Bodrum Gündem

Escher Quartet Eklisiada Sahne Aldı..

8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, ABDli yaylı çalgılar dörtlüsü Escher Quarteti Eklisiada misafir etti.

Escher Quartet Eklisiada Sahne Aldı..
14.09.2011
0
A+
A-


 

 

Escher Quartet Eklisia’da Sahne Aldı…

 


8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, ABD’li yaylı çalgılar dörtlüsü Escher Quartet’i Eklisia’da misafir etti.


 


Bodrum Gündem Haber


İki ayrı konser vermek amacıyla Bodrum’un Gümüşlük beldesinde bulunan, son yılların en başarılı ve aranan yaylı çalgılar grupları arasında gösterilen Escher Quartet’in vereceği iki konserin ilki tarihi mekan Eklisia’da gerçekleşti.


 


Klasik müzikseverlerin merakla beklediği Escher Quartet, dört yaylı çalgılar ustasından meydana gelmiş bir grup. Hollandalı ressam M.C. Escher′den esinlenen dörtlü, sanatçının resimlerinde bireysel bileşenlerin etkileşiminden bir bütünü tamamlama yönteminden ilham alarak bu ismi almış. Adam Barnett-Hart ve Wu Jie, violin; Pierre Lapointe viola ve Dane Johansen çelloyla grupta yer alıyor. Dörtlü’nün ikinci konseri bir sonraki gün 14 Eylül Çarşamba akşamı saat 21:30’da yine Eklisia’da gerçekleştirilecek. Her iki konserin etkinlik sponsorluğunu ise Bosch üstleniyor.


 



 


Başkan Tire festivali yakından takip ediyor


Konser öncesi festivalin Sanat Danışmanı Gülsin Onay ve Sanat Koordinatörü Eren Levendoğlu’yla bir araya gelen Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, festival hakkında sanatçılarla söyleşti. 2 ayı aşkın bir süredir devam eden festivali yakından takip eden Başkan Tire, konser sonrasında yaylı çalgılar dörtlüsü Escher Quartet’e belde adına birer çiçek buketi ve plaket verdi.


 


Türkiye’ye ilk kez geliyorlar Buy Toradol online


Dünya çapında tanında ve dünyanın en önemli müzikhollerinde ve konser salonlarında sahne alan Escher Quartet ilk kez Türkiye’de Eklisia’da sahne aldı. Klasik müzik festivallerinin de aranılan dörtlüsü olan Escher Quartet, 2005 senesinde yakaladığı çıkışı günden güne başarılı performanslarıyla perçinlemiş bir grup. BBC’nin “Yeni Kuşağın Sanatçıları” olarak adlandırdığı Escher Quartet’in birçok CD kaydı bulunuyor.


 


Tanınmış eserleri seslendirdiler


Eklisia’daki konser dizisinin ilkinde ABD’li dörtlü programa; F. Mendelssohn’un “Quartet Op. 44 No. 2” adlı eseriyle başladı. Ardından C. Debussy’nin “Quartet” isimli eserini seslendiren Escher Quartet, konserin ikinci yarısında, F. Mendelssohn’un “Quartet Op. 13” adlı eseriyle müzikseverlerin karşısına çıktı. Eklisia’yı dolduran klasik müzikseverlerce dakikalarca ayakta alkışlanan dörtlü, tekrar sahneye gelerek bis yaptı.

Cytotec online

 


İki konser iki farklı program


14 Eylül Çarşamba günü ikinci kez Eklisia’da sahne alacak olan Escher Quartet, konserin ilk yarısına L. von Beethoven’un “Op. 18, No. 2” isimli eseriyle başlayacak. Dörtlü daha sonra B. Bartok’un “Quartet No. 5” adlı eserini seslendirecek. Programın ikinci yarısında dörtlü yine L. von Beethoven’ın bir eserine yer vererek “Quartet Op. 131” başlıklı eseri seslendirecek.


 


order misoprostol Gülsin Onay’dan kapanış konseri


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi’nin ana sponsorluğunda devam eden 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi Devlet Sanatçımız Piyanist Gülsin Onay konseriyle son bulacak. Festivalin standart programındaki Escher Quartet’in iki konserinin ardından 17 Eylül Cumartesi akşamı saat 21:30’da festivalin Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin kapanış konseriyle klasik müzikseverlerin karşısına çıkacak. Konserin etkinlik sponsorluğunu ise Denizbank üstlenecek.


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.