Bodrum Gündem

Turhan Selçuk Karikatürlü Ev Çocuklar ile Birlikte Açıldı..

Turhan Selçuk tarafından istenen ve Kamil Masaracının fikri ve Milas Belediyesi ve Kaymakamlığının emekleri ile örnek bir müze açıldı.

Turhan Selçuk Karikatürlü Ev Çocuklar ile Birlikte Açıldı..
24.04.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Abdülcanbazın babası, dünyaca ünlü karikatürist Turhan Selçuk’un doğduğu Milas’taki evi müze “Karikatürlü Ev” olarak kalabalık bir katılımla açıldı. Karikatürlü Ev ile birlikte  Turhan Selçuk Çocuk Parkı’da Kaymakam ve Belediye Başkanlarının yerine geçen çocuklar ile Kamil Masaracı, Cumhuriyet Gazetesi Yöneticileri ve yazarları tarafından hizmete açıldı.


buy Valtrex

 


Açılış töreni öncesi Cumhuriyet Gazetesi Karikatüristlerinden Kamil Masaracı tarafından 15 öğrencinin katıldığı bir atölye çalışması yapılarak, Karikatürlü evin sadece gezilecek bir müze değil aynı zamanda eğitim verilen bir atölye olacağı da vurgulandı.


Turhan Selçuk Karikatürlü Ev açılış törenine Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, CHP İl Başkanı Süleyman Uslu, Milas Sanatçılar Derneği Başkanı Mehmet Nergiz, Cumhuriyet Gazetesi Yöneticileri, Cumhuriyet Gazetesi yazarları, İlçe Belediye Başkanları, parti başkanları ile birlikte yaklaşık 350 kişi katıldı.

Indocin online

 


Karikatürlü evde Turhan Selçuk tarafından bağışlanan özel eşyaları ve orijinal karikatürlerinin bulunuyor. Ayrıca çocuklar için karikatür atölyesi de bulunuyor. Kamil Masaracı Karikatürlü evde her ay bir karikatüristin sergi açacağını ve atölye çalışması yapılarak yeni Turhan Selçuk’ların çıkacağının bilgisini verdi. Turhan Selçuk isteği ve Kamil Masaracının fikri ile oluşan Karikatürlü Ev bir çok yere örnek olabilecek bir çalışma olduğu kaydedildi.


 


Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat Karikatürlü Evin  çıkmasında önemli bir emek harcayan Kamil Masaracı’ya, emeği geçenlere ve Cumhuriyet Gazetesi ailesine teşekkür ederek; “Buranın 23 Nisan da açılması fikri merhum Turhan Selçuk ile birlikte verilmişti. Ama ne yazık ki kendisini erken kaybettik. Keşke aramızda olduğu zaman yapabilseydik. Yinede burada ölümsüzlüğünü sağlamış olduk.” dedi.


 


Konuşmaların ardından Kamil Masaracı, Cumhuriyet Gazetesi Yöneticilerine ve Mehmet Nergiz’e emeklerinden dolayı plaket ve hediyeler sunuldu. Atölye çalışmasına katılan öğrencilere de sertifikaları protokoldekiler tarafından verildi.


 


Karikatürlü Ev, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Muhammed Tokat, karikatürist Kamil Masaracı ve öğrenciler tarafından kurdelanın kesilmesi ile ziyarete ve hizmete açıldı.


 


Açılışa Bodrum’dan da katılım oldu. İl Genel Meclisi üyesi Şükrü Şehir, Yarımada Gazetesi Hüseyin Anıl,  Muzaffer Tanrıkulu, CHP Geçlik Kolu Başkanı Niyazi Attare, Dibeklihan Cenap Tezer, Dilek Cebeci ile yaklaşık 20 Bodrum’lu sanatsever açılışta hazır bulundular. generic Plavix

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.