Bodrum Gündem

Ezber Bozuluyor, Devlet Sokakta…

20.01.2012
0
A+
A-

Muğla Valisi ve Bodrum Kaymakamı BOTAB Toplantısı öncesi Bodrum sokaklarında vatandaşlar ile sohbet ettiler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Kaymakam ile sokakta sohbet etmek, hele Vali?nin gelip dükkanınıza çay içmesi, bir derdin var mı? diye sorması son dönemlere kadar hiç alışık olunmayan bir olaydı. Bu anlayış Bodrum?da değişiyor. Kaymakam Dr.Gödekmerdan köyler, esnaf derken mahalle kahvelerine kadar gidip vatandaşlar ile sohbet ediyor dertlerini sorunlarını dinliyor ve anında çözüm üretmeye çalışıyor. Daha da ilginç olanı Bodrum sokaklarında Muğla Valisi Fatih Şahin ile birlikte sade vatandaşlar gibi dolaşıp esnafa merhaba diyerek sıcak ve demli çaylarını da içiyorlar. Artık ezber bozuluyor. Muğla Valisi ve Bodrum Kaymakamına Bodrum sokaklarında dolaşırken rastladık ve sorduk.

Sayın Valim Siz ve Bodrum Kaymakamı sorunların tespitini masa başında değil, yerinde yapmaya başladınız. Pek alışık olunmayan bir şey Vali ve Kaymakam sokakta dolaşıyor. Vatandaş ile sohbet edip hal hatır soruyor. Devlet görevlisi anlayışı değişiyor. Değerlendirmenizi alabilir miyiz?

Muğla valisi Fatih Şahin: Bu olması gereken bir şey zaten. Böyle olmasından mutluyum ve olması gereken de bu. İstenen ve özlene de bu. Vatandaşla bire bir temas çok önemli. Köprüleri sürekli sağlamlaştırmak gerektiği için, araya başkasını koymadan direkt olarak vatandaşları dinliyoruz. Mümkün olduğunca bütün vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Bizim için de faydalı oluyor. Çünkü vatandaşlarımızın önerileri, istekleri, onların duygularını birebir almış oluyoruz. O anlamda biz de mutlu oluyoruz.

cheap Valtrex Bir dönem öncesine kadar ki bu Bodrum için de bu geçerli;  devlet görevlilerine kolaylıkla ulaşılmazdı. Valiye, kaymakama ulaşmak zordu, çekinilirdi de biraz. buy Levitra

Muğla valisi Fatih Şahin: Bizim bu makamları işgal etme sebebimiz zaten halkımız için. Halkımıza çok daha iyi hizmet verebilelim, onları mutlu edelim, ihtiyaçlarını karşılayalım.  Sunduğumuz hizmet etkin ve verimli olsun. Bunun için çaba sarf ediyoruz el birliği ile.

 

Kaymakam bey sayın valimizle beraber Bodrum sokaklarında dolaşıyorsunuz. Bu pek alışık olmadığımız bir durum. Bize açıklayabilir misiniz?

Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan: purchase Naltrexone Bizim vatandaşımızdan bir farkımız yok. Vatandaşımızla iç içe olmamız gerekiyor. Artık eski anlayış değişmiş diye düşünüyoruz. Vatandaşımızla iç içe, vatandaşımızın ayağına giderek, hizmetleri onun ayağına götürerek bir hizmet performansı sergiliyoruz. Vatandaşımızda bundan büyük bir memnuniyet duyuyor. Vatandaşımızın ayağına hizmeti götürmek demek, iç içe olmak demek. Yani biz çıkıp sokakta dolaşmadıkça, vatandaşın ayağına gitmedikçe, odamızda oturdukça bu sorunlar çözülmez diye düşünüyoruz. Sayın Valimiz de sağ olsun Bodrum?a gelince devamlı çarşıyı dolaşır,  mahalleleri dolaşır, sivil toplum kuruluşları ile iç içe. Artık yeni yönetim anlayışı bu şekilde diye düşünüyorum.

Bürokrasi Hazretleri yıllarca bizim en büyük engelimiz olmuş vatandaş olarak,  artık havada uçuşan raporlar yerine vatandaşı dinleyen ve çözüm bulmaya çalışan yöneticiler var. Buna çabuk alışırız vatandaş olarak artık böylemi olacak?

Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan: Biz vatandaşımızın hizmetindeyiz, her zaman onu söylüyoruz. Vatandaştan bir üstünlüğümüz yok. Bunun için de mahalle toplantılarımızı yapıyoruz. Bu toplantılarımızı mesai saatlerimizin dışında hafta sonları gerçekleştirebiliyoruz.

Tatil yok mu size?

Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan: Hizmetin tatili olmaz.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.