Bodrum Gündem

Muğla Milletvekili Prof.Demir Sordu: Bu Manzara Yok Olacak mı?

01.02.2014
0
A+
A-

Demir: “Bodrum Değirmenler Burnu Yok Olmasın”

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Bodrum Değirmenler Burnu’nda yapılan inşaat hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Bodrum Gündem/1 Şubat 2014

Değirmenler Burnu’nun Bodrum’un simgesi haline geldiğini belirten Demir, tarihi yel değirmenlerini barındıran Değirmenler Burnu’nda başlayan inşaata karşı tepkilerin olduğunu, çevre örgütleri ve halkın bu inşaatın durdurulması yönünde talepleri olduğunu dile getirdi.

nurettin demir meclisteDemir’in yazılı soru önergesi şöyle:

Bodrum’da yıllardır korunan ve doğal sit alanı olan Değirmenler Burnu, tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu bir tepedir. Türkiye’nin hatta dünyanın sayılı yerlerinden birisi olan Değirmenler Burnu’ndan Karaada, Gökova çıkışı ve Datça dağları dahil olmak üzere panaromik bir görüntü izlenebilmektedir.

Bodrum şehrinin simgesi haline gelen, dünyaca ünlü yel değirmenlerini içerisinde barındıran Değirmenler Burnu’nda Buy Viagra online bir inşaat yapımına başlanmış, söz konusu inşaat hakkındaki iddialar ve çevreye verdiği tahribat açısından tepki toplamış, çevre örgütleri ve halk tarafından bu inşaatın durdurulması yönünde talepler olmuştur.

25 Ocak 2014 tarihinde Değirmenler Burnu’nda yapılan inşaat hakkında yerel basında bazı iddialara yer verilmiştir. “Bodrum, Değirmenleri Yok Olmasın” başlıklı habere göre;

Bodrum’un yıllardır korunan, şehrin simgesi haline gelmiş dünyaca ünlü değirmenleri içinde barındıran bir nokta daha betona teslim oluyor! Bodrum panaromasının en iyi izlendiği yerlerden biri olan ünlü Değirmenler Burnu’nda başlayan inşaat, Yarımada halkının tepkisini çekerken, çevreciler özel mülkiyet üzerinde devam eden yapılaşmayı durdurmanın bir yolunu arıyor. İlk olarak Gazeteci Can Pulak’ın gündeme getirdiği otel inşaatını, Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın akrabası olarak bilinen, Ak Parti Muğla İl Yönetim Kurulu üyesi müteahhit Kadri Emrağ yapıyor. Doğal SİT alanı olan Değirmenler Burnu’nda Bodrum Belediyesi tarafından yüzde 9 inşaat izni verildiğini, bu iznin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını söyleyen Emrağ, “SİT kararında bir değişiklik yok. Tepeye otel değil, 20 adet taş ev yapacağız ve orayı güzelleştireceğiz” dedi.

Bodrum Yarımadası’nın, manzarasıyla ünlü Değirmenler Tepesi’nde başlayan inşaat, Bodrumluların tepkisini çekiyor. Bodrum’un panaromik manzarasının izlendiği tepede başlayan inşaat, 32 dönümlük doğal SİT alanı üzerinde yükseliyor. Sinop Ailesi’ne ait bu arazi için Bodrum Belediyesi tarafından 2005 yılında yüzde 10 inşaat izni verilmişti. Belediye, bu yıl ise yüzde 9 inşaat izni öngören bir başka karar aldı. Başbakan Erdoğan’a ‘yakınlığı’ ile bilinen müteahhit Kadri Emrağ, Belediyenin bu kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurduğunu ve iznin onaylandığını belirtti. Emrağ, 1300’er metrekare içinde 20 taş evin, 120 metrekarelik tabana oturacağını ve evlerin tek katlı olacağını anlattı. Kadri Emrağ, “Kimse merak etmesin o tepeyi daha güzelleştireceğiz. Seyir terasları yapacağız. Evlerin hepsi, yolun 6 metre altında kalacak” dedi.”

Bu bağlamda;

1-      buy cytotec Söz konusu iddialar doğru mudur?

2-      Söz konusu inşaat Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

3-      İnşaatın yapıldığı alan koruma altında değil midir?

4-      Koruma altında olan alanlara dair herhangi bir denetim yapılmakta purchase cheap Baclofen mıdır?

5-      Koruma altında olan bir alana inşaat yapılması için nasıl izin alınmıştır?

6-      Değirmenler Burnu’nun yok olmaması için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.