Bodrum Gündem

Cevat Şakir ve Süngercilere Vefa..

2 Haziran 2010, Bodrumun hem Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlıya hem de Bodrumlu süngercilere vefa günü oldu..

Cevat Şakir ve Süngercilere Vefa..
03.06.2010
0
A+
A-

Saat 17.00’de Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla, Bodrum Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan belgesel gösterimine ilgi oldukça yoğundu. Belgesel gösteriminin ardından saat 18.00’de, Bodrum Belediyesi önünde, Cevat Şakir’in dikmiş olduğu palmiyelerin gölgesinde otantik bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle yaklaşık 300 kişi katıldı. Bodrum’un en eski süngercilerinden biri olan Aksona Mehmet’in  açık denizlere yapacağı yolculuk için de düzenlenen kokteyl adeta bir veda kokteyline dönüştü. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yalıçiftlik Belediye Başkanı İsmail Altındağ, Zeki Köylü, Şükrü Şehir, Hüseyin Anıl, Tuğrul Acar, sivil toplum örgütleri ile Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı gazeteci yazar Mümtaz Soysal ve protokol den pek çok isim ve  halkın katılımıyla  kokteyl çok renkli geçti.  Kokteylde konuklara denizci ve süngercilerin yemeklerinden esinlenerek hazırlanan çökelek, çekişte zeytin, gemici fasulyesi pilav, incir, zeytinyağı ve tereyağından oluşan menü ikram edildi.


Aksona Mehmet yaptığı konuşmada “Biz Bodrum’un ruhuyuz! Buradan bu gün çıkacağımız yolculukta birçok ülke gezeceğiz. Bodrum’un ruhunu açık denizlerde yaşatacağız. Gezeceğimiz ülkelerde Bodrum’un süngercilerinin hep var olduğunu bu mesleğin hala devam ettiğini göstereceğiz. Bize her konuda yardımcı olan Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon’ a Sildenafil  da sonsuz teşekkür ederiz. Bodrum’un özgün değerlerini koruyup bunun için sonuna kadar mücadele ettiği için ben de kendisine Bodrum’un ruhu olan süngercilerimizin anısına bir sünger hediye ediyorum. Bu süngere baktıkça geçmişte yaşamış olan süngercilerimizin ruhlarının içine bakacaktır” dedi.


buy Nexium

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise  yaptığı konuşmada “Aksona Ağabeyim Bodrum’un en iyi ve en eski süngercilerinden biridir. Kendisinin Bodrum’a çok büyük faydaları dokunmuştur. Şimdide engin denizlere yapacağı bu yolculukta, beraberinde Bodrum’un ruhunu da götürecektir. Biz üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Ben de ona yol bulması için bir pusula hediye etmek istiyorum. Gerçi onun bu pusulaya ihtiyacı pek yoktur çünkü o yolunu yıldızlardan bulur. Ama adet yerini bulsun  dedi.


Yarımada Gazetesi sahibi Hüseyin Anıl’da Aksona Mehmet’e bir plaket verdi.


Cevat Şakir-Anadolu′nun Avukatı belgeselinin Yönetmeni Harun Özakıncı kokteyle katılan kalabalığa teşekkür ederek Bodrum Belediyesinin desteklerinden dolayı da Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür etti. Natrexone without a prescription

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.