Bodrum Gündem

Bodrumlu Avukatlardan Nihat Doğan Hakkında Suç Duyurusu…

Bodrumlu Avukatlardan Nihat Doğan Hakkında Suç Duyurusu…
18.02.2015
0
A+
A-

get Valtrex Diflucan cheap SLIDE

 

Bodrum’da, Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin ardından sosyal paylaşım sitesindeki mesajı nedeniyle şarkıcı Nihat Doğan’ın hakkındaki suç duyurusuna bir yenisi daha eklendi. Av. Onursal Özbek “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, suçu ve suçluyu övme” iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Bodrum Gündem Haber 18/02/2015 Fluoxetine online

Muğla Barosu Avukatları’ndan Onursal Özbek,  Bodrum Adliyesi önünde, kendisi ile birlikte avukatlar Metin Kesikçiler ve Başak Özbek  olmak üzere 3 avukat olarak suç duyusunda bulunduklarını belirterek basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Avukat Başak Özbek, Doğan ile ilgili “Kendince sözleriyle Laiklik’in neden olduğu bir yozlaşmayla mini etek giyenlerin saldırıya, şiddete uğramasının hatta öldürülmesinin meşru olduğu sonucuna varan sözler ifade etmiştir. Bu nedenle biz de her sorumlu vatandaş gibi hakkımızı kullanıyoruz ve suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi. Özbek’in bir örneğini basın mensuplarına gösterdiği Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na yazdıkları ve şüpheli olarak Nihat Doğan yazan dilekçenin açıklamalar bölümde  “Yukarıda ismi yazılı şahıs, şarkıcı olarak tanınmaktadır. Nihat Doğan isminin gerçek ismi olup olmadığı ve adresi tarafımızdan bilinmemektedir. Şahıs, 14.02.2014 tarihinde sosyal paylaşım sitesi twitter’da @NihatDogan_ND adresinden, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın minibüsle evine giderken katledilmesi üzerine, saat 23.22’de ‘siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca bas bas bağırmayacaksın’ şeklinde bir paylaşımda bulunduğu anlaşılmıştır” denildi.

Doğan ile ilgili,  tanınan, bilinen ve bazı kesimlerce sevilen bir kişi olduğu, topluma mal olduğu ve 464 bin takipçisi olduğu yönünde ifadelere yer alan dilekçede “Şüpheli şahıs,  cümlesinde ‘laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar” vurgusuyla Anayasa’nın 2’inci Madde’sinde ‘Cumhuriyetin niteliklerinden’ biri olarak sayılan ‘laiklik ilkesinin’ insanları, toplumu ahlaksızlaştırdığını ifade ederek, tecavüz suçunu laiklik ilkesine bağlamaktadır. Şüphelinin bu cümlesinden, kadınların mini etek giyebilmeleri laiklik ilkesi ile ilişkilendirilmekte ve sonuç olarak da mini etek giyen kadınlara tecavüz edilmesinin normal olduğu düşüncesi ifade edilmektedir. Şüphelinin laiklik ilkesini benimseyenler ile mini etek giyen kadınların ‘tecavüz eylemini hak ettiklerine” ilişkin çirkin düşüncesi, kadın cinsini aşağılamakla kalmayıp. TCK’nın 216’ncı Maddesi’nin ikinci fıkrasında yazılı ‘Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca da suçtur”  şeklinde cümleler yer aldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.