Bodrum Gündem

Biraz Çekimser, Biraz Oybirliği

09.04.2014
0
A+
A-

30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra mazbatalarını birer gün ara ile alan Bodrum Belediye Başkanı ve 31 Meclis üyesi Nisan ayı olağan toplantısını OASİS Nurol Kültür Merkezi’nde yaptı.

Fatih &Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem-8 Nisan 2014

Bodrum Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Mehmet Kocadon başkanlığında 22 CHP’li 9 MHP’li meclis üyesi ile OASİS Nurol bodrum belediye meclis nisan toplantısı (21)Kültür Merkezinde toplandı. Bodrumluların yoğun ilgi gösterdiği ilk meclis toplantısında merdivenlerde dahi oturacak yer kalmadı. Başkan Mehmet Kocadon meclisin en genç üyeleri olan Naciye Tanrıkulu ve Niyazi Atare’yi iki yanına aldı.

CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve MHP İlçe Başkanı Asım Başaran’da ilk meclis toplantısını izleyenler arasındaydı. Başkan Seymen MHP’li meclis üyelerinin elini sıkması ve başarılar dilemesi de dikkat çekti.

İlk gündem maddesi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. maddesi gereğince;  Meclis Başkan Vekilleri ve Katip üyeleri seçildi. Sildenafil online Meclis Başkan Vekilliği’ne CHP’li Tuğrul Acar ve Seval Aktaş, Katip Üyeler ise Mehmet Özalın, Niyazi Atare,  yedek üyeliklere ise Nurten Çakıcı Bıçak ve Naciye Tanrıkulu oy çokluğu ile seçildiler.

bodrum belediye meclis nisan toplantısı (30)İkinci gündem maddesinde ise encümen seçimi vardı. Belediye Encümen üyeliklerine Osman Küçükyüzbaşı, İsmail Altındağ ve Refik Ülgen seçildi.

Bodrum Belediyesi 2014 yılı İmar Komisyonu üyesi seçiminde CHP’li Dursun Göktepe, Ali Öztürk ve MHP’li Remzi Güngör oy birliği ile seçildi. Mehmet Kocadon memnuniyetini “İşte Bodrum, işte birlik” diyerek gösterdi. Salon ise oy birliğini alkışladı.

Dördüncü gündem maddesi Scin care 2014 yılı Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine Nurten Çalıcı Bıçak, Abdülmecit Poyraz ve Süleyman Mazı seçildi. Bodrum Belediye Meclisinin 17.09.1998 tarih ve 1998/ 158 sayılı kararı gereğince, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için 450 öğrenciye verilen 100 -125- 150 TL bursların devam etmesi kararı verilirken, öğrenci sayısının artırılması yönünde Taner Uslu tarafından yapılan uyarıyı Başkan Kocadon ilerleyen zamanlarda komisyonun vereceği karar doğrultusunda sayının artırılacağını söyledi.

Altıncı gündem maddesi; Bodrum Belediyesi 2014 yılı İşgaliye Komisyonu üyeleri Mehmet Özalın, Mehmet Durmaz ve Özden Baysal seçildi.

bodrum belediye meclis nisan toplantısı (29)Yedinci gündem maddesi gereği “Bodrum Belediyesi Faaliyet Raporu” Mehmet Kocadon tarfından okundu. Yerel idari yapının değişmesi nedeni ile Bodrum Belediyesi faaliyet raporunu okumak için başkanlık koltuğundan kalkan Başkan Kocadon’un yerine Tuğrul Acar oturdu. Başkan Kocadon faaliyet raporunu şu şekilde sundu; Bodrum Belediyesi’nin Saygıdeğer Meclis Üyeleri; Görevlerimizde 5 yılı geride bıraktık. Bu 5 yıl sadece Bodrum’un yarınları için, hep beraber çalıştık. Şunun bilincindeyim ki bu takım çalışmasını sağlayamasaydık, bu denli başarılı olmamız mümkün olmayacaktı. Bu dönem Bodrum’un yarınları için Bodrum’u uyandırmanın yanında altyapı ve çevre düzenlemeleriyle de bizlerden sonraki tüm dönem yöneticilerine örnek teşkil edecektir.Bu dönemde yapılan çalışmaların Bodrum’u getirdiği noktaya bakınca gurur duymamak elde değil. Daha önce de belirttiğim gibi çok yorulduk belki ama çıkan olumlu sonuçlar ve Bodrum Belediyesi yönetimi olarak aldığımız takdirler tüm yorgunluğumuzu alıp götürdü ve bir sonraki çalışma gününe taze bir enerjiyle başlamamızı sağladı. Hepinize bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum.Bodrum Belediyesi, Bodrum’un refahı için, Bodrum Halkına hizmet için vardır. Bu anlayışla 4 yıldır hizmet veriyoruz; altyapısını ve çevresini yeniliyoruz, yurtiçi ve yurtdışında tanıtıyoruz, bu köklü kültürü gelen konuklarımıza tanıtabilmek için müzeler hazırlıyoruz, Bodrum Halkına biraz olsun nefes aldırabilmek için meydanlar yaratıyoruz, denize ulaşmalarını sağlıyoruz. Gururla söylemeliyim ki Bodrum artık bir markadır, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında Bodrum temsil ediliyorsa, parmakla gösterilmektedir. Başından beri Bodrum’u 50 yıl sonrasına hazırlamak üzere planlar yaptık. Bu iddia ile çıktığımız yolda her işimizi, karşılaştığımız sorunlara köklü çözümler üreterek tamamladık. Yönetim mekanizmasındaki olağanüstü uyum, belediye birimlerine, cadde ve sokaklarda yaptığımız çalışmalar esnafa ve hanelere de yansıdı, çıktığımız yoldaki kararlı duruşumuz yurtiçi ve yurtdışındaki pek çok mekanizmada olumlu karşılıklar buldu. Artık Bodrum Halkının daha huzurlu, generic Colchicine esnafının geleceğe güvenli baktığını görüyoruz. Bodrum’un nasırlaşmış sorunlarının köklü çözümlerle üstesinden gelme prensibini 2013 yılında da sürdürdük. Bu faaliyet raporuyla da birimlerimizin 2013 yılında neler ürettiklerini yüksek bilgi ve görüşlerinize sunuyoruz. Bu vesileyle tüm çalışma arkadaşlarıma, Belediyemizin fedakâr emekçilerine, sivil toplum örgütlerine ve tabii ki en önemlisi bize inanan, Bodrum’un geleceğine inanan, tüm çalışmalarımızda, karar aşamalarımızda bizlere rehberlik eden Bodrum halkına ve önümüzdeki dönemde de aynı uyumu sağlayarak, doğrunun tek olduğu inancıyla Bodrum’un yarınları için büyük projelere kanaat birliği içinde imza atacağımıza olan inancımla siz değerli Bodrum Belediyesi Meclis Üyelerine en derin saygılarımı sunuyorum.”1 oybirliği

