Bodrum Gündem

Bu Kadarına Da Pes Artık

27.01.2014
0
A+
A-

Bodrum’da turizm sezonu öncesinde Mal Müdürlüğü tarafından turistik tesis, otel, motel, restoran ve eğlence merkezlerinin sahillerinde tesisler tarafından kullanılan kamu alanlarına ödenen Ecrimisil’in yüzde 600 oranında arttırılması turizmciyi isyan ettirdi.

Bodrum Gündem/27 Ocak 2014

Bodrumlu turizmciler bu ecrimisil oranlarının arttırılması ile yüzlerce tesisin iflas bayrağını çekeceğini belirten BODTO Başkanı Mahmut Kocadon “Sadece odamıza kayıtlı bin bodrumda ecrimisil şoku (7)işletmeci şu anda mağdur ve şokta. 12 bin lira yıllık geliri olan işletmeye yılda 36 bin lira ecrimisil ödenmesi isteniyor, ecrimisil bedelleri yüzde 600 oranında arttırıldığını öğrenince şok oldu. İnanması zor ama tam 1,5 milyon lira ecrimisil ödeyecek otel var, bu rakamları ödemek mümkün değil” dedi.

ECRİMİSİL FİYATLARI YÜZDE 600 ARTTIRILDI…

Bodrum’da 2008-2013 yılları arasında Bodrum Mal Müdürlüğü tarafından tespit edilen ve işletmecilere gönderilmeye başlanılan ecrimisil ödeme emirleri eline geçen esnaf büyük şok yaşadı. Göltürkbükü beldesinde 30 yıldır restoran işletmeciliği yapan Atılaş Restoran işletmecisi 50 yaşındaki Atılay Beytorun “Sahili kullanıyoruz diyerek Mal Müdürlüğü ecrimisil yazmış. 2004-2008 yılları arasında 34 bin TL, üstelik iskelem var iken ödediğim para bu iken 2009-2013 yılları arasında bu rakamı tam 173.886 lira, yani yüzde 600 oranında arttırmışlar. Üstelik benim iskelemi belediye 2008 yılında yıkmıştı. Şu an iskelem olmadığı gibi Mal Müdürlüğü’nün tahakkukunda 170 metrekarelik iskele görünüyor. Buna ecrimisil yazmışlar. Mal Müdürlüğü’ne iskelemin olmadığı halde neden iskele ecrimisili yazdınız diye sorduğumda “Biz google earthden görüyoruz” dediler, yani vergi memurları gelip işletmeyi görmeden haritadan bakarak ecrimisil yazdıkları ortaya çıktı. bodrumda ecrimisil şoku (6)Ayrıca ben 2012 yılında 16 bin lira vergi matrahı, yani kazancı olan bir işletmeyim yazın üç ay çalışıyoruz, bunun tam iki misli nasıl olurda ecrimisil öderim, bunun akla mantığa sığan yeri var mı? Yetmedi belediye Mal Müdürlüğü’nin 173 bin lira istediği yerden ayrıca işgaliye olarak belediye 20 bin lira daha istiyor. Yani sahile masa koyuyoruz diye bizden 200 bin lira kira alınmak isteniyor. Sahili bize satsalar daha iyi. Evimizi arabamızı satsak bu paraları ödeyemeyiz. Çıldırmak üzereyiz elime bir bidon benzini alıp önümüzdeki günlerde maliyenin kapısına dayanacağım, çarem kalmadı” dedi.

order Strattera OTELİ RESTORANI SATSALAR BU FİYATI ÖDEYEMEZLER…

Bodrumlu turizmciler bu ecrimisil oranlarının arttırılması ile yüzlerce tesisin iflas bayrağını çekeceğini belirten BODTO Başkanı Mahmut Kocadon “Öyle ecrimisil yazılan yerler varki adam oteli satsa o parayı ödeyemez. İnsanın kazandığının on misli ecrimisil nasıl yazılır. Sadece odamıza kayıtlı 1000 işletmeci şu anda mağdur ve şokta. 12 bin lira yıllık geliri olan işletmeye yılda 36 bin lira ecrimisil ödenmesi isteniyor, ecrimisil bedelleri lira ecrimisil ödeyecek otel var, bu rakamları ödemek mümkün değil. Yarın acil olarak kaymakam ve Mal Müdürlüğü yetkilileri ile görüşeceğiz ödenmesi mümkün olmayan bu rakamların makul vicdana ve mantığa uygun seviyelere indirilmesini isteyeceğiz, sezon öncesinde sahilde yerleri bulunan esnafa yaşatılan bu şok turizmde altın yumurtlayan tavuğu kesmekten başka bir şey değil” dedi.

bodrumda ecrimisil şoku (5) buy Lamisil online SEZON ÖNCESİ TESİSLERİNİZİ AÇMAYIN DİYORLAR…

BODER (Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Toros Demirdöven ise yaptığı açıklamada “Turizmci maliyeden gelecek ecrimisil tahakkuklarının kabusu ile uyuyamaz hale geldi. Her gün bir feryat yükseliyor. 2009-2013 yılı için ödenmesi istenen ecrimisil bedellerinin tahakkukunu 2014 Ocak ayında yapıyorlar. Esnaf 2008 yılı için ödeyeceği parayı 2014 yılında öğreniyor, böyle adalet böyle vergi sistemi olur mu? Başta ecrimisil fiyatlarını açıklasalar belki o sahili, iskeleyi ve şezlongları kullanmayacaktı, geriye dönelik cezalandırma olur mu? El insaf. Bu rakamları valiye, Turizm Tanıtma Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticilerine, kaymakama herkese 5 yıl öncede anlatmıştık, şaşkınlık içinde kalmışlardı. Bu ecrimisil fiyatları uygulanacak olursa yüzlerce otel, restoran kapısına iflas bayrağını asar, bu kararla turizmcinin üzerine ölü toprağı serptiler” generic Propranolol dedi.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. S dedi ki:

    RESMEN VURGUN YAPIYORLARR..

  2. Fahrettin Soğukpınar dedi ki:

    Sayın BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, Sayın BODER (Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi Toros Demirdöven; Bodrum’daki turistik tesis ve işletmelerin ve de sitelerin önünden birer iskeleyi işgal edeceğim, işgal (ecrimisil ) parasını ilgili yere vereceğim.