Bodrum Gündem

Seçilmişleri Vatandaşla Karşı Karşıya Getirmeyin

Seçilmişleri Vatandaşla Karşı Karşıya Getirmeyin
02.01.2014
0
A+
A-

Büyükşehir Yasası ile birlikte köylerin mahalleye dönüştürüldüğü yerlerde köylülerin ahır ve kümeslerini yerleşim alanlarının dışına taşımaları istendi. Kaymakamlıktan gelen genelge ile muhtarlar tarafından köylülere ilan edildi. Köylülerden ve yerel yöneticilerden gelen tepkiler sonucu konu ile ilgili bazı değişiklikler yapılması bekleniyor.

Generic Professional Viagra Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-2 Ocak 2014

Büyükşehir yasası ile köylerin mahallelere dönüşmesi bir çok sorunu beraberinde getirirken yerel yöneticiler ve köylüler karşı karşıya geliyor. Özellikle Kaymakamlıktan bodrum belediye başkanı mehmet kocadon ve kent konseyi başkanı hamdi topçu (1)muhtarlara gönderilen genelge ile ahır ve kümeslerin yerleşim alanları dışına taşınmasını isteniyor. Bunun pratikte mümkün olmadığını ifade eden köylüler yasanın en kısa sürede değiştirilmesini talep ediyorlar.

Konu ile ilgili olarak Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yasaların bazen yöneticiler ile vatandaşları karşı karşıya getirdiğine vurgu yaparak “Bodrumlu bürokratlar yasa gereği bu bildirimleri yapmak zorunda. Onlar görevlerini yapıyor. Burada suçlu aramıyoruz. Ama buradaki önemli olan şey, Büyükşehir Yasası’yla beraber köylerimizin mahalle olması. Mahalle olunca da yasa gereği bürokratlar bu yazılara göndermek zorunda kalıyor.” dedi.

YASALAR YÖNETİCİLER İLE VATANDAŞI KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Bildiğiniz gibi Büyükşehir Yasası’yla son günlerde özellikle ahırlar ve kümes hayvanları ile ilgili kamuoyunda haberler var. Önce şunu söyleyelim biz her zaman üzüm yeme sevdasında olan ve problemin değil çözümün bir parçası olan bir yönetim anlayışıyla Bodrum’u yönetmeye çalışan ekibiz. Fakat yasalar da maalesef bazen Belediye Başkanı’yla köylerimizi de karşı karşıya getirebiliyor.” Dedi.

bodrum belediye başkanı mehmet kocadon ve kent konseyi başkanı hamdi topçu (3) purchase Disulfiram BODRUM KÖYLÜSÜNÜN TEMİNATI BENİM…

Bodrum bürokratlarının ve memurlarının Belediye Başkanlıklarına ve muhtarlıklara gönderdiği yazının yasalar gereği gönderilmek zorunda olduğuna dikkat çeken Başkan Kocadon “Bunun çaresi nedir? Köylüme, en büyük teminatlarının Mehmet Kocadon olduğunu söyledim. Her ne kadar turizm bölgesi olsak da bizim tarım ve hayvancılık sektörüyle geçinen büyük bir kesimimizin olduğu defalarca dile getirdim. Turizmin olmazsa olmazından bir tanesi olan gıda ve hayvancılık sektörü de bu bölgelerimizde vardır. Köylerimizi yani artık onlar mahallerimiz olacak, onları korumamız, geliştirmemiz lazım. Bugün toplum sağlığından bahsediyorsak, esasında toplum sağlığının köylerde yetişen doğal yumurta ve otla beslenen hayvan olduğunu unutmamamız lazım. Onun için de biz buradan bu yasadaki bu maddenin tekrar Meclis’te görüşülmesini ve üreten vatandaşla biz seçilmişlerin karşı karşıya getirmemesini rica ediyoruz. Bu ileride telafisi olmayan sonuçlar verecektir. Bugün siz geçimini atalarından geldiği gibi böyle sağlamış bir köylümüzü bir anda yok sayıyorsunuz ve bu insanları mutsuzluğa itiyorsunuz. Buradan sesleniyoruz; Sayın seçilmişler, Sayın Ankara’daki milletvekilleri acele kararlar alarak lütfen halkımızla biz yerel yöneticileri karşı karşıya getirmeyin. Bunları iyice inceleyip hep beraber ortak bir karar alınmasını istiyoruz. Bir kez daha söylüyorum, biz her ne kadar turizm bölgesi olsak da turizm bölgesini besleyen damarları kesemezsiniz. Özellikle seçime girecek biz yerel seçilmiş insanları vatandaşla karşı karşıya getirmenin bir anlamı yok. Bunun bir an önce düzeltin, daha doğrusu yaşam tarzı olmuş köy halkının yaşamını engellemeyin.” dedi.

Topamax 100 mg bodrum belediye başkanı mehmet kocadon ve kent konseyi başkanı hamdi topçu (4)KÖYLÜYÜ BİR GECEDE KENTLİ YAPAMAZSINIZ…

Bodrum Kent konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu da Büyük Şehir Yasası ile artık köylerin olmayacağını ve mahalle statüsüne dönüşeceğini hatırlatarak “Ortadaki sorun şu; Bir gecede idari şekli değiştirerek köylünün şehirli olabileceğini düşünüyor. Oysa köylerin yaşam biçimleri farklı. Kırsal Kanun’un 246. Maddesi “Meskun mahaller içerisinde hayvan ahırı bulundurmak yasaktır” diyor. Bu yasa 1930’a ait. Eğer Kaymakam, Belediye Başkanı bu kanunun gereklerini yapmamışsa suçlu duruma düşer. Ya kanunu uygulayacağız ya da çözüm bulacağız. Köylüye ahırlarınızı, kümeslerinizi köyün dışına çıkarın deme hakkı var ama nereye, nasıl çıkarılacak bu açıklanmamış. Bizim kanun yapıcıdan isteğimiz bir an önce bu karışıklığın ortadan kaldırılması. Köylünün bir ineği, 3-5 tavuğu vardır, bunları nereye taşıyacağını söylemek zorundasınız.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Ali dedi ki:

    Bunda bende hemfikirim;burada bir tuzak kokusu var;burada bir tuzak kokusu var.Vatandaşı vatandaşla,hatta vatandaşı görevlilerle karşı karşıya getirmeye
    çalışıyorlar.Fikrin Babası Sn.Nihat Zeybekçi olabilirmi diye bir şüphem var.
    Gerçek değilse beni bağışlasın.