Bodrum Gündem

ANKARA BODRUMU KONUŞUYOR..

27.10.2010
0
A+
A-

Bodrum Ankara gündeminde konuşuluyor.

Belediyelerin birleşmesi gündeme geldiğinde ilk hareket CHP Bodrum İlçe Başkanılığı’ndan geldi. Birleşme konusunda çözüm önerisi olarak uzun zamandır konuşulan “Özel Büyükşehir Statüsü” tekrar değerlendirmeye alındı.


Bu mümkün müdür?


Yasalara göre kent nüfusunun 750 binden fazla olması ve il statüsünde olması gerekiyor. Bu şekilde düşündüğümüzde bu modelin uygulanması öncelikle yasal düzenlemelere bağlıdır.


Ne olacak peki?


Sadece belediyelerin birleşme bir çözüm mü?


Çoğunluk çözüm olmayacağı yönünde fikir beyan ediyor.


Bakanlar kurulu kararı ile çıkarılacak bir kanun ile düzenleme yapılar mi?


Bodrum dışında, Marmaris, Fethiye, Alanya ve bir çok ilçe de aynı düzenlemeden yararlanacaktır veya isteyecektir.


Eğer böyle bir ihtiyaç varsa neden olmasın?


Lakin fırtınalar şimdilik sadece Bodrum′da kopuyor.


Cuma gün Cumhuriyet Gazetesi birinci sayfadan üst manşet ile “Cennet Bodrum Yağmalanıyor” haberini girdi. Belediyelerin birleşmesi ile kıyıların, bakir koyların yağmalanacağı kaygısını okuyucuları ile paylaştı.


esomeprazole price CHP Muğla Milletvekili Sayın Fevzi Topuz belediyelerin birleşmesi ile ilgili olarak Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplanmak üzere bir soru önergesi verdi.


purchase misoprostol Ankara Bodrum′u konuşuyor.


Ortakent′in birleşmenin içinde olup olmayacağı kafaları karıştırıyor. TOKİ şimdilik Bodrum′da olmayacak deniliyorsa da bir tehlike olarak kenarda beklediği düşünülüyor. Hem Ortakent Belediyesi, hem de Bodrum Ticaret Odası ve bir bölüm Bodrumlu Ortakent konusunda herkesten farklı düşünüyor. 


Ortakent ve Yalı çevre ve yatırımcılar açısından en hassas belediyeler. Bitez keza öyle. Başarılı ve düzenli bir belediyecilik sergileyen Konacık Belediyesi ve MHP halk iradesine başvurulması konusunda ısrarlı.


Bu önemli konu tartışılırken Hükümet Binasının taşınması da gündeme gelince Bodrum yerel idare yerleşiminin nasıl olacağı konusu iyice karışıyor.


2003′de yapılan imar planında devlet dairelerinin nerelerde olacağı belirlenmiş. Mevcut Otogarın olduğu yer, Kaymakamlık, Belediye ve devlet dairelerinin tamamını orada toparlanması düşünülmüş.


Otogarında Torba kavşağına taşınması. Buna bağlı olarak cezaevinin ve belediye kademesinin de şehir dışına çıkartılması ile Bodrum bir miktar rahatlayacak ve turizm kenti olma yolunda büyük bir adım atmış olacak. Trafiğin rahatlaması ile yaylaştırma çalışmaları bir düzene girecek ve ticari yaşam hareketlenecek. Bodrum ekonomisi bir dengeye oturacak.


Aslında çözümler belli.


Bodrum′a bir bütün olarak bakıldığında sorun teşkil eden tüm konulara bir çözüm üretilmiş. Bodrum yerel yapısı ve Ankara uyumu sağlandığında sorunlar çok kolay çözülecektir. İki tarafında ortak bakış açısı sağlaması, geleceğe yönelik planlamalar yapabilmesi ve asgari müşterekte buluşabilmesi gerekiyor. Çatışmalar hep olacak, Bodrum′da rant olduğu sürece bu devam edecek.


Geçen hafta Bodrum Ticaret Odasında yapılan bir seminerde gazeteci yazar Can Pulak çok önemli tespitlerde bulundu. Bu tespitlere ve çözüm önerilerine katılmayanlar olacaktır. Lakin bazı konularda radikal çözümler uygulamakta fayda vardır.


cheap Retin-A

İstenilen faydayı sağlamak ve çözüme ulaşmak için bu gereklidir.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.