Bodrum Gündem

Ecrimisil Küçük İşletmeleri Yok Edecek

01.06.2014
0
A+
A-

Bodrum’da turizm sezonu öncesinde Mal Müdürlüğü tarafından turistik tesis, otel, motel, restoran ve eğlence merkezlerinin sahillerinde tesisler tarafından kullanılan kamu alanlarına ödenen Ecrimisil’in yüzde 600 oranında arttırılması turizmcileri isyan ettirdi. Göltürkbükü işletmecileri fiyatların astronomik olması nedeniyle işletmeciler sokağa döküldü, ellerinde pankartlarla ecrimisil fiyatlarını protesto etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-1 Haziran 2014

Bodrum Göltürkübükü mahallesinde turizmciler, ecrimisil oranlarının arttırılması ile yüzlerce tesisin iflas bayrağını çekeceğini vurgulayarak, bir eylem gerçekleştirdi. Göltürkbükü bodrum_ecrimisil_protesto (11)Azmak’ta (İnönü caddesinde) toplanan yaklaşık 100 kişi ellerinde pankartlarla ecrimisil fiyatlarının fahiş oranda yüksek olduğuna dikkat çekerek yetkilileri çözüm üretmeye çağırdılar. “Google ecrimisiline hayır”, “Hayali Ecrimisiline son”, “Ecrimisil katliamına hayır”, “Fahiş ecrimisil küçük esnafı bitirir”, “Ecrimisil bedellerinde adelet istiyoruz”, “Biz güzelleştirmeye çalıştıkça kurşun sıkmayın” yazılı pankartlar taşıyan turizmciler, Göltürkbükü’nü turizme biz kazandırdık, şimdi bize ceza mı kesiyorlar, diyerek isyanlarını dile getirdiler.

KOBİ’LER ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR…

30 yılı aşkın süredir Göltürkübü’nde işletmecilik yapan Tomris Berzek Sarp, Antalya’da işletmelere tahakkuk edilen ecri misil bedellerinin Bodrum’da 20 katından daha fazla olduğunu ve üvey evlat muamelesi gördüklerini belirterek, “Son yıllarda beldemiz, şöhret sahibi ve varlıklı insanların gözde beldesi olarak basın, yayın organlarında sürekli yer alıyor. Beldemiz, yurtiçinde ve yurtdışında hem ülkemizin prestijine, hem de ekonomisine önemli katkılar sunuyor. Lüks işletmelerin yanında, beldemizi bu seviyeye getirenler, 30 senedir her zorluğa göğüs gererek turizmi geliştiren küçük işletmelerdir. Biz küçük işletme sahipleri, ekonomik bir yıkımla, deyim yerindeyse, bir afetle karşı karşıyayız. Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü’nden gelen bir mektupla şoke olduk. 150 bin ila 300 bin lira arasında ecri misil bedelleri ile karşıya kaldık.  Hepimiz bu meblağlara itiraz ettik, bazılarımız dava açtık, yasal girişimlerde bulunduk.” dedi.

bodrum_ecrimisil_protesto (4)BU MİKTARLARI ÖDEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL.

İşletmeciler adına basın açıklama metnini okuyan Sarp, talep edilen meblağları ödemelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Bizden talep edilen meblağları ödememiz mümkün değildir. Bu meblağlar, birçoğumuzun senelik cirosundan fazladır. Bunları ödememizi talep etmek, bizim işletmelerimiz için idam hükmündedir. Şu an çoğu küçük esnaf arkadaşımız kredi çekmek zorunda kalmıştır, birçoğu icralarla boğuşmaktadır. Biz bu yükün altından nasıl kalkacağımızı bilmiyoruz. Devletimizi ve milletimizi yardıma çağıran bir çığlık atmaktan başka çaremiz kalmamıştır. Göltürkbükü’ne gelenler sadece çok varlıklı insanlar değildir. Biz, küçük işletme sahipleri 30 yıldan fazla zamandır, orta halli vatandaşlarımızı, mütevazı tesislerimizde ağırlamaktayız. Fahiş ecri misil bedelleri bizim gelirlerimiz göz önüne alınmadan belirlenmiştir. Adaletsizlik ve yıkım da tam bu sebeple oluşmuştur” dedi.

