Bodrum Gündem

Yolların Ömrü Uzayacak

01.01.2014
0
A+
A-

buy Disulfiram

buy esomeprazole Konacık Belediyesi, beldedeki aşınan asfalt yolları asfaltlayarak ömrünü uzatıyor. Yapılan çalışma sayesinde, ömrü bitmek üzere olan asfalt yollar, en az 10-15 yıl daha kullanılabilecek.

Xenical pills Bodrum Gündem Haber/31 Aralık 2013

Kapatılmasına az bir süre kalan Konacık Belediyesi, beldeye son hizmetlerini yaparak, uzun süre sorun yaşanmaması için önlem alıyor. Bu kapsamda, aşınan asfalt yollar da bir kat daha asfaltlanıyor. Çalışmalar, beldenin ana arterlerinden biri olan Alparslan Türkeş Bulvarı’nda başladı. Yol çift yönlü olarak, bir kat daha asfaltlanıyor.

Yılın son gününde çalışmaları inceleyen Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, ykonacık yollarının ömrü uzatılıyor (4)apılan çalışmanın aşınma tabakası atmak olduğunu belirterek, “Şuanda beldemiz genelinde, 10 sene önce asfaltlamış ve altyapısını tamamlamış olduğumuz bölgelerde aşınma tabakasını atıyoruz. Arkadaşlar da şuanda hummalı bir şekilde çalışıyorlar. Bulvarın da son kat asfaltı atılıyor. İnşallah bundan sonra da burayı, olağan üstü bir şey olmadığı sürece en az 10-15 sene kullanacağız. En son biz, buradaki altyapı-üstyapı çalışmalarımızı tamamlayıp 2005 yılında asfaltladık, kullanıma hazır hale getirdik. Yaklaşık 9 yıldan beri bu yolu bu şekilde kullanıyorduk.” dedi.

Beldenin Geleceği Düşünülerek Yapılıyor

Yapılan çalışmanın Karayolları tarafından da yapılan bir çalışma olduğunun ve tamamen beldenin geleceğinin düşünülerek yapıldığının altını çizen Başkan Mehmet Tosun, “Tespit edilen yollara 5 cm’lik aşınma tabakası atıyorlar. Buradan da, Küçük Sanayi Sitesi’nin olduğu bölgelerde yollarımız var, oraya geçecekler. Kenar mahallelerimizde de asfaltlanacak yollarımız var ama şuna çok dikkat ediyoruz: Buraya şöyle bir baktığımızda, altyapı anlamda hiç eksik olmadığını, elektrik ve iletişim hatlarının yer altına alındığını görüyorsunuz. Yani burada bu yol, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kazılmayacak. Çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz, 2 gün süren yağmurdan sonra hemen çalışmaya başladılar. İnşallah 1 hafta 10 gün sonra bitireceğiz.” diyen Başkan Mehmet Tosun, “Yani bir taraftan da bizim belediyemiz şuanda, diğer kenar bölgelerde bulunan tali yollardaki altyapı eksikliği, bordür döşeme, yağmur suyu drenajı çalışmalarına devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

konacık yollarının ömrü uzatılıyor (1)Avrupa Standartlarına Getiriliyor

Daha önce yolları asfaltlarken, aşınma tabakası için 20 cm bordür yüksekliği bırakıldığını belirten Başkan Mehmet Tosun, “Önce yolun altyapısını bitirmişiz. Şuanda burada 20 cm olan bordür yüksekliği son atılan aşınma asfaltı ile birlikte 5-6 cm’ye düşmüştür. Avrupa’nın her yerinde bu böyledir zaten. Bundan sonra bu yolda aşınma olursa asfalt kazınarak kaldırılacak ve tekrar yapılacak, üste ilave yapılmayacak.” dedi.

Kaldırımla yol arasındaki yüksekliğin 5-6 cm olmasının, hem engelli olan hem de diğer vatandaşlara kullanım kolaylığı sağladığını ifade eden Başkan Mehmet Tosun, yağmurun yolu etkilememesi için de yüzde 2 oranında eğim verilerek, yağmur suyunun yoldan tahliye edildiğini, böylece asfaltın ömrünün arttığını belirtti.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.