Bodrum Gündem

VİZYON MU? REVİZYON MU?

14.10.2010
0
A+
A-

Yılardır süregelen dostlukların yılda birkaç kez buluşarak pekiştirilmesi için yaratılan bahanelerden birisi de Bodrumda gerçekleştirilen Zıpkınla Balık Avlama Yarışıdır.

Deniz altını seyretme olanağı ve becerisini edinenlerin bu hobiden vazgeçme şansı, araya kötü ihtimaller girmedikçe mümkün değildir. Çünkü deniz dibi seyrinin verdiği haz, yeryüzünde herhangi bir manzara seyriyle karşılaştırılamaz. Dalmak için sağlıklı bir vücuda sahip olma şartı sizi sağlıklı yaşamaya mecbur kılar.


 


Dalarak balık avlamak için birçok becerinin yanı sıra tüketeceğiniz kadarını avlayabilme ve doğanın dengesine olumsuz katkılarda bulunmama bilincine de sahip olunmasını gerektirse de günümüzde artık öldürme içerikli spor dalı olmamalıdır.


 


Avlanma ve öldürme içgüdülerini tatmin eden aktiviteler sportif olarak adlandırılarak teşvik edilmemelidir.


 


Bodrum’daki bu yarışma, bir spor aktivitesi olmaktan çok buluşma bahanesi ile başlamış ve bir buluşma bahanesinin üzerine çıkmaması için gayret gösterilmiştir. Bu bahane eskileri anma hatırlama ve gönül alma görevleri ile de süslenince beğenilen bir etkinlik halini almıştır.


 


Başlangıcından bu yana var olan “yitirdiğimiz dalgıçlar” formatına ilave olarak, yitirilmesini beklemeden hatırlamamız gereken “yaşayan efsaneler” formatı 2007 yılındaki 6.Anı Yarışması’nda başlatılmış olup bu vesileyle yarımadada yaşayan tüm dalgıçlara ulaşmak ve hal hatır sormak hedef alınmıştır.


 


Gönül Ne Kahve İster Ne Kahvehane,


Gönül Sohbet İster Kahve Bahane… Söyleminin tam karşılığıdır.


 


order Aciclovir online Dokuzuncusu yapılacak yarışmaya gelindiğinde yarışmayı koordine etmesi için Bodrum Belediyesince görevlendirilen Mustafa BİROL, Bodrumda efsane mefsane dalgıç yoktur, kimseye plaket milaket verilmeyecek, federasyon formatı ne ise öyle olacak, dediğim dedik çaldığım düdük deyince, güzelleşerek gelişen yarışma formatı al aşağı edilmiş oluyor.


 


O zaman bu yarışmayı belediyenin düzenlemesinde bir anlam kalmıyor bırakın federasyon yapsın.


Strattera No Prescription

 


Bodrum’luların düzenlediği her faaliyet eşdeğerlerinden farklılık arz eder ve organizasyonların Bodrum’da yapılması isteğini özendirir. Bodrum; organizasyonlara kattığı farklılıklarla çekim alanı oluşturarak reklamını yapar.


 


Belediyeyi devralanlara bir haller oldu nedendir bilinmez…


 


İskele Meydanında önüne oturduğunuzda beş dakikada karikatürünüzün çizilmesi için kurulan tezgâhlara dükkânının önüne taşıp caddeyi işgal edenlerle bir tutup işgaliyeci muamelesi yapmak yanlıştır. Bu sanat dalı dünyanın başka bir yerinde böyle bir konseptle sergilenmemektedir. Para kazanmaya yönelik olmasına rağmen Bodrum’a ayrı bir karakter sağlamaktadır. Daha iyi bir mekân, disiplin ve düzenleme getirmek gerektirir. Karikatür çizenleri işgal ediyorlar diye izbe bir sokağa sıkıştırıp boşalan alanı motosiklet ve araba park yeri yapmak daha mı ulvi bir görevdir.


 


Bodrum’un yeni Belediyesi iş başına geçer geçmez alelacele bir tanıtım filmi çektirdi, tonlarca para vererek. 3 boyutluymuş, ben facebook ta gördüm ve izlemeye çalıştım, 3 boyutlu gözlüğüm olmadığından renkleri bir birine karışmış bir klip izledim. Neden yapıldığı bir yana alelacele yapıldığı da belli olan bir düzenleme, nerelerde kimlere izletildi duyan gören var mı? Bir DVD haline getirilip memleketimize gelen turistlerin ellerine sıkıştırsak ta gittiği yerlerde arkadaşlarına gösterseler bir işe yarar reklamımız olurdu en azından. İnternette Google Earth uydu görüntüsünde Bodrum üzerine yakından baktığınızda yüklenmiş olan yüzlerce Bodrum fotoğrafı sanırım bu filmden daha fazla etki sağlamaktadır.


 


Bu filme aktardığınız paranın daha azı ile paramız yok diye iptal ettiğiniz Film festivalini düzenleseydiniz çok daha etkin reklam yapmış olurdunuz. Üstelik “Bu Bodrumlular kendilerine bir festival bulamadılar uzun soluklu bir festival yapamazlar” diyenleri de sevindirmemiş olurdunuz.


 


Bodrum’da yaşayanların sanatla buluşmalarının önüne set germekten vazgeçin. Ben bir Bodrum’lu olarak sadece turist çekmek için faaliyetler yapan, sanata yer vermeyen, sanatçıya destek vermeyen, toplumla sanatı buluşturmak için gayret göstermeyen bir yönetimin yarattığı ruhsuz bir Bodrum istemiyorum.


 


Özüne, yöresine, kültürüne, yaşayanına değer vermeyen yönetimler Bodrum’luların tercih edeceği yönetimler değillerdir. Eski yönetimlerin yaptıklarına tu kaka deyip yok etmeye ya da değiştirmeye kalkışmanın kimseye bir faydası yoktur bir gün sizlerde eski yönetici olacaksınız bunu çabuklaştırmak sizlerin elindedir, biraz da bizlerin… How to treat erectile dysfunctiГ®n


 


Sağlıcakla kalın saygılarımla…


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.