Bodrum Gündem

MHP’den Yapıcı ve Sakin Açıklama

07.05.2014
0
A+
A-

Bodrum Belediye Meclisi toplantısında usule uygun davranılmadığını iddia ederek salonu terk eden MHP’li Meclis Üyeleri, basın açıklaması yaptılar. MHP İlçe Başkanı Asım Başaran ve 8 Meclis üyesinin katıldığı basın toplantısına Birol Aydın katılmazken, Mahmut Özbelen’de basın açıklamasını okudu, Mustafa Paşalı ise genel değerlendirmeler yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın toplantısında sert ve suçlayıcı bir açıklama yerine yapıcı ve barışçıl bir açıklama yapıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-6 Mayıs 2014

Bodrum belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında CHP grubu tarafından verilen 3 önergenin usule uygun olmayan bir yöntem ile oylanmasına tepki veren MHP’li Meclis üyeleri 9 gündem maddesinin görüşülmesinin ardından toplantı salonunu terk ederek önerge görüşmelerine katılmamışlardı. MHP İlçe Başkanı Asım Başaran ve 8 Meclis üyesinin katılımı ile gerçekleşen basın toplantısına Birol Aydın’ın katılmadığı dikkat çekti.

mahmut özbelenMHP Meclis Üyesi Mahmut Özbelen tarafından okunan basın açıklamasında “Bugün yapılan Meclis toplantısında çok büyük bir hukuk skandalı yaşanmış olup, yapılan bu hukuksuzluğu tüm Bodrum kamuoyu ile paylaşmak için bu basın açıklamasını yapmak zaruriyeti doğmuştur” denildi.

Mahmut Özbelen tarafından okunan basın açıklaması şu şekilde; “Gündem maddelerine geçmeden 3 önergesi olduğunu belirterek, ancak önergelerin içeriğini açıklamadan oylamaya sunmuş, CHP grubu önergeleri kabul etmiştir. Devamında MHP grubu adına Mahmut Özbelen söz alarak içeriğinin açıklanmasını istedi, Başkan ‘sırası gelince, okununca görürsün‘ şeklinde grup sözcümüze aşağılayıcı bir şekilde cevap verdi. Başkan söz vermeyince Mustafa Paşalı ‘Başkan ortamı geriyorsun‘ diyerek ikazda bulunmasına rağmen, Başkan söz vermeyerek ‘Mustafa sen evet mi, hayır mı veriyorsun’ diyerek gündem maddelerine geçti. Aynı tavır Başkan tarafından 08.04.2014 tarihli meclis toplantısında da sergilenmişti. İçeriği okunmadan ve içerikle ilgili bilgi verilmeden kabul edilen önergelere tepki olması adına gündemdeki 9 maddeye ret verdik. 9 gündem maddesinin görüşülmesinden sonra Mustafa Paşalı, önergelerin görüşülmesine geçilmeden önce neden 9 maddeye ret oyu verdiğimizi açıkladı ve önergeleri görüşürken meclis toplantısından ayrılacağımızı söyleyerek, MHP grubu olarak toplantıyı terk ettik. Başkanın yapmış olduğu bu hukuksuz tavrı, Belediye Kanununun 20. maddesine, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11.maddesine usul açısından aykırı olduğu gibi TCK’nın 257. maddesine göre görevi kötüye kullanma suçunu oluşturmaktadır. Başkanın hukuka ve demokrasiye aykırı bu tavrını MHP grubuna değil, tüm Bodrum halkına yapılmış bir hareket olarak görüyoruz. Yapılan haksız fiile karşı, yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla başkanın tavrını Bodrum kamuoyunun takdirine sunuyoruz” buy Paxil

Mahmut Özbelen’in basın açıklamasını okurken ses tonunun oldukça sert olduğu gözlendi. Ancak ardından yapılan diğer açıklamalar oldukça sakin, yapıcı ve barışçıl bir şekilde yapıldığı dikkat çekti.

order Tadalafil mustafa paşalıPaşalı: Önceliğimiz Bodrum…

Oldukça yapıcı ve sakin bir şekilde meclis toplantısını değerlendiren Mustafa Paşalı CHP’li Meclis üyelerinin de kendileri gibi gündemdeki maddeler üzerinde hazırlık yaptıklarını belirterek başlangıçta önergelerin hemen oylamaya geçirilmesinin usule aykırı bir davranış olmasından dolayı muhalefet olarak ret oyu kullanmak zorunda kaldıklarını söyledi. Gündemde yer alan maddelere bazı önerilerde ve şerh koyarak kabul oyu vermeyi düşündüklerini ifade eden Paşalı “Toplantı gündeminde Belediye tarafından yürütülen temizlik işlerinin gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmesi yapılması ile ilgili 4. maddeye şerh koyacaktık. Çünkü çok acele oylanarak geçti. Temizlik işlerinin ihaleyle yüklenici firmaya verilmesi konusunda, hiçbir süre konuşulmadı. Kaç yıl süreyle verileceği belirtilmedi. Kilogram mı, yoksa sefer hesabına göre mi fiyatlandırılacağı konuşulmadı. Biz bu konu ile ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin örnek olarak alınabileceğini önerecektik.” Buy Prozac no prescription dedi.