bodrum_ecrimisil_protesto (9)ECRİMİSİL BEDELLERİ İŞLETMELERİN KAZANCINA GÖRE BELİRLENSİN…

Ecrimisil bedellerinin, küçük işletmelerin gelirleri göz önüne alınarak, gözden geçirilerek belirlenmesi gerektiğini belirten Sarp, “Söz konusu sahilleri biz, kendi müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz, buralardan çok yüksek bir gelir elde ediyor değiliz. Göltürkübü’ndeki işletmeler senede 4 ay boyunca açıktır. Bu da mali kayıtlarla sabittir. Buralar için bizden bütün sene bedel talep edilmesi haksızlıktır. 2 yıldır kullandığımız güneşlenme platformlarından 5 yıllık bedeller istenmektedir, bu yanlıştır. Göltürkbükü’nü, gazete haberlerine bakarak değerlendirmeyin. Bizler, Bodrum yarımadasını turizme kazandırmak için 30 seneden fazladır canla, başla çalışıyoruz. Hiçbirimiz çok zengin değiliz. Kazandığımız paraların çoğu da ancak tamirata ve ufak, tefek yenilemeye yetmektedir. Bizim emeğimize yazık etmeyin, vatandaşın ayağını Göltürkbükü’nden kesmeyin. Sesimizi duyurmak için gereken her şeyi yapacağız. Bunca yıllık emeklerimizin heba edilmesine seyirci kalmayacağız. Turizme tüm gönül verenleri, Türk halkını ve insaflı devlet yöneticilerini, sesimizi duymaya, bize destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Sessiz yürüyüşün purchase Accutane ardından işletmeciler olaysız dağıldı.

BODTO, BODER, BODRUM BELEDİYESİ’DE İŞLETMELERE DESTEK VERİYOR…

Bodrum’da özellikle konaklama tesislerine ve restaurant işletmelerine taahakkuk ettirilen yüksek miktardaki ecrimisillerin makul düzeylerde olması yönünde uzun bir süreden bu yana çalışma yapıyor. Muğla ve Ankara’da bir buy Retin-A çok yetkili ile görüşmeler yaparak ecrimisil ödemelerinin işletmeleri zor durumda bıraktığına dikkat çekerek, özellikle KOBİ’lerin bu miktardaki ecrimisilleri ödeyemeyeceklerini ve iflas etmelerine yol açabileceği uyarısında bulunuyorlar.

order Strattera

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. ÇALMA , HIRSIZLIKTAN SONRA BU FİYATLANDIRMA BİR TÜR , OYDEVŞİRME YÖNTEMİ OLSA GEREK ! . . .

  2. ecrimisil dedi ki:

    ecrimisil nedir önce bunu bilmek lazım.ecrimisil kamu alanına yapılan işgalin cezasıdır.kiralama değildir.yani işgal cezaları arttırılmış cokta iyi olmuş.talana,ranta karşı cok iyi gelişme.

  3. nazım emrullah dedi ki:

    yanlış bi işi doğru yaptığını sanan esnafın haksız isyanı bana göre de….yıkım için gelen dozere sözde direnmek için kaçak inşaatının damına çıkan vatandsşın! isyanına benziyor ….kardeşim o sahil sana ait değil bi kere..hiç bir şekilde işgal etmiyeceksin ve canı isteyen her vatandaş gelip orda isterse karpuz kesip donla denize girebilecek bu kadar basit…umarım en kısa zamanda daha da yüksek bedelleri turgutreis ve gümüşlük dahil bütün beldelerdeki bu tür işletmelerden isterler….benim de çarşıda işyerim var ve kiramı dükkanın içi için ödüyorum sokaklar yada plajlar için değil …yasanın ve bedelin detaylarını bilmiyorum ..umarım en az can yakarak bu geçiş sağlanır ve akp de kazanamadığı seçimlerin intikamını aldığını sanarak kırk yılda bir doğru bir iş yapmış olur..