Bodrum Gündem

AL BİR KOCA KAYA, NERENİ DAYARSAN DAYA..

17.08.2011
0
A+
A-

Ekonomi Bakanı Kaya Zafer dönme, yani sonradan olma AKPli olduğu için, Başbakana yaranmak uğruna, ekonomistleri gülme krizine sokacak beyanatlarını ardı ardına vermeye devam ediyor.

Dünya ekonomisi ve en ciddi ülkelerin ekonomileri bile yaprak gibi titrerken, bizim ekonomimiz için
“Kaya gibi” benzetmesini yaptı!.. 
Kaya Zafer’in “Kayasına” bakalım mı?….


*Türkiye’nin Döviz açığı yılın ilk altı ayında, geçen yıla göre %122,9 oranında artarak 45,8 Milyar Dolara çıktı. Kaya Zafer, yıllık Cari Açığın 70 Milyar Dolar olacağını söylüyor. Ekonomistler ise 6 ayda, yaklaşık 46 Milyar Dolar olan döviz açığının, yıl sonunda 90 Milyar Doları geçeceğini söylüyorlar.
Anlaşılan Kaya Zafer’in  kayasında büyükçe bir delik açılacak…


*AKP Yönetiminde, yeni bir uygulamaya daha şahit oluyoruz. Devleti ilgilendiren toplantıların bazıları AKP Genel Merkezinde yapılır hale geldi. Devletin bürokratları, ellerinde dosyaları-çantaları Bakanlarının ardından parti merkezine gidiyorlar. Tam bir “Parti Devleti” görüntüsü. Eski Sovyet Rusya’daki görüntülerin aynısı.
Ekonomiyi değerlendirme toplantısı da AKP Genel Merkezinde yapıldı. Başbakan 10 maddelik eylem planı açıkladı. Eylem Planının her maddesi tam bir zeka eseri idi!…


*Mali Disiplin sürdürülecek,
*Yatırım Ortamı iyileştirilecek, Professional Viagra without prescription
*İstihdam Arttırıcı Politikalar sürdürülecek,
*Enerjide Dışa Bağımlılık azaltılacak, gibi…

Acaba dünyanın hangi ülkesinde; Mali Disipline uymayacağız, işsizliği çoğaltacağız veya enerjide dışa bağımlılığımızı arttıracağız diyen bir Başbakan olur?.. Elbette olmaz, bunu söyleyecek adamın delirmesi lazım..


Ama bu eylem planını açıklayan Başbakan, kendisinin 10 yıldır üstelik “Tek Başına” iktidarda olduğunu unuttuğumuzu sanıyor. 
Her yıl bu eylem planının bir maddesini çözseydiniz, şimdi ekonomimiz gerçekten “Kaya” gibi olurdu.
Millet Başbakan’dan laf değil icraat bekliyor. Ne yapacaksanız yapın, elinizden tutan ceketinizden çeken mi var?
*Başbakan ve Bakanları, yıllardır Türkiye’de “Yatırım Ortamı” olmadığını bilmiyorlar mı?
*2002 yılında, Özel Tasarruflar toplamının, Gayri Safi Yurt İçi Hasılaya oranı%25.30 idi.
*2011 yılında, bu oran  %13.50 ye düştü…
*Bu rakamların Türkçesi şudur; Türkiye tasarruf yapamıyor. Kaynak açığını borçlanarak, varlıklarını, Cumhuriyetin eserlerini yok pahasına satarak kapatmaya çalışıyor. Yani üreten değil, tüketen bir ülke olduk.  
Bunlar AKP’nin bilerek ve isteyerek uyguladığı ekonomik politikalar sayesinde oldu. AKP, ülkeyi bilerek borçlandırdı, bilerek ve isteyerek uluslararası tefecilere Türkiye’nin kaynaklarını aktardı;
Biz konuşmayalım, Devletin rakamları konuşsun;
*80 yılda yapılan borç tutarı: 242,7 Milyar Lira/ 8 Yılda AKP’nin yaptığı borç: 253,2 Milyar Lira
*80 yılda ödenen faiz: 135 Milyar Lira/ 8 yılda AKP’nin ödediği faiz: 408 Milyar Lira…


Başbakan, uygulanan ekonomik politikaların bu sonucunu bilmeyebilir. Ülke ekonomisini yönetmek, futbol oynamak gibi olsa, Başbakan her şeyi sular, seller gibi bilirdi ama, bu iş başka.. cheap Valtrex
İngiliz vatandaşı Maliye Bakanımız  Mr. Shimsek(Şimşek okunur), pazarcılar esnafından Bakan Ali Babacan, “Rifat Hisarcıklıoğlu-Melih Gökçek- Sinan Aygün” ekibinin dördüncüsü Kaya Zafer, bir araya gelsinler ve işin gerçeğini “Reislerine” anlatsınlar.


Öte yandan Başbakan Erdoğan, önündeki camdan; “Türkiye dış şoklara karşı,  oldukça dinamik bir yapıya kavuşmuşturbuy Indocin online  diye okuyor. İyi güzel de, neden üç gün evveline kadar düşen borsalar içinde en fazla düşen bizim İMKB borsamız oldu? Niçin kurlarda  %17 lik bir artış oldu?


Boksör ringe çıkmış, rakibi dev gibi bir adam.  1.Raund,  bizimki feci dayak yemiş. Arada antrenörü “Aferin çok iyi dövüşüyorsun, devam et” diye gaz vermiş. İkinci Raund, bizimkinde  kaş-göz patlamış. Arada Antrenörü yine “Aferin çok iyi dövüşüyorsun, rakibini perişan ettin” deyince, dayak yiyen boksör; “İyi de hocam, madem ki iyi dövüşüyorum, söylesene beni kim perişan etti?..”


Başbakan;  “Dış şoklara dayanıklıyız, bu defa teğet bile geçmeyecek”,
Ali Babacan; “Her şey kontrol altında”
Mr. Shimsek; “Ekonomimizin iyi gittiğini, Sayın Barzani’ye bile Kürtçe anlattım  iyiyiz, iyiyiz”,
Kaya Zafer; “Kaya gibiyiz, kaya, kaya, kaya, kaya, kaya, ulan kayıyoruz galiba…”
Vatandaş; “Yahu madem bu kadar iyiyiz, neden cepte para yok, borç boğaza kadar, birisi bizle dalga geçiyor ama bir yakalarsam soracam ona o kayayı, taşı ben….” 


Sağlık ve başarı dileklerimle  


14 Ağustos 2011

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.