Bodrum Gündem

Bodrum Doğru Yolda İlerliyor.. Rixos Oda Kahvaltı Sistemine Geçiyor..

Rixos Grubunda SVP Brand Management olarak göreve başlayan Başak Erel, hem Rixosun markalaşma hedeflerini anlattı hem de sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bodrum Doğru Yolda İlerliyor.. Rixos Oda Kahvaltı Sistemine Geçiyor..
25.07.2010
0
A+
A-

Bodrum Gündem Haber 


Rixos Grubu′nda SVP Brand Management olarak göreve başlayan Başak Erel,, Rixos Grubu′nu tercih etme nedenini “Turizmde ciddi atılımlar yapmış, marka olmuş ve uluslararası bir markayla devam etme arzusu, kendi kariyerim içinde oldukça önemliydi” sözleriyle açıkladı.



Öncelikle sezonu değerlendiren Erel, 2009 yılının bir kriz yılı olduğunu anımsattı. Başak Erel, “Buna rağmen Rixos marka olmanın avantajını kullandı. 2010’da yüzde 30’luk bir büyüme sözkonusu Genelde de temmuz ayı çok iyi kapandı. Ağustosta bir iki haftalık sıkıntı sözkonusu ama bütün acenteler sıkı bir çalışma içine girdiler. İç pazarda yüzde 30’luk bir kayıp olabilir ama özellikle Avrupa pazarı ve Rusya ülkelerinden gelecek turistlerle bu telafi edilebilir” dedi.



Rixos’un Türkiye’nin ihtiyacı olan lüks segmentinin HD sistemi içinde başarılı olduğu bir marka olduğunu anımsatan Başak Erel, toplantıda grubun istihdam hedefleriyle ilgili bilgiler verdi.



Dünya Ticaret Örgütü’ne göre 7 yıl içinde 3.3 milyon yeni işyeri yaratılması beklendiğini kaydeden Erel, “Rixos’un büyüme hedefleri, Dünya Ticaret Örgütü’nün örgütüyle paralel ilerliyor. 2008’de 1951 kişi istihdam eden Rixos Grubu, bu oranı 2009 yılında yüzde 67 oranında arttırdı. 2010 yılında Rixos’un çalışan rakamı yaklaşık 6 bine çıktı. Yani yüzde 78 oranında artış gösterdi. Bunun büyük bir kısmı, Türkiye’de istihdam ediliyor. 2011 istihdam planımıza aynı hızda devam edeceğiz.” dedi.

Başak Erel, basın toplantısında özetle şu bilgileri verdi; Rixos, hem girdiği yeni destinasyonlardan dolayı yaklaşık 18 farklı ülkeden çalışanıyla Internasyonal bir grup konumunda… Özellikle bazı şehir otellerinde local personelden ağırlıklı olarak destek almakla birlikte bütün uluslararası, insap portföyünden maksimum yararlanmaya çalışıyoruz.



Sungate geçen yıl aramıza katılan bir üründü. Bu yıl Rixos Lares aramıza katıldı. Lares, havalimanına 8 kilometre mesafede… Burada ciddi bir takım değişiklikler yaptık. Misafir portföyü olarak oldukça memnunuz. Lares’te genelde Avrupalı ve Türk misafirlerimiz kalıyor.

order Fluconazole


BODRUM’DA ODA KAHVALTI SİSTEMİNE GEÇİYORUZ…


2010 yılı içinde Rixos için Libya’da yeni bir tesisimiz var. Libya’da ailemize katılan ikinci yeni yatırımımız var. Bodrum tesisimiz de bu yıl neredeyse sıfırlandı. Çok ciddi bir renovasyondan geçti. Bütün ortak mekanlar restore edildi.


 


BODRUM’DA ÖNCÜLÜK YAPMAK İSTİYORUZ… where to buy levonorgestrel


Türkiye’de tesislerin yüzde 90’ından fazlasını herşey dahil sistemi oluşturuyor. Ancak herşey dahil sistemi içinde de ayrıştırmalara gitmek gerekiyor. Ama çeşitlendirme olarak birtakım atılımların yapılması gerekiyor. Bu cesareti de markalar yapabiliyor. Bodrum’un kendi dinamikleri içinde çok özel bir bölge olması, 2011 sezonu itibariyle Bodrum tesisimizi bad and breakfast olarak hizmete açmayı düşünüyoruz. Rixos, 2009 yılında inanılmaz atılımlar yaptı. Bu konuda öncülük yapmak için bu adımı biz atıyoruz.


GELİRLERİMİZİ YÜZDE 30 ORANINDA ARTIRACAĞIZ…


Villalarda şu anda biz günlük kahvaltıdan tutun da her türlü hizmeti tek bir ülkede sunuyoruz. Dünya sosyetesine hitap edilen bir destinasyon olduğu için misafir, standart bir hizmetin dışında ihtiyaçlara göre kendi paketini oluşturacak. Bodrum’da bu sistemle gelirlerimizi yüzde 30 oranında artırmayı düşünüyoruz. Burada hedefimiz gelirlerimizi artırmak.



BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUZ…


TUI, 2010 senesi için Türkiye satış rakamlarının İspanya’yı geçtiğini açıkladı. Turizm sektöründe lider konumuna geçtiğinin bir göstergesi. Bunu da sağlayan Rixos gibi markalardır. Burada da çeşitlilikte de başarılı olacağına inandığımız için böyle bir adım attık.



TÜRK MARKASI RESTORANI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ…


2009 yılında dünyada 880 milyon kişi seyahat etmiş. 2020 yılında bu oranın 1.6 milyara ulaşması bekleniyor. Rixos olarak kendi içimizde markalar oluşturmak istiyoruz. Herşey dahil sisteminde yiyecek içecek konusunda inanılmaz devrimler yaptık. Bu çabanın da markalaşması gerektiğine inanıyoruz. Rixos, Türkiye’den çıkmış bir otel işletme markasıdır. Türk restoranlarımızda kendi tescilli markamızın olduğu bir Türk markası restoranı oluşturmak istiyoruz.

SPA HİZMETİMİZİ DE MARKALAŞTIRACAĞIZ…


Bir sonraki markamız ise Rixos’larda Türk hamamıyla başlayan spa hizmetidir. Spa hizmetimizin de markalaşmasını istiyoruz.


  cheap Promethasin


BİZİMLE AYNI DURUŞU PAYLAŞAN MARKALARLA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ…


A ve A plus misafirlerimize hizmet ediyoruz. Gucci Prada, Armara Cafeler gibi bu tarz lüks segmente hitap eden firmalarla çalışmak istiyoruz. Bazı entertaiment şovlarımıza bunu entegre etmek istiyoruz. Marka duruşumuzu, bizimle aynı duruşla paylaşan markalarla birleştirmek istiyoruz.


 


SATIŞ KANALLARININ ÇEŞİTLENDİRİLMESİ GEREKİYOR…


Şu anda Türkiye’de mass turizm yapıldığı için tüm satış potansiyeli tur operatörleri tarafından gerçekleşiyor. Tur operatörleri arasında inanılmaz bir rekabet var. Satış kanallarının çeşitlendirilmemesi bana göre yanlıştır. Bu çeşitlilikle olacak birşeydir. Online rezervasyonların artması gerekiyor.






 

 

 

Haberi paylaştıkları için kenttv′ye teşekkür ederiz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.