Bodrum Gündem

Bodrum Mendirek’i Özlemiş

Bodrum Mendirek’i Özlemiş

Yıllardır kapalı/yasaklı olan Bodrum Mendireği veya Bodrum Halkının verdiği isimle “Aşıklar Mendireği” genç, yaşlı herkesin özlemle andığı, yeniden açılmasını beklediği, Bodrum’un sayısız simgelerinden biri.

Bodrum Gündem Haber

Aşıklar Mendireği, Bodrum’daki kentleşmenin hızına paralel olarak, Bodrum Halkının denize girmek, balık tutmak, günbatımını izlemek için özel bir kaçış noktası olmuştur. Bodrum Gümrüğü?nün güvenliği sebebiyle yılar önce Bodrum Halkının elinden alınan Bodrum’un bu özel noktası, Bodrum Belediyesi’nin programlı çalışmasıyla yine Bodrum Halkının hizmetine açıldı.

Her gün yüzlerce kişinin denize girmek, balık tutmak amacıyla yeniden gitmeye başladığı Mendirek, şimdilik geceleri hariç Bodrum Halkının hizmetinde ve ilgi odağı. Hemen yanı başındaki Mendirek Kafe’den de uygun fiyatlarla ihtiyaçlarını karşılayabilenler, Aşıklar Mendireğinin yeniden açılması dolayısıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür ederlerken, Başkanın ağzından da projenin sürdüğünü öğreniyorlar ve Bodrum’un kaybedilmiş tüm değerlerini yeniden Bodrum’a kazandıracağının sözünü alıyorlar.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. A.Bülent kayacan dedi ki:

    Ben ilk olarak 1968 yılında çocukken gitmiştim Bodrum’a
    O tarihlerde en büyük otel Heredot oteli idi. Dayım rahmetli Bodrum’da yaşıyordu. Marina yoktu ama Şakir’in kahvesi vardı ve herkes orda buluşurdu. Tersanede Erol usta , sandaletçi Günter Ali vardı. Bala’ya ada boğazından geçilerek gidilir ve yaban inciri yenirdi. biz gençler Orfoz’a dalar ama izmirnaya çok dikkat ederdik. Eski başkan Cevat Bilgiç genç bir delikanlı idi. “Hey gidi günler hey!” Mendirek çok önemli idi tüm esrar içenler oraya giderdi. Daha neler neler