Bodrum Gündem

YARIMADA DA YAŞAYAN BİR BELDE..BİTEZ

01.06.2010
0
A+
A-

Yaz- kış tüm canlılığıyla yarımadanın en gözde beldelerinden biri olan Bitez, şu sıralar yine önemli etkinliklerle gündemde.

                       Bitez Belediye Başkanlığı sosyal ve kültürel etkinlikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.


                        En son yapılan etkinlik binlerce yılın yaşama kültürü ve sağlık kaynağı ZEYTİNYAĞI üzerineydi.


                        27-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen BİTEZ BULUŞMASI’ nda tadım eğitimi, söyleşi ve değişik etkinlikler yapıldı.


                        İtalyan Tadımcılar Birliği kurumundan gelen eğitimciler tarafından verilen eğitimler üç gün sürdü ve son gün katılımcılara sertifikaları verildi. Bitez Belediyesi, Zeytin Dostu Derneği, Çine Gelişim Vakfı, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odasının katkılarıyla yapılan etkinliklere Bitav ve Bider üyeleri de önemli destek verdiler. İlk akşam düzenlenen kokteyle ve ertesi gün yapılan müzik dinletisi, halk oyunları gösterisi ve Temel Devran defilesine yoğun ilgi gösteren belde halkı bu tür hizmetlere olan özlemlerini de gidermiş oldular. buy vardenfil


 


                        Etkinliğin son günü, önemli bir delice zeytin kaynağı ve turistler için tekne turu güzergahı olan ADABOĞAZI’ na Bodrum dan ve Bitez iskelesinden kalkan teknelerle yapılan protesto eylemi hepsinden çok daha anlamlıydı. Hem bu bölgedeki delice zeytinleri korumak, hemde bu bakir bölgeye göz dikip, bu güzel alanı ticari amaçlarına alet etmek isteyenlere karşı kamuoyunun dikkatini çekme amacıyla yapılan bu eylemle son bulan ZEYTİNYAĞI BULUŞMASI’ nda emeği geçenleri yürekten kutluyorum.


                       


                        BİTEZ’ İN GELECEĞİ TURİZM


 


                        Bitez’ in geçmişine, tarih ve kültürüne sahip çıkma adına bu tür etkinlikler kuşkusuz çok önemli. Ancak Bitez’ in geleceğinin turizmden geçtiğini de unutmamak gerekiyor. Özellikle de Bitez Yalı da bulunan turizm işletmelerinin geçen yıldan kalan mağduriyetlerinin giderilmesi ve verimli bir sezon geçirebilmeleri için desteklenmeleri, en azından kimi uygulamalarda daha hoşgörülü davranılması gerekir.


                       

isotretinoin without prescription

Kimi estetik ya da hijyen kaygılarıyla esnafın hareket alanını daraltan uygulamalar, sonunda tüm beldeyi ve hatta Bitez Belediyesini de derinden etkiler. Kuşkusuz sahil düzenlemesi, çevre temizliği, gürültü kirliliğine karşı alınacak önlemlere yalı esnafı da karşı çıkmaz ama onların yaz sezonunda para kazanabilecekleri koşul ve ortamın sağlanması da esnaf açısından yaşamsal öneme sahiptir.


 


                        Bu konulardaki duyarlılığını bildiğimiz Belediye Başkanı Sayın İbrahim Çömez’ in kendileriyle daha sıcak temas içerisinde olmasını bekleyen yalı esnafının bu beklentisini karşılıksız bırakmayacağına da inanıyoruz.


  buy Cialis soft tabs


                        Karşılıklı anlayış ve hoşgörü içerisinde sorunların birlikte çözüme kavuşacağına olan inancımızla tüm belde halkına ve Bitez esnafına bol kazançlı bir yaz sezonu diliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.