Bodrum Gündem

Turistlerin İçkiden Zehirlenmesine Bodrumlular Tepkili..

Bodrumdaki yat turuna katılan Rus rehber Mariya Şevelyovanın da hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısının 3e yükseldi. Bodrumda yaşayan tekne sahipleri ve turizmciler bölgede yaşanan ve 2 Rus rehberin ölümü ile sonuçlanan zehirlenme olayla il

Turistlerin İçkiden Zehirlenmesine Bodrumlular Tepkili..
02.06.2011
0
A+
A-

Bodrum Gündem Haber


Tekne kaptanları bir daha turistlerin bölgeye tatil için gelmeyeceklerini ve gelen turist sayısında azalma olacağı görüşünde birleşti. Turizmdeki kalitesizliğe, ucuz eleman çalıştırılmasına dikkat çekilmesini istediler. Faillerin bir an önce yakalanmasını ve diğer tekne sahiplerinin zan altında kalmamasını istediler. Rus rehber Mariya Şevelyova′nın da hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısının 3′e çıkması turizmciler tarafından tepki ile karşılanıyor. Özellikle her şey dahil sisteminin bu tür olayların artmasında önemli bir neden olarak değerlendiriliyor.


RUS REHBERLERİN MAVİ YOLCULUĞU ZEHİR OLDU… buy Retin-A online


order metoclopramide Bodrum’da Cuma günü gecesi Orkan 5 isimli tekne ile mavi yolculuk ve eğlenceye çıkan 120 Rus rehberden 12 tanesi aynı gece sabaha karşı alkol zehirlenmesi nedeni ile Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ardından 7 tanesi Akdeniz Üniversitesi’ne sevk edilmişti.


Aynı teknede personel olarak görev yapan  Caner Karaahmet ile Rus rehberlerden  Zubelana Alena,  Anna Zarina, Valenya Alzema,  Maria Snalpeyana, Swetlana Mestorizana,  Anneya Machinski,., Guruva Merina,  Rukeyave Vena, Alexander Zukhov, Anestasia Smelina,  Albina Voskova, Zhanna Seklova, Alina Sergova,Ahtah Ceptekina,Anastisa Repkine,  Ekaterina Mexlova ve Anna Babich’te kaldıkları otellerde fenalaşarak ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındılar.


Rehberleri Bodrum Devlet Hastanesi’nde ziyaret eden Kaymaka Feridun Cemal Özdemir “konu ile ilgili açıklamayı gerekirse valilik yapar, söyleyecek bir şeyimiz şimdilik yok, sezon başındaki zehirlenmeler tabi ki bizi üzüyor” demekle yetindi.


Bodrum liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı,Sağlık Gurup Başkanlığı’nın konu ile ilgili soruşturma başlattığı,kaçak alkolden zehirlendiği iddia edilen Rus rehberlerle ilgili 4 tekne personelinin ifadelerinin alındıktan sonra serbest bırakıldılar.


ARİF YILMAZ (Tekne kaptanı) Elbette kötü, ölümlü bir olay hepimizi etkiliyor. Turist olması yerel halktan olması bir şeyi değiştirmiyor. Bütün ülkelerin başına gelebilir. Bodrum bu konuda dikkatli bir yerdir her türlü denetimler yapılıyor. Olayın kesinleşmesini bekliyoruz. Bizden sektörün zan altında kalmaması için olay kesinlikten sonra açıklama yapacağız. Bütün birimler çalışıyorlar. Mısırda da köpek balığı saldırısı etkiledi. Bunlara münferit olay gibi bakılmalı. Mühim olan olayın neden olduğunu tespit edip bundan sonra bir daha olmaması için gereken önlemlerin alınması. Bugüne kadar sıkı kontroller yapıldı. Bodrumdaki günlük tekneler bu konuda çok dikkatli bugüne kadar bu tarz bir şey olması. Bizim için üzücü bir olay. Olmasını kimse istemezdi. Turizmi daha fazla ucuzlatmayalım. Kaliteli hizmet vermeye çalışalım. Bodrum bu konuda direnç gösteriyor. Bize yakışan şekilde turizm yapmaya devam edeceğiz kitle turizmden uzak kalmaya çalışalım. Tekne Alanya limanına kayıtlı. Şu an tekne sefere çıkmıyor beklemede. Çünkü olayın açıklığa kavuşması lazım. Teknede olan bir olaydan mı kaynaklandı dışarıdan mı olay oldu iyice anlaşıldıktan sonra yetkili merciler gereğini yapacaktır. Bizde bir an evvel aydınlanmasını istiyoruz ki işini düzgün yapan insanlar zan altında kalmasın bugüne kadar bizim Bodrumdaki teknelerde böyle bir olay asla yaşanmadı bundan sonra yaşanacağını zannetmiyoruz.


MUSTAFA DEMİRÖZ (DENİZCİLER DERNEĞİ BAŞKANI) İki turist bu olaydan etkilenip hayatını kaybetti. Çok üzücü ama maalesef yaşamını yitirdi. Bunun Bodrumda olması şansızlık. Türkiye’de olması büyük şansızlık. Turizm olarak bu kadar iddialı olan ülkede bu tür hadiselerin önüne geçmek gerekir. Bütün kurumlar gereğini yapmalı. Adli tıptan gelecek kesin sonuçlara göre daha net şeyler söylenebilir. Denetimle bir yere varamazsınız sadece denetimlerle önüne geçemezsiniz. Turizmle uğraşan bütün bireylerin gerekli eğitimi bilinci edinmiş olmaları lazım ki bunların önüne geçilebilsin. Denetim elbette bir yöntemdir ama kesin çözüm değildir. Turizmin ne kadar hassas bir sektör olduğu konusunda dikkat edilmesi gereken sektör olduğu konusunda dikkatli olması gerekir. Gelen turist sayısını etkilemese bile gelen turistin rahat harcamasını etkiler diye düşünüyorum barda veya restoranda içki içerken insanlar artık 2 kez düşünür içki içerken. Çünkü biz bunu ilk defa yaşamadık. Farklı yerlerde oldu. Bizim insanımızdan ölenler oldu.


AHMET ŞERİF ÖNCÜ (TEKNE KAPTANI) Bunları yapanları cezalandırmak lazım. Bu içkileri kim alıyorsa nereden getiriyorsa bunları men etmek lazım. Burası turistik bölge. Bu böyle olmaz. Bunları yakalamak lazım. Kim yapıyorsa yakalamak lazım. Turizme büyük darbe bu. Bodruma büyük bir darbe. Bodrum dünyada tanınmış bir yer. Burada böyle bir şey yapılması kabul edilemez. Bunu üzerinde durulması lazım. Gelen turist sayısını etkiler. Bu adamı sen zehirlersen olmaz.

SULHİ İRTİŞ (TEKNE KAPTANI) order clonidine Bu olaya tepki göstermemek mümkün değil. Bodrumu etkiler tabiî ki. Ülkenize gelen misafire bu şekilde sunum yapıyorsunuz. Bu işin faillerini cezalandırmak lazım. Daha kaliteli insanları çalıştırmak lazım. Bunun bir sebebi de her şey dahil sisteme geldikleri için, maliyeti düşürmek gibi şeyi oluyor insanların. Bu çok yanlış bir şey turizm açısından. Ortada bir can kaybı var etkilememesi mümkün değil insanları. Daha kaliteli elemanlar çalıştırmak lazım daha aklı selim insanları çalıştırmak lazım. Böyle 1-2 vaka daha olsa büyük tepki alacağız. Buraya artık turist gelmez.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.