Bütüncül Plan Çok Önemli…

Gündemin 9.maddesinde yer alan bütüncül plan ile ilgili olarak çok daha detaylı konuşulması ve görüş alışverişinde bulunulması gerektiğini savunan Mustafa Paşalı, “Bu konunun 5 dakikada geçiştirilmesi beni şahsi olarak çok üzdü. Bir kere, bütüncül planın başlamasından önce, Bodrum’un her yönden, fizibilite ve ekspertiz çalışmasının yapılması gerekiyor. Bodrum’un olmazsa olmazı bu. Daha sonra bütüncül planlamaya geçilmesi gerekiyor. Konut, ticari, kamu, yeşil alanların tespit edilerek ihtiyaca yönelik bir plan yapılması şart. Bodrum Ticaret Odası Başkanı geçtiğimiz günlerde çok önemli bir açıklama yaptı. Bodrum ekonomisi uçurumun ucunda şeklinde. Durum ne yazık ki bu. Maalesef böyle önemli bir konunun çok hızlı bir şekilde meclisten geçiyor.” dedi. Seçim sürecinde de bu konu ile ilgili projelerinin olduğunu ve bu projeleri istenilmesi durumunda paylaşabileceklerini de dile getiren Paşalı “CHP grubu tarafından Bodrum yararına olacak her türlü destek ricasını, biz emir olarak kabul ederiz.” Dedi.

mhp basın açıklaması (2)Bodrum’un Ekonomik, Ekolojik Ve Egolojik Sorunları…

Bodrum Belediye Meclisi’nin MHP’li Üyesi Mustafa Paşalı, Bodrum’un  ekonomik, ekolojik ve egolojik olmak üzere üç büyük sorunu olduğunu ifade etti. Paşalı Bodrum’da 1999 yılında 4 ayrı siyasi partiden 11 tane belediye olması ile doğal bir yarışın başladığını ancak yapılan çalışmalar sonucu da kantarın topuzu kaçtığını ve bunda herkesin sorumluluğunun olduğunu kaydetti.  Paşalı “Kimseyi suçlamıyoruz. Bu durum bir siyasi mücadelenin de sonucuydu. Bunun sonucunda da Bodrum’da işyeri enflasyonu oluştu. Herkes ekonomik sıkıntı içerisinde. Verdiğimiz imarlarla Bodrum’un ekolojisini de mahvettik. Bundan sonra tek belediye olduğumuz için planlara çok dikkat etmemiz gerekiyor.  Hipermarketler konusunda dünya birincisiyiz. İkinci ülkeyle aramızda büyük fark var. Bizi geçmeleri imkansız. Ekolojik olaylar, ekonomik olaylara sirayet ediyor. Adliyemizdeki dört dosyadan üçü icra dosyası. Bodrum’da 80 tane banka şubesi var. Sosyal olaylar çok fazla. Türkiye’de en fazla boşanmanın yaşandığı ilk il İstanbul, ikincisi Muğla. En fazla boşanmanın olduğu ilçe ise Bodrum. Bütün bunların nedeni, ekonomik koşullardır. İşte bu nedenle, bütüncül plan dediğiniz zaman bizim her şeyi düşünmemiz gerekiyor. Bu beş dakikada oylanacak bir konu değildir. Bu planı bizim çok dikkatli bir şekilde irdelememiz gerekiyordu.  Egolojik sorun ise şudur. Bu egolarımızı nasıl yenemiyoruz biz? Ego, zihinlerin mağlubiyetidir. Artık içimize dönmemiz, birbirimizi sevmemiz gerekiyor. Birliğin olduğu yerde rahmet, ayrılığın olduğu yerde azap vardır ve Bodrum azap içindedir.” dedi.

süleyman mazı60 Bini Temsil Ediyoruz…

Mustafa Paşalı seçim sonuçlarına bakıldığında MHP’nin CHP’ye oy vermeyen 60 bin seçmenin temsilcisi olduğunu söyledi. Meclis toplantısında meydana gelen gerginliğin, Başkan Mehmet Kocadon’un şahsi gerginliği olarak değerlendirdiklerini kaydeden Paşalı

“Başkan doğal olarak 11 beldenin sorumluluğunu üzerine almıştır. Ancak yapılan tavır bize değil, 60 bin kişiye yapıldığı için bu duruşu sergiliyoruz. Hepimizin “Biz bu toprakları dedelerimizden miras almadık, torunlarımızdan emanet aldık. Felsefesi ile hareket etmemiz gerekiyor.” dedi.

