Bodrum Gündem

Koylara Yeni Önlemler…

Ülkemiz turizminde önemli bir yeri bulunan Muğla kıyılarında, denizlerimizin ve koylarımızın her türlü kirlilikten korunması büyük önem arz ediyor.

Koylara Yeni Önlemler…
01.07.2010
0
A+
A-

Plavix online Natrexone without a prescription

Muğla Valiliği  75. yıl salonunda,yapılan toplantıda, Muğla’da uygulamaya konulan örnek koruma projeleri ele alınarak, alınan önlemler gözden geçirilirken,alınması gereken yeni önlemlerin ayrıntıları da  belirlendi.


Muğla Valisi Fatih ŞAHİN Başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Recep Yüksel ile Fethiye ve Dalaman Kaymakamları, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TURMEPA, Denizcilik Müsteşarlığı, Fethiye ve Göcek Liman Başkanlığı, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Kurumu İl Müdürlüğü, Özel İdare Genel Sekreterliği, Göcek Belediye Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Fethiye ve Marmaris Deniz Ticaret Odası, TURÇEV İl Temsilcisi ve Göcek Tekne Taşıyıcıları Kooperatifi temsilcileri katıldı.


Toplantının açılışında konuşan Muğla Valisi Fatih ŞAHİN, “Göcek ve çevresindeki koylar, Dünya harikası ve Dünya mirası olarak kabul edilebilecek eşsiz güzellikteki yerlerimiz. Bu gibi yerlerden, doğayı bozmadan koruma kullanma dengesi içinde, yararlanılması gerekiyor. Bunun için de, koylarımızın daha temiz tutulması ve atıkların da doğayı kirletmeyecek şekilde toplanılması konusu önem arz ediyor.


Yeni uygulamalar sabır ve öz veriyle çalışma ister. Tüm kişi ve kuruluşlarla iş birliği yaparak, doğayı ve koylarımızı korumada azami duyarlılık göstereceğiz. Bunun için de, tüm kişi ve kuruşların görevleri ve sorumlulukları bulunuyor.” dedi.


Toplantıda, Göcek koyları ve diğer koyların korunmasına ilişkin olarak, şimdiye kadar yapılan çalışmalar, Vali Yardımcı Recep Yüksel tarafından özetlendi.


Toplantıda, deniz araçlarının “Katı ve Sıvı Atıkların Alınması” konusuyla, 04.05.2010 tarihinde yürürlüğe konulan “Göcek Körfezi ile Göcek-Dalaman Koyları Koruma ve Kullanma Usul ve Esasları” üzerinde duruldu. Göcek ve Dalaman Koylarının, sezon başında alınan önlemlerle daha temiz tutulması için yapılacak çalışmalar belirlendi.



Toplantıda;


Cytotec cheap


*Atık alt yapısının geliştirilmesi, son dönemde Çevre ve Orman Bakanlığı, Valiliğimiz ve yöredeki belediyelerce, başarılı çalışmaların yapıldığı, bundan sonra da aynı çalışmalara hız verilmesi,



*Koylardaki denetimlere, Denizcilik Müsteşarlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince devam edilmesi, ayrıca Valilikçe oluşturulacak ekiplerin de denetimlerini sürdürmeleri,



*Mavi Kart uygulamasının sürdürülmesi kararlaştırıldı.



*Göcek Körfezi ile, Göcek-Dalaman Koyları başta olmak üzere, Muğla kıyılarındaki tüm koyların, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği ve dayanışması içinde, büyük duyarlılıkla korunarak kullanılması yönündeki kararlılık da vurgulandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.