Bodrum Gündem

CEP TELEFONUNDAN TACİZ…

celal_gursoy_bodrum_gundem Dapoxetine in pharmacies buy methotrexate online order Propranolol online

Sabahın erken bir saatinde cep telefonum çaldı. Tanımadığım bir numara. Çaresiz açtım. Mikrofonik, bariton bir erkek sesi düzgün bir Türkçe ile “Günaydın” diyerek söze başladı ve bana paramı nasıl değerlendirmem gerektiğini anlatmaya başladı. Bant kaydı olmasına rağmen günaydın demeyi nasıl akıl etti anlamadım. Arada adamın sözünü kesip “beyfendi, benim o kadar param olsa senin telefonda anlattıklarını mı dinlerim?” demek istedim ama o makineli tüfek gibi konuşmaya devam ediyordu. Saygısızlık etmeyi göze alarak telefonu adamın suratına kapattım. Kapatırken birkaç sinirli ifade de kullanmış olabilirim.

Kayda geçmiş midir acaba. Keşke…

Aradan fazla geçmeden gene telefonum çaldı. Bu sefer dün arayıp ta bana bireysel emeklilik satmaya çalışan bankadan başka bir mekanik kadın sesi beni anket kapsamında sorgulamaya başladı. “Acaba dünkü telefon konuşmasından memnun kalmış mıyım, yeterli olmuş mu?”, iyi de hani bu konuşma banda kaydediliyordu. Dün konuşmayı bitirirken benim mümkün olduğu kadar terbiye sınırı içinde kalan değerlendirmemi kaydetmediler mi, yazık olmuş, ben o konuda ne düşündüğümü robot kadını incitmeden belirtmiştim aslında.

Hemen ardından bir mesaj geldi. Bodrum’un can çekişen AVM’lerinden biri bilmem kaç bin üründe fırsatlar yaratıldığının müjdesini veriyordu. Aradan fazla geçmedi, gene Bodrum’lu seçkin bir marka (sağ olsunlar, beni unutmamışlar!) kış ürünlerinde indirim yapıldığının haberini iletti. Birden bire “hangi aydayız?” diye düşündüm. Daha kışın gelmesine vakit var ama indirim şimdiden başlamış.

Durum vahim anlaşılan.

Gelecek sezonun malları şimdiden indirimde. Benim bildiğim geçmiş sezonun malları indirime girer ama burası Türkiye, her şey mümkün. Aklıma gelen ilk fikir, indirime şimdiden giren gelecek kışın mallarının geçen kıştan kalma oldukları şeklindeydi.

Aynı anda eşimin telefonuna dostça (!) bir mesaj geldi. Eşime özel bir indirim yapmışlar, hemen gelirse ne alırsa kasada %50 değerinde alış veriş çeki vereceklerini, böylece dükkandan çıkmadan hemen tekrar sepeti doldurmaya başlayabileceğinizi müjdeliyorlardı. Eşime buradan ne zaman alış veriş yaptığını sordum, o da yapmadığını, telefonun her halde onun yanındaki dükkanın datalarından alındığını düşündüğünü söyledi. Bu durumda “neden sana özel bir indirim yapıyorlar?” diye sormak isterdim ama o da benden daha fazla bilmiyordu.

Bu arada bana gene bir firmadan tüm ürünlerde %70’e varan indirimler yapıldığının sevinçli haberi geldi. İçimden “iyi ki indirimden önce sizden %70 kazıklanarak bir şey almamışım” diye geçirdim.

Pazarlamacılara buradan seslenmek istiyorum. Ben de sizler gibi gençliğimde birçok pazarlama eğitiminden geçtim ancak bize potansiyel müşteriyi kesinlikle enayi yerine koymamayı, tam tersi ona saygı ile yaklaşmayı öğretmişlerdi. Sizi anlıyorum. Çaresizsiniz. Bu acımasız tüketim toplumunda kendinize tekme tokat bir yer açmaya çalışıyorsunuz ama unutmayın ki tüketici sizin zannettiğiniz kadar salak değil.

İyi pazarlamalar…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.