Bodrum Gündem

Yalıkavaklılar’ın Ölüm Yolu İsyanı

21.07.2014
0
A+
A-

mugla_buyuksehir_coz_artik_bu_sorunu_bodrumgundem buy Ventolin Yalıkavak ile Gündoğan’ı birbirine bağlayan ve sık sık ölümlü trafik kazalarının yaşandığı İnönü Caddesi’nde yurttaşlar yolu kapatarak eylem yaptı. Yolu 30 dakika boyunca trafiğe kapatan eylemciler, seçim dönemi öncesinde düzenlenen yolun, orta refüj çalışması yapılarak yeniden düzenlenmesini istedi.

Bodrum Gündem Haber

Yalıkavak ile Gündoğan’ı birbirine bağlayan ve “Ölüm Yolu” haline gelen İnönü Caddesi’ni kapatan Yalıkavaklı yurttaşlar yetkililerden acil çözüm beklediklerini haykırdı. İnönü Caddesi’nin Gökçebel Mevkii’nde toplanan yaklaşık 200 yurttaş ellerinde dövizler taşıyarak, alkış ve ıslıklarla yolu trafiğe 30 dakika boyunca kapattı. Toplanan grup, eylemin bir bölümünü yolda oturma eylemi yaparak gerçekletirirken, trafik polisleri de eylem süresince önlem amaçlı trafiği kontrol etti.Uzun bir kuyruk oluşmasına karşın araçtakiler de Yalıkavaklılara destek verirken, asayiş ekibi de yurttaşlara müdahale etmedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesini Göreve Çağırıyorlar…

Eylemciler ellerinde “Canımızı yolda bulmadık”, “Muğla Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nü göreve çağırıyoruz”, “Yollar ülkeye can verir! Gökçebel yolu can alıyor!” yazılı dövizler ve Türk Bayrağı taşıdılar. Eylem için toplanan grup adına açıklama yapan turizmci Emrullah Kayacan, İnönü caddesinin ölüm yoluna dönüştüğünü belirterek, “İnönü caddesinde tehlike çanları çalıyor. Burada acilen önlem alınmasını istiyoruz cadde üzerinde bulunan marketlerden alışveriş yapmak kabusa dönüştü. Nasıl önlem alınacağını yetkililer daha iyi bilir, ama çözüm istiyoruz. Bu cadde ölüm yoluna dönüştü. Trafik ekiplerinin hız kontrolleri yapmasını, uyarı levhalarının yerleştirilmesini istiyoruz, çünkü bu yolda ölmek istemiyoruz. Yaz yoğunluğunun başlamasıyla son bir ayda 4 kişi, 5 ayda toplam 8 kişi hayatını kaybetti. Her gün gördüğümüz yaralamalı trafik kazaları ve maddi hasarlı kazalarında sayısı oldukça fazla. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz” Order Disulfiram online dedi.

Yalıkavak’ta restoran işletmeciliği yapan Hikmet Yücetürk, eylemleri hedeflerine ulaşana kadar tekrarlayacaklarını belirterek, “Araçlar çok hızlı gidiyorlar. Bu eylemi yapmamızın sebebi, yolun orta refüj ile bölünmesini, trafik ışıklarının yerleştirilmesini ve yaya geçitlerinin yapılmasını istiyoruz. Yetkililerin yetkilerini kullanmasını bekliyoruz. Hedefimize ulaşana kadar her cumartesi bu eylemlerimizi sürdüreceğiz” Proscar buy dedi.

30 dakikalık yol kapatma eyleminin ardından vatandaşlar, eylemi sonlandırarak, yolu trafiğe açtı.

Yalıkavak ile Gündoğan’ı birbirine bağlayan ve bir çok kazanın meydana geldiği “Ölüm Yolu”nun Muğla Büyükşehir Belediyesinin yetki alanına girdiği belirtilirken, bir an önce gereken çalışmaların başlatılması gerekiyor. Bu yolda son birkaç ay içinde 7 ölümlü ve bir çok yaralamalı kaza meydana geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.