Grup Kararı Değil…

Bodrum Belediye Meclisi Bütçe Komisyonu Üyesi MHP’li Süleyman Mazı’da komisyonda imzası bulunan 2013 yılı Bütçe Kesin Hesaplarına ret oyu vermek zorunda kaldıklarına dikkat çekerek “Önceden alınmış bir kararımız yoktu. Örneğin, 2013 kesin hesaplarıyla ilgili 9. Madde, komisyonda, altına benim de imza koyduğum bir maddeydi. Meclis toplantısında, kabul etmediğimiz bu tavrı kamuoyu ile paylaşmak adına bu maddeye hep birlikte hayır dedik. Bu konu, meclis toplantısında gelişti. Başlangıçta yapılan usule aykırı durum nedeni ile ret oyu verdik ve önergelere sıra geldiğinde de salonu terk ettik.” dedi. MHP’li Meclis Üyesi Bodrum Belediyesi gelirleri ile ilgili olarak tahsilat sorunu yaşandığını ve alacakların ancak yüzde 20 kadarının tahsil edilebildiğini iddia ederken bu kadarlık bir gelir ile Bodrum’un yönetilemeyeceğini ve bütçenin de tutmayacağını söyledi.

asım başaranBirol Aydın Bireysel Hür İradesini Kullanmıştır, Örnek Alınsın…

Bodrum Belediye Meclis toplantısında 8 MHP’li üye birlikte hareket ederken, MHP Meclis Üyesi Birol Aydın’ın CHP grubu ile birlikte hareket etmesi ve MHP meclis üyelerinin salonu terk etmesine karşın, salonu terk etmeyerek yine CHP’li grup ile hareket etmesi nedeni ile bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı yönündeki sorumuza yanıt veren MHP İlçe Başkanı Asım Başaran meclis toplantısı öncesinde bir grup kararı alınmadığını söyledi. Oldukça yumuşak ve sakin bir şekilde konuşan Başkan Başaran seçilmiş insanların hür iradesi ile karar vereceği ve oyunu o yönde kullanabileceğini ifade etti. Başkan Başaran “MHP’ni gündem maddelerine vereceği oy ile ilgili bir grup kararımız yoktu.  Ama meclis üyesi arkadaşlarımızın meclis toplantısı ve gündem maddeleri ile ilgili ilgili çalıştıklarını biliyorum. Ancak bugünkü meclis toplantısında, gündem maddesi dışında maddeler sokuldu. Kimsenin bilgi sahibi olmadığı bu maddelere ilişkin bir grup kararı alınması da mümkün değildir.  Bu akılla örtüşen bir şey de değildir. Bir meclis üyemizin, farklı yönden karar alması, seçilmiş insanın bireysel hür iradesinin tezahürüdür. Kendi iradesi yönünde oy kullanmıştır. Bu demokrasi anlayışına umarım tüm siyasi partiler bu şekilde bakabilir. Diğer meclis üyeleri de örnek alırlar.” dedi.

MHP grubunun Bodrum Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında meydana gelen gerginlik ve salonu terk edişleri radikal bir tavır olmasına karşın, basın toplantısında suçlayıcı ve sert kelimelerden kaçınılması, barışçıl, yapıcı ve oldukça sakin tavırları dikkat çekiciydi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Tayyar Eryılmaz dedi ki:

    CHP VE MHP YÖNETİCİLERİ DİKKATLİ OLMAK ZORUNDALAR..

    ÜLKENİN İÇİNDE BULUNDUĞU BU KRİTİK DURUMUM DA MHP VE CHP SEÇMENİNİ DAYANIŞMA VE BİRLİKTE HAREKET ETME İKLİMİNİ BOZACAK HER TÜRLÜ ÇIKIŞ VE DAVRANIŞLARDAN KAÇINILMALIDIR..ÖNÜMÜZ DE BİR CB SEÇİMİ VAR VE CATI FORMÜLLERİ DÜŞÜNÜLÜRKEN HİÇ KİMSE SORUMSUZ DAVRANMAMALIDIR..SAYGI VE SAMİMİYET ESAS OLMALIDIR..İKTİDAR OLAN SAYGILI,MUHALEFET OLAN DA SAMİMİ OLMAK ZORUNDADIR..GÜÇ SAHİBİ DAHA MÜTEVAZİ,ZAYIF OLAN DA SAMİMİ OLMALIDIR..ANKARA DA OLUŞAN BU HAVAYI YEREL BOZMAMALIDIR…BODRUM DA OLUŞAN BU DURUM TÜRKİYE YE İYİ ÖRNEK OLMALIDIR..UMALIM Kİ BU TÜR GEREKSİZ GERGİNLİKLER GELECEKTE YERİNİ BİRLİKTE YÖNETİME BIRAKSIN..ÜLKENİN YEGANE GARANTİSİ CHP VE MHP SEÇMENİDİR…