
15.02.2010
0
A+
A-


Bodrum/Zeki Özkeskin

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Epa Mimarlık gurubu ile basın toplantısı düzenleyerek, Bodrum Adnan Menderes Caddesinde yeni düzenlemelerin 1 Haziran tarihine kadar hazır olacağını, bir ay önce başladıkları planlama çalışmalarında projelerin tamamlandığını açıkladı.

 


Kocadon  Gümbet’te başlayan turizm hareketinin,  Gümbet′ten Yarımadaya dağıldığını, Gümbet′in geçmiş yıllarda Bodrum′un Paris′i olarak tanımlandığını da hatırlatarak, “Gümbet bu proje tamamlandığında, Bodrum′un parlayan yıldızı ve Bodrum′un Paris′i olacak dedi. Kocadon yapılan projenin önümüzdeki Cuma günü saat 14:00‘de Belediye Meclis salonunda sivil toplum örgütlerinin görüşlerine sunulacağını, daha sonrada uygulamaya geçileceğini anlattı. Kocadon “Burada amaç yaptığımız projelerimizi, halkımızla paylaşıp onlarında onayını almak istiyoruz. Daha önce alınan yıkım kararlarından sonra, esnafın ne olacağı konusunda bir beklentisi var.  Bir aydır proje çalışmalarını yaptık. Biz hiç bir zaman kapalı kapılar ardından proje yapmıyoruz. Proje uygulama aşamasına geldi. Bodrumun sivil toplumları ile görüşüp onlarında fikirlerini aldıktan sonra, önümüzdeki hafta Gümbet′te inşaata  başlayacağız. Hedefimiz 1 Haziran tarihinde projeyi tamamlamaktır” dedi.


 


Toplantıya Epa Mimarlık adına yüksek mimar  Ersen Gürsel ve  Haluk Eralp ile belediye meclis üyeleri, Gümbet mahallesi sakinleri de katıldı. Basın toplantısından önce Aydem ve Telekom yetkilileri ile bir toplantı yapıldı. Ünlü Mimar Ersen Gürsel, yapılacak olan çalışma sonunda Gümbet Adnan Menderes caddesindeki pilot planlamanın, bütün bir planlamanın parçası olacağını bu uygulama ile bölgenin yayalaştırılarak, özellikle kamu alanları ve şahıs alanları arasında sınır oluşturulacağını anlattı. Mimar Ersen Gürsel açıklamasında şunları söyledi “Bodrum Belediyesinin Gümbet′te yerleşme alanı içerisinde yapmayı düşündüğü  bütünsel bir Proje  içinde  bir pilot proje ürettik. Bu proje master proje niteliğinde olacak. Yapılmak istenen şudur altyapısı, döşeme kaplaması aydınlatması, ağaçlandırılması ile bir çevre düzeni projesi yapmak. Ağırlığı yayaların hareketine olanak veren, beraberinde bir kentsel kaliteyi arttırmak istiyoruz.Öncelikle kamusal alanlarla, özel mülkiyet sınırları arasındaki sınırı belirlemek. Kamusal alanları kullanılabilir ve yaşanılır bir düzende tasarlamak buy esomeprazole   bu gün görülen çarpık düzeni ortadan kaldırarak, bir kalite oluşturmak.  Bunları yaparken de bir standart elde etmek istiyoruz. Standart beraberinde kaliteyi de oluşturacaktır. Yepyeni bir sosyal yaşam alanı oluşturmak istiyoruz.”


 


cheap Tadalafil

Projede neler var. order Cytotec online


Yüksek Mimar Ersen Gürsel  “Yapılacak olan düzenleme ile tek araçlık servis araç yolu,  iki tarafında dörder metre yaya alanı yer alıyor. Bu cadde üzerine bordür yapılmayıp yol babalar ile belirlenecek, böylece 12 metrelik bant görsel bütünlük kazanmış olacak. “dedi. Adnan Menderes caddesindeki bu düzenleme projesinde içinde taksi durağı, bankamatiklerin yer alacağı noktalar ve gazete bayii de bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.