Bodrum Gündem

Selde Mali Kayıtları Zarar Görenler İçin BODTOdan Önemli Duyuru

Bodrum Ticaret Odası Selde Mali Kayıtları Zarar Görenlerin Vergi Dairesi Müdürlüğü nezdinde izlemesi gereken prosedür üyelerine bildirildi.

Selde Mali Kayıtları Zarar Görenler İçin BODTOdan Önemli Duyuru
10.02.2011
0
A+
A-


 

 

 

 

Selde Mali Kayıtları Zarar Görenler İçin BODTO’dan Önemli Duyuru

 

Bodrum Ticaret Odası “Selde Mali Kayıtları Zarar Görenlerin Vergi Dairesi Müdürlüğü nezdinde izlemesi gereken prosedür” üyelerine bildirildi.











Bodrum Gündem Haber

 
Disulfiram online
levonorgestrel price

6762 Sayılı Türk Ticaret Kanunu′nun 68′inci maddesinde “Bir tacirin saklamakla mükellef olduğu defter ve kağıtlar; yangın, su baskını veya yer sarsıntısı gibi bir afet sebebiyle ve kanuni müddet içinde ziyana uğrarsa tacir zıyanı öğrendiği tarihten itibaren on beş gün içinde ticari işletmesinin bulunduğu yerin salahiyetli mahkemesinden kendisine bir vesika verilmesini isteyebilir. Mahkeme lüzumlu gördüğü delillerin toplanmasını da emredebilir. Böyle bir vesika almamış olan tacir defterlerini ibrazdan kaçınmış sayılır.” hükmü gereğince on beş gün içerisinde ticari işletmenizin bulunduğu yerin Sulh Hukuk veya Asliye Hukuk Mahkemesinden işletmenin durumu tespit eden bir belge talep etmeniz gerekmektedir. Buy Natrexone


Ayrıca 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu′nun 115′inci maddesinde “Yangın, yer sarsıntısı, yer kayması, su basması, kuraklık, don, muzir hayvan ve haşarat istilası ve bunlara benzer afetler yüzünden: Varlıkların en az üçte birini kaybeden mükelleflerin, bu afetlerin zarar verdiği gelir kaynakları ile ilgili bulunan vergi borçları ve vergi cezaları, Maliye Bakanlığınca zararla mütenasip olmak üzere, kısmen ve veya tamamen terkin olunur. Maliye Bakanlığı terkin yetkisini mahalline devredebilir. Zarar derecesini ve ilgili bulunduğu gelir kaynağını Mahalli İdare Heyetleri yaptıracağı tahkikat üzerine tespit eder. “Yine 6183 Sayılı Kanunun 105′inci maddesinde “Yangın, yer sarsıntısı, yer kayması, su basması, kuraklık, don, zararlı hayvan ve haşarat istilası ve bunlara benzeyen afetler yüzünden zarara maruz kalan varlıkların ve mahsullerinin en az üçte birini kaybedenler adına tahakkuk ettirilmiş ve afetlerin zarar verdiği gelir kaynakları ile ilgili amme alacakları İcra Vekilleri Heyeti kararıyla kısmen veya tamamen terkin olunur.” hükümleri gereğince, İlçe İdari Kurullarının vereceği kararlara göre işlem yapılacağından, ilgili kurullara talep edilerek zarar durumunun tespit edilmesi gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.