Bodrum Gündem

VALİ ÇİÇEK “KİMSE SİT ALANLARINI YOK ETMEYECEK, BU BİLİMSEL BİR ÇALIŞMADIR”…

VALİ ÇİÇEK “KİMSE SİT ALANLARINI YOK ETMEYECEK, BU BİLİMSEL BİR ÇALIŞMADIR”…

IMG_4871Muğla valisi Amir Çiçek, son günlerde Bodrum gündemini oldukça meşgul eden, Doğal Sit Alanları Uygulama Öneri Planı ile ilgili olarak “14 kişiden oluşan bir heyet bunun için 2 yıldır çalışıyor. Bizim hedefimiz koruma, kollama ve kullanma. Kimse, ormanı, SİT alanlarını yok etmeyecek. Bu bir güncelleme çalışmasıdır ve henüz masaya gelmedi” Dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla Valisi Amir  Çiçek, basınla bir araya geldiği kahvaltıda Bodrum gündemine dair gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın SİT alanlarında düzenleme yapmayı hedefleyen plan çalışması ile ilgili insanların doğru bilgilendirilmediğini, yapılan çalışmanın bilimsel bir çalışma olduğunu,  bu çalışamaya iki yıl önce başlanıldığını, Muğla’da yaşanan sıkıntıların alt yapı ve planlama çalışmalarının zamanında yapılmamış olmasından kaynaklı olduğunu ifade etti.

Muğla Valisi Amir  Çiçek, son günlerde Bodrum gündemini oldukça meşgul eden, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın SİT alanlarında düzenleme yapmayı hedefleyen plan çalışması ile ilgili olarak şunları dile getirdi “Söz konusu çalışma iki yıl önce başladı ve 14 kişilik bir heyet tarafından yürütülüyor. Bizim hedefimiz koruma, kollama ve kullanmadır. Bu bilimin ışığı altında yapılan bir çalışmadır. Anladığımız kadarıyla bu ekipten dışarıya bilgi sızdırılmış. İnsanlar doğru bilgilerle bilgilenmiyorlar. Bu bölgede yaşayan insanların ızdıraplarını görüyorum. Ortaya veriler gelmeden kıyılar elden gidiyor diyenlere inanmayın. Bölgenin adına SİT denilmiş ama bununla ilgili hiçbir araştırma yapılmamış bu güne kadar.  Zamanla yapılanlar doğru mu değil mi bilen yok. Ne benim dediğim, ne de sizin dediğiniz olacak. Doğru ne ise o olacak. Kimse, ormanı, SİT alanlarını yok etmeyecek. Bu bir güncelleme çalışmasıdır. Coğrafya da güncellenir. Haritalar, imar planları yapılır. Alt yapı ve imar planlarının olmaması bu bölgenin en büyük eksiğidir. Devlet, bu imar planlarını yapacak. Bu konuda henüz bir karar alınmamış.” Dedi.

Yorumlar

  1. alparslan ozerkan dedi ki:

    Dünya şehri olmuş Bodrum’u marka şehir yapanların ıstırap içerisinde olduklarını hissediyorum.
    Yönetim anlayışlarının imara yönelik olduğu, oldukça açık…
    Bilim heyetine verilen veriler – hedefler doğrultusunda bilimsel çalışmalar yaptırılabilir. Buna da bilimsel çalışma denilebilir elbet..
    Ancak, Bodrum’un geçim kaynağını oluşturan turizmi zenginleştirmek adına bilimsel çalışmaların yapılabilmesidir esas olan. Bu konuda öncelikler arasında olan ilk unsur, dış kaynaklı turizmcilerle, tatilcilerle sağlıklı diyaloğlar geliştirebilmektir…
    Harita-İmar-Plan esaslı düzenlemelerin, doğal yapı üzerindeki olumsuz etkilerinin yanında, Bodrum’u turizm kenti olmaktan çıkararak, Didim gibi, Kuşadası gibi çok katlı betonlaşmaya götürebilecektir.
    Oysa, turizmciler, bugünkü doğal güzelliklere imrenerek gelmektedirler.
    Bilimsel çalışma yapan heyet içerisindeki bilim adamlarından Bodrum’lu olanı var mı?
    Ne kadar tanımaktadırlar Bodrum’u?
    Bodrum’un marka şehir olmasına hangi katkıları olmuştur?
    Kot farkından dolayı çok katlı imara merdiven dayamış islam tanıtım merkezi tabelalarındaki dekoratif resimler, sizde herhangi bir çevre ve dokunun koruma güdüsünü çağrıştırıyor mu?
    Soru çok…
    Bodrum’lular, Bodrum’da yaşayanlar, Bodrum’luyum diyebilenler, Bodrum’a dokundurtmayınız.
    Sizler de bilirsiniz ki, hangi konu başlığına el atıldıysa, ‘pardon’la, ‘yap-boz’larla, ‘deneme-yanılma’larla arayış içerisinde kalınmıştır. Bodrum’da denenecek hiç birşey yoktur. Sadece turizm için, yabancı turizcileri, turirslerin teşriflerini bekliyoruz… Saygıyla…