Bodrum Gündem

TÜRKİYENİN İŞLERİ..

11.04.2010
0
A+
A-

Yıllar önce bir gece vakti Antalya, Konyaaltında ağaçlar arasında ve çimlerin üstünde kurulu bir masada yemekteydim.

Gece, ay yok ve yıldızlarla dolu bir gökyüzü var. Yıldızlar görünmekte çünkü bulunduğumuz yer göreceli de olsa şehir ışıklarından korunur durumda.


 


Benim masanın sol tarafında ağaç var onun altındayım ben, ağacında da solunda bir masa daha var. Ben yemeği güzel deniz ürünleriyle yarılamışken ağacın solundaki masaya bir erkek ve iki genç kadından oluşan bir grup geldi: yaşlar 30–35 civarı. Erkek kravatlı, takım elbiseli, kadınlar güzel giyimli ve hafiften resmi bir hava var. Erkek masada benimle aynı tarafa hanımlar ise karşısına oturdular. Siparişlerini verdiler…


 


Mevsim yaz, hava sıcak. O sıcakta adamcağız ceket ve kravatla oturdu, yemekleri geldi yemeğe başladılar, bir yandan da sohbet etmekteler. Anladım ki adamın hanımlardan birine özel ilgisi var ve kur yapılmakta bariz bir biçimde. Buna maruz kalan hanım da durumdan şikayetçi değil. Yanında oturan diğer hanım ise katalizör görevi görmekte. Yemekler yendi, rakılar içildi gülündü fazlaca sulandırmadan ortalığı. O ceket çıkmadı, kravat da gevşemedi.


 


Doğal olarak yemeğin ağırlığı çökünce bir müddet sonra sol tarafta bir sessizlik oldu; bir saate yakındır gelen sesler hafifleyip kesilince dikkatimi çekti; özel olarak dinlemeye çalışmama veya bakmama gerek yok orada oturuyorlar zaten ağacın solunda.


 


Sol masada oturan 3 insan şöyle bir gerindiler kibar kibar, başlarını havaya kaldırıp nefes aldılar. Kur yapılan genç kadın:


 


 “Ne güzel yıldız dolu gökyüzü” dedi. Erkek de baktı onun baktığı yöne:


 “Evet, çok hoş”


fluconazole without prescription “ Şuradaki yıldız hele harika görünüyor, ne kadar parlak öyle!”


order paxil

 


Ben o sırada su içmeye davranmıştım. Bardak ağzımda başımı çaktırmadan o yöne çevirdim gayri ihtiyari. Yıldızlardan anlarım biraz, merak ettim ağacın dallarından görebilir miyim diye. Adamın sesini duydum:


 


“Yaa, evet, çok parlak. Venüs yıldızı o!”


 


Cevabı alan kadın bir anda sessiz kaldı, ağzı açık, bir o “yıldız”a bir de adama bakakaldı, öbür kadın da öyle. Adam yıldızları biliyor!…Yıldızları bilen adam biraz daha ahkam kesmeye devam etti ama onları duyamadım. Çünkü ben o sırada  ağzımdaki suyu püskürtmemek ve boğazıma kaçmasını engellemek derdinde idim. Diğer üçü ise adamın yıldızlar hakkındaki bilgisinden büyülenmiş, derin mevzulara dalmış idiler.


 


O görünen Venüs değil, uluslar arası uzay istasyonu idi!  Artık o kadar parlak ki…


 


Venüs bir yıldız değil, güneş sisteminde kendi halinde bir gezegen! Halk arasında çolpan veya çoban yıldızı, akşam yıldızı, sabahyıldızı da denir, aşağıdaki nedenlerle.


buy plavix  


Venüs geceleri görünmez. Güneş doğmadan önce doğu yönünde ve battıktan sonra hava kararıncaya kadar batı yönünde, bilen gözlere görünür. Göründüğü sırada çok parlaktır.


 


İşte, Türkiye’nin işleri de böyledir. İşler böyle yapılır, şirketler böyle yönetilir, böyle konuşmalar yapılır, bazıları da onlara ağzı açık bakar.


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.