Bodrum Gündem

Neye Niyet Neye Kısmet.. Eyleme Gittiler, Çöp Topladılar..

Çevre eyleminde üç traktör çöp toplandı.

Neye Niyet Neye Kısmet.. Eyleme Gittiler, Çöp Topladılar..
06.06.2011
0
A+
A-

 


 


 


 


Buy Ketorolac Çevre eyleminde üç traktör çöp toplandı pattern baldness treatment


Neye Niyet Neye Kısmet… Eyleme Gittiler, Çöp Topladılar…


Bitez’in Adaboğazı ve Akvaryum koylarında düzenlenen çevre eylemine katılanlar koyları çöp içinde görünce eylemi bırakıp temizlik yaptı.


Bodrum Gündem Haber


Çevreciler hem slogan attı hemde  üç traktör çöp topladı, koyları pırıl pırı yapan çevreciler cennet koyların yapılaşmasına ve yasalarla doğaya verilen zarara sert tepki gösterdi. Çevrecilere Bodrum’da tatil yapan yerli ve yabancı turistlerde destek verdi.Bodrum Mavi Yol Girişimi Platformu tarafından Bitez’de düzenlenen “Adaboğazını Vermeyeceğiz Mavi Yolu Yaşatacağız” eylemine yaklaşık 150 kişi katıldı.Bitez İskele Kafeteryası’nda toplanan  çevrecilere Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, BİTAV (Bitez Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği) Başkanı Ayşe Doğançay, Mavi Yol Girişimi kolaylaştırıcısı Filiz Dizdar, Gündoğan Peynirçiçeği Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek ve 150’ye yakın çevreci ile ilçede tatil yapan yerli ve yabancı turistlerde destek verdi.



Cennet Koylar, Çöplüğe Dönmüş…

Bitez sahilinden 5 km. yürüdükten sonra Adağobazı ve Akvaryum koyuna “Adaboğazını vermeyeceğiz”, “Kisebükünü Vermeyeceğiz”, “Nükleer Santrallere Hayır”, “Mavi Yolculuğu Yaşatacağız” “Kıyılarımızı, Koylarımızı. Ormanlarımızı, Hazine Arazilerini Vermeyeceğiz” sloganları atan ve eylem için yola çıkan çevreciler koyların çöplüğe döndüğünü görünce dört koyda denizden ve karadan temizlik yaptı, dört saat içerisinde üç traktör çöp toplandı. Belediye Başkanı Çömez Adaboğazı’ndaki piknik yapılan ve ateş yakılan yerleri tespit etti bir an önce kaldırılması talimatını verdi. Çömez “Gördüğünüz gibi karadan ve denizden yangına müdahale etmenin mümkün olmadığı bir bölgedeyiz. Cennet koyda tatil keyfi yaparlarken hem çöplüğe çevirmişler hem de her an yangına neden olabilecek piknik ateşleri yakıyorlar, bu sorumsuzluğa engel olmak için 24 saat bölgede nöbet tutmaya başladık” dedi.




Denizden Çıkanlar İnanılmaz….

Cennet Adaboğazı koyunda sahildeki plastik ve cam şişeler, deniz yatakları, evsel atıklar, yataklar ve otomobil lastikleri görenleri şaşkına çevirdi.


Bitez Belediyesi Çevre Mühendisi Aylin Aydın’ın çevre ve doğaya zarar veren maddeler ve çevrenin temiz tutulmasına yönelik verdiği bilginin ardından açıklama yapan Doğançay, tüketim odaklı kapitalist düzenin bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve özellikle kıyılarda doğal varlıkları rant elde etmek uğruna talan ettiğini belirterek “Bir avuç vekilin mecliste aldığı kararla doğaya zarar vereceği bilimsel olarak kanıtlanmış yasa ve projeler yöre halklarının ve sivil toplum örgütlerinin haykırışları dikkate alınmadan yürürlüğe konuluyor. Kıyılar, koylar, hazine arazileri. Ormanlar, meralar, yaylalar birer birer satışa çıkartılıyor. Ormanlarımızı yok olmasının önünü açacak 2 B yasal düzenlemeleri derhal geri çekilmeli, ormanların özelleştirilmesine son verilmeli. Doğa bir meta olarak gören kalkınma modeli terk edilmeli, doğa anamızın yaşama hakkı, anayasal güvence altına alınmalı. Bunlar göremediğimiz yada görmezden geldiğimiz çok kapsamlı bir planın parçaları. Bu sinsi oyunu bozmak için her türlü eylemi, girişimi, gerek yasal olarak gereksede düzenleyeceğimiz bu tür etkinliklerle engel olmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Doğançay’ın açıklamaları sık sık atılan sloganlarla kesildi.


Çevreciler dört saat süren eylem ve temizliğin sonunda hep bir ağızdan Tadalafil without prescription “Yaşanan felakete karşı önlem almak, hepimizin bu topraklara karşı bir borcudur, doğaya yaşama ve kültürlere saldırılara yağma rant proje ve yasalarına karşı biz yaşam savunucuları diyoruz ki, çevreyi savunmak yaşamı savunmaktır” diyerek yüksek sesle slogan attılar.


Bundan sonraki eylemlerin “GERİ BAK DOĞAYI DÜŞÜN İLERİYE BAK OLACAKLARI DÜŞÜN” sloganı altında devam edeceklerini belirterek eyleme son verdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.