Gündemin sekizinci maddesi olan Bodrum belediyesinin 2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi esnasında MHP meclis üyeleri Hülya Aşkın ve Mahmut Özbelen faaliyet raporunun kendilerine çok geç verilmesi nedeni ile incelenmek üzere ileri bir tarihe ertelenerek oylanmasını talep ettiler.  2013 yılı faaliyet raporu MHP’li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen CHP’li üyelerin oy çokluğu ile onaylandı.

bodrum belediye meclis nisan toplantısı (2)Bodrum Belediyesi meclisinin gündeminde bulunan diğer madde ile  ilgili olarak sendikalı memurlara sözleşme yapılması için başkana yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinde en dikkat çekenYarımadada daha önce faaliyet gösreten ve kapanan belde belediyelerine ait olan işletmelerin Bodrum belediyesi Gıda A.Ş’ye devri ve  belediyede tam zamanlı norm kadro karşılığı sözleşmeli iki avukat çalıştırılması, ayrıca çalıştırılacak avukatlara tavan rakam olam 2565.1,-TL maaş ödenmesinin yanı sıra yıllık %10 artış ve ek ödemeler verilmesi” maddeleri de oy birliği ile kabul edildi.

bodrum belediye meclis nisan toplantısı (17)Belediyenin kültür, tanıtım gibi organizasyonlarının takibi için Temsil ve Ağırlama Komisyonuna Mehmet Melengeç, Funda Akçalı ve Güneri Günaydın seçildiler.

Bodrum Belediyesinin 11 kalemden oluşan 2014 yılı gelir bütçesinin tutarı 220 milyon 51 bin 570 lira olarak onaylandı. Bu oylamada MHP’li meclis üyeleri bütçenin genelindeki tüm maddelerinde çekimser oy kullandılar.

2014 yılı bütçesi 23 CHP’li üye tarafından onaylandı.

Bodrum Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Muğla’nın Büyükşehir ve Bodrum’un tek belediye olması nedeni ile tarihi bir meclis toplantısı olarak değerlendirildi.

MHP CEPHESİ NOTLARI…

MHP sadece başkan yardımcılığı, katip üye ve encümen üyeliği için aday bildirdiler. Başkan yardımcılığı için önerdikleri isimler Birol Aydın ve Hülya Aşkın, Katip üyelik için önerilen isimler Mustafa Dağdelen ve Erdinç Tekinkaya ve son olarak Encümen üyeliği için de Mustafa Paşalı, Remzi Güngör ve Mazlum Ağan aday gösterilen isimler oldu. MHP’nin adaylarına sadece MHP’li meclis üyelerinden oy geldi.

Belde belediyelere ait işletmelerin Bodrum belediyesine geçişinin onaylanması esnasında  MHP’li meclis üyelerinin devri yapılan iktisadi işletmelerin borç-alacak ilişkilerini ve personel devri ile ilgili kendilerinin bilgi sahibi olmadıklarını ve bu konuda açıklama istemeleri üzerine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un “Arkadaşlar 25 Nisan’da Olağanüstü bir Meclis toplantısı yapılması için arkadaşlar çalışıyorlar.  Bu gibi sıkıntılar geçişler esnasında yaşanabilir. Bizler  birlik içinde yarımadayı yöneteceğiz. Benzeri soruları bir sonraki meclis toplantısında  cevaplarız” dedi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.