Bodrum Gündem

Aydın Doğan Uluslar Arası Karikatür Yarışması Jürisi Bodrum’da Toplanıyor

Aydın Doğan Uluslar Arası Karikatür Yarışması Jürisi Bodrum’da Toplanıyor
14.06.2014
0
A+
A-

Aydın Doğan Vakfı olarak, ilki 1983 yılında gerçekleştirilen ve düzenlendiği günden bugüne uluslararası arenada saygınlığıyla anılan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 31.sinde en iyi karikatürlerin seçimi için jüri üyeleri 16-17 Haziran tarihlerinde Bodrum’da toplanacak.

Bodrum Gündem/13 Haziran 2014

Aydın Doğan Vakfı’ndan bugün yapılan yazılı açıklamada her yıl haziran ayında o yılın kazanan karikatürlerini belirlemek üzere bir araya gelen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür aydın_dogan_karikatür_bodrum_2014_Yarışması jüri üyeleri, 2014 yılının dereceye giren karikatürlerini 16-18 Haziran tarihlerinde Bodrum’da gerçekleşecek bir dizi toplantıyla belirleneceği açıklandı. Işıl Milta Club Tatil Köyü’nde gerçekleştirilecek toplantıda Karikatür dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın jürisinde bu yıl Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Piyale Madra ve Tan Oral gibi Türkiye’nin önde gelen karikatür ustaları ile uluslararası arenadan Liza Donnelly (ABD), Dokhshid Ghodratipour (İran), Moacır Knorr Gutterres (Brezilya), Catherine Meurisse (Fransa), Anita O’Brien (İngiltere) ve Lichuan Xia (Çin) yer alacak. Her yıl olduğu gibi dünyanın en iyi karikatür ustaları arasından seçilen jüri üyelerinin  bu yılki önemli bir özelliği de kadın jüri üyelerinin fazla olması olarak dikkat çekti.

Bu önemli kurul tarafından gerçekleştirilen titiz bir elemenin ardından ödüle layık bulunan 15 eser (birinci, ikinci, üçüncü ve 12 başarı ödülü) ilerleyen günlerde 2014 yılının ödül sahipleri olarak açıklanacak.

Vakıf, Türkiye’nin çağdaş küresel uygarlığın etkin bir üyesi olarak ihtiyaç duyduğu ve Türkiye’nin uluslararası platformda en doğru biçimde temsil edilmesinin gerekli olduğu alanlarda her türlü katkıyı sağlıyor. Aydın Doğan Ödülleri, Uluslararası Karikatür Yarışması ve Genç İletişimciler Yarışması, vakfın bu yöndeki kararlı çabalarının artık geleneksel hale gelen etkinlikleridir.

1983 yılından itibaren düzenlenen yarışmaya bugüne dek 130 ülkeden 6500’ü aşkın sanatçının katılması da ödülün boyutunu ve önemini belgeliyor.

31.Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Jüri Değerlendirme Toplantıları Programı

JÜRİ ÖZEL TOPLANTISI buy Disulfiram

16 Haziran Pazartesi, 10.30 – 13.00

Işıl Club Bodrum (Toplantı Salonu)

KARİKATÜR WORKSHOP ÇALIŞMALARI / USTA KARİKATÜRİSTLER ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR Fluoxetine price

17 Haziran Salı, 16.00 – 18.00

Marina Çarşı Palmiye Meydanı

Accutane price KOKTEYL VE JÜRİ ÖDÜL RESEPSİYONU

18 Haziran Çarşamba, 19.30 – 21.00

Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.