Bodrum Gündem

YOĞUN BİR HAFTA…

14.12.2010
0
A+
A-

Değerli Gündem Okurları…

Yoğun bir haftayı geride bıraktık,gündem talebe olaylarıydı,tabii birde bjk-bursa maçındaki olaylarda sportif açıdan gündemin baş sıralarındaydı.
Ben 1960 ihtilalinden evvel talebeydim,o zamanda bu tip olaylar yoğunluktaydı, gerçi ben ve diğer sporcu arkadaşlarımla beraber, bu tip olaylara girmedik,ama olayların hep içinde olduk,arkadaşlarımızın yaşadıklarını birebir yaşadık.
1962-1963 de askerlik dönemimdeyse yine bir ihtilalin başlamadan bitirilmesinin tam içinde olaylara yakinen şahit oldum,acılarına ortak oldum.
Arkasından 1980 ihtilal öncesini yaşadık,o zaman rahmetli oğlum Altuğ okul yaşlarında olduğu için o günleride dolu dolu yaşadık.
O günlerde neler oldu,hepsi tarihin kara sayfalarına geçti ve kapandı,ama geride binlerce içi acıyla dolu analar,babalar,kardeşler bıraktı, HEMDE NE ACILARLA.
Neticede ne oldu,Türkiye Cumhuriyeti Devleti yine dimdik aslanlar gibi ayakta.Tabiiki ülkemizi sıkıntıya sokacak bir durumda her Türk genci,hatta yaşlısı elini taşın altına sokar,ülkesinin menfaatleri için gereken herşeyi yapar,hemde kanının son damlasına kadar yapar.Yapmadımı? Tarihimizde bunun çokca örneklerini görmüyormuyuz.
Ülkemiz tüm Dünya ülkelerinin gözünün üstünde olduğu bir Zenginlikte,Güzellikte bir ülke,dış düşmanlarımız çoğunlukta,bizi Yugoslavya,Rusya gibi bölmek parçalamak için,yüzlerce yabancı ajanlar ülkemizde kol gezmekte,gerçi artık bu devirde içeride olmayada pek gerek yokya,ülkelererinden de rahatlıkla bizlerin her türlü gizli dosyalarına ulaştıklarını sıkça okuyor ve biliyoruz. Zithromax online cheap Topamax
Değerli okurlarım,bizlerin gençliğinde ne Kürt,ne laz,ne yahudi,ne ermeni,ne rum,ne çerkez nede başka bir ırka mensup insanların bizlerle hiçbir sorunu yoktu.
Okul hayatımda en yakın sıra arkadaşım,adeta kardeşim gibi sevdiğim,sevildiğim kişi bir kürt çocuğuydu,birgün dahi ne onun nede benim aklıma  ırkımız gelmedi,güle oynaya günlerimizi beraberce yaşadık.
Eskiler bilirler,askerlerin emir erleri vardı,subaylar çokca güvenilir olduklarından eşlerini,çocuklarını kürt askerlerden emir erlerine teslim ederlerdi,hatta ve hatta o erler aynı evlerde onlarla beraberce yatar,kalkardı,adeta ailenin birer ferdi gibi 2 senelerini geçirip,evlerine dönerlerdi,çoğuda sonraları görüşmelerini devam ettirirlerdi,ben bunlara da birebir şahit olmuş bir kişiyim.Özetle neler gördük,neler yaşadık.Gelelim neticeye:Değerli vatandaşlarım,çok değerli talebe kardeşlerim,yavrularım,dilek ve isteklerinizi tabiiki yürüyüşlerle,toplantılarla açıklayacak,dert ve sıkıntılarını ülkeyi idare edenlere duyurmak isteyeceksiniz,ama hepsini KANUN VE NİZAMLAR İÇİNDE yapmanız gerekir,size aykırı güç kullanmak, durup dururken olmaz, bunuarı bilen bir ağabeyiniz  söylüyor,dikkat edin,içinize karışan provakatörleri teşhis edin,içinize sokmayın,sizi güvenlik güçlerine karşı,zor durumda bıraktıracak hamleleri bunların,çok profesyonelce hazırladıklarını bilin,çünkü onların işleri bu,zira onlar sizin gibi masum ve idealist kişiler değil,onların aranıza sızmalarıyla yapacağınız her toplantıda başınız kolluk kuvvetleriyle devamlı derde girecek ve siz devamlı zarar göreceksiniz.Polis de sizler gibi ana baba evladı,3 kuruş maaşla görev yapmaya uğraşıyorlar,hemde devamlı kelle koltukta,canı pahasına.
Onlarda senin benim gibi insan,her insanın içinde iyi gibi,kötüsü ve hainide olabilir,ama bunu hepsine şamil kılmamak gerekir.Müdürleride hatalı olabilir,onlarıda üstlerine şikayet edebilir,hakkınızı kanuni yollardan da arayabilirsiniz.
Özetle,YOLLAR YÜRÜMEKLE AŞINMAZ sözünü söyleyenler bence yanlış yapmışlardır,Gençler Yürür belki yolları aşındıramazlar ama ülkenin yol çizgisine yön verebilirler,ama yumurta atarak,profosörleri kovarak değil,Türk gencine yakışır bir Vakur duruş ve davranışla.Gençle size bu yakışır.Yıllardır kavga ve döğüşle biryere gelemediğimizi,yaşadıklarımız, yukarıda tarihleriyle kısaca ben size açıkladım.Artık kavga,döğüş,ihtilal,yakma,yıkma devirleri bitti.Devir bilim ve teknoloji BARIŞ devri.Hepimize,bilhassa size büyük görevler düşüyor,ama sildenafil
sukunetle,itidalinizi bozmadan,fırsatçılara fırsat vermeden.Çünkü siz ATATÜRK′ÜN EVLATLARISINIZ.BİLİYORSUNUZ Kİ O HEP SİZE GÜVENMİŞTİR.
GENÇLER SİZLERE VE TÜM VATANDAŞLARIMA SAĞLIKLI GÜNLER VEDE BAŞARILI,MUTLU BİR 2011 YILI DİLİYORUM.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.