Bodrum Gündem

BODRUM KAZAKİSTANDA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI…

21&8211;23 Nisan 2010 tarihinde Kazakistanın Alma Ata şehrinde bu yıl 10 uncusu düzenlenen KITF Turizm Fuarına BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet KOCADON ve BODTO Başkanı Mahmut S. KOCADON başkanlığında, yöneticiler ve turizmciler katıldı.

BODRUM KAZAKİSTANDA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI…
29.04.2010
0
A+
A-

BOYTAV, Bodrum turizm için yeni alternatif pazarlar bulmak ve geliştirmek adına “ilk defa”  Avrupa dışında bir Asya ülkesinde tanıtım ve pazarlama çalışmalarında bulundu.


 


buy Nolvadex BOYTAV, KITF Turizm Fuarında, Turizm bakanlığı tarafından tahsis edilen Bodrum standı ve Kazakistan’ın en büyük tur operatörü olan GÜLNAR TOUR standında olmak üzere iki ayrı standa tanıtım çalışmaları yürüttü. Ayrıca Kefaluka Otel, La Blanche Otel,Işıl Club Tatil Köyü,İsis Tatil Köyü,Green Beach Resort, Babylon Otel, Wow Bodrum Resort gibi oteller ve tatil köyleride stantlarında Bodrum’u ve tesislerini tanıttılar.


 


Fuar süresince BOYTAV tarafından dağıtılan 1000 adet 3 Boyutlu ve Rusça olarak özel hazırlanan Bodrum tanıtım filmi özellikle turizm profesyonellerinden yoğun ilgi gördü. Fuar süresince gerek BOYTAV, gerekse Turizm Bakanlığı tarafından bastırılan 5,000 adet Rusça Bodrum tanıtım broşürü fuar ziyaretçilerine dağıtıldı.


 


Başkan Mehmet KOCADON, fuarda bulunan diğer Türk turizmcileri stantlarında ziyaret edip bilgiler aldıktan sonra, fuarın en geniş katılımını gerçekleştiren Türkiye standında Türkiye Alma Ata turizm ve tanıtım ataşesi Mine KASAP’ı ziyaret etti. Başkan KOCADON,  Kazakistan turizm piyasasında Bodrum’un daha fazla pay alabilmesi için Alma Ata Turizm Ataşeliği ile BOYTAV’ın ortak tanıtım ve medya çalışmaları yapması konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.


 


Ayrıca BODTO başkanı Mahmut S. KOCADON, Türkiye’ye turist gönderen diğer acente stantlarını gezerek ziyaretlerde bulundu. Bu acentelere Antalya’nın yanı sıra Bodrum’a ağırlık vermeleri konusunda ricada bulunup kendilerine 3 Boyutlu Bodrum tanıtım filmi ve Bodrum rozeti armağan etti.


 


21 Nisan akşamı  Alma Ata görkemli bir “Bodrum Gecesi”ne ev sahipliği yaptı. Gülnar Tour tarafından Alma Ata’nın en büyük gece kulübünde düzenlenen yemekli geceye, 1000 yakın  davetli Kazak turizmci ve medya mensubu katıldı. Rusça Bodrum tanıtım filmi gösteriminin de yapıldığı gecede, 2 şanslı davetli Gülnar Tour’dan Bodrum’da tatil piyangosu kazandı. Başkan Mehmet Kocadon, Alma Ata Turizm müdiresinin de hazır bulunduğu gecede Gülnar Tour sahibi Ali Ismailov’a ve Brontes Tour sahibi Yüksel ARSLAN’a Bodrum turizmine yapmış olduğu katkılar nedeniyle teşekkür edip hediyelerini sundu.


 


BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet KOCADON ve BODTO Başkanı Mahmut S. KOCADON’un beraberindeki  heyeti Türkiye Alma Ata Başkonsolosu Yeşim Kebapçıoğlu ve  Alma Ata Vali Yardımcı Akhmetzhan S. Yesimov makamlarında kabul etti. Buy Viagra Professional


 


Türkiye Alma Ata Başkonsolosu Yeşim Kebapçıoğlu, Bodrum heyetinin gerçekleştirdiği 3 günlük iş ziyaretini son derece anlamlı bulduklarını, Bodrum turizminin gelişimine her türlü desteği vereceğini, özellikle Kazak vatandaşlarının Bodrum’da mülk edinebilmeleri konusunda bürokratik zorlukların aşılabilmesi için çalışma yapacaklarını bildirdi. Başkonsolos ayrıca kendisinin de bir Bodrum hayranı olduğunu, BOYTAV ve BODTO ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.


 


Makamında  ziyaret edilen Alma Ata Vali Yardımcı Akhmetzhan S. Yesimov’u ise Türkiye ile her türlü ilişkinin geliştirilmesine özel önem verdiklerini,  kişi başına 7,000 USD’yi bulan milli gelirleri ile Türkiye için önemli bir turizm pazarı olduklarının altını çizdi. Yesimov ayrıca kendileri için birinci tatil bölgesi olan Kırgızistan’daki karışıklıkların bu yıl Türkiye’ye giden Kazak turist sayısında önemli artışa neden olacağını tahmin ettiklerini belirtti.


 


 


BODRUM’A 3000 KAZAK TURİST DAHA FAZLA GELECEK


Gülnar Tour sahibi Ali Ismailov, BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet KOCADON ve Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut S. KOCADON başkanlığında bir heyetin Kazakistan’a gelmelerini saygıyla karşıladıklarını, kendilerine gösterilen bu ilgiyi karşılıksız bırakmamak için Bodrum charter uçuşlarını 3000 koltuk daha artırma kararı aldıklarını müjdeledi.


 


2009 yılında Kazakistan’dan 9044 turisti ağırlayan Bodrum bu sayıyı 2012 yılı sonunda 30.000 e çıkarmayı hedefliyor.


 


BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet KOCADON  Kazakistan dönüşü şu açıklamayı yaptı. “ Amacımız Bodrum’da turizm kalitesini her anlamda yükseltmektir. Bodrum’a daha fazla turisti getirmenin yanı sıra, gelen turistin kalite profilini de yükseltmek en önemli hedefimiz. Bodrum’un turizm ve tanıtım çalışmalarını hazırlamış olduğumuz tanıtım stratejisindeki hedeflerimize uygun olarak gerçekleştirmekteyiz. Bu çalışmada göreceksiniz ki Bodrum’a gelen turistlerin %55 iki ülkeye, %75’i ise üç ülkeye bağlıdır ve tamamı Avrupa ülkesidir. Bahsedilen purchase Baclofen 25 mg  bölgede yaşanabilecek  bir ekonomik kriz yada son volkan patlaması örneğinde olduğu gibi bir doğal felaket Bodrum turizminde krize neden olmaktadır. İşte bu yüzden, Bodrum turizmi yönünü alternatif ve daha zengin pazarlara da çevirmeli. Maalesef yıllardır Bodrum turizmi için büyük potansiyele sahip zengin Türk Cumhuriyetleri ihmal edilmiştir. Kazakistan’da gerek turizmciler gerekse üst düzey devlet yöneticiler tarafından müthiş bir ilgi ve misafirperverlikle karşılandık. Yaptığımız tüm görüşmeler sonucunda 10,000’ler seviyesinde olan Kazak turist sayısının  bu yıl 20,000’lere çıkacağını ve bununda artarak devam edeceğini Bodrum esnafına müjdeleyebilirim. Bodrum için alternatif zengin pazarlardaki tanıtım çalışmalarımız artarak devam edecek. “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.