Bodrum Gündem

Bodrumlu Kadınlar, Şiddete Karşı Yürüdüler…

09.03.2015
0
A+
A-

Retin-A cream cheap albuterol buy Aciclovir SLIDE

Bodrum’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile düzenlene yürüyüşe ilçede faaliyet gösteren tüm dernek ve partilerden kadın temsilciler birlikte yürüdüler.
Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem
Yaklaşık 500 kadın, Bodrum Kadın Dayanışma Platformu Ritim Gurubu üyelerinin müzik aletleri ile seslendirdikleri şarkılar ve sloganlar eşliğinde Tepecik Camii önünden Bodrum Denizciler Derneği’nin bulunduğu İskele Meydanına kadar hep birlikte yürüyerek Türkiye’de kadına yönelik şiddeti protesto ettiler.
Tepecik Camii’ önünde ellerinde davul, trompet, mızıka, düdük ve kadını temsil eden mor renkteki 100 metre uzunluğundaki mor bayrak taşıyan kadınların attığı sloganlara çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlardan da destek geldi. Eylemde yürüyen kadınların şu sloganları attılar; “Dünya Yerinden Oynar, Kadınlar Özgür Olsa”, “Erkekler Vuruyor, Devlet Koruyor”, “Yaşasın Kadın Dayanışması”, “Kadınlar Yürüyor, Mücadele Büyüyor” , “Kadınlar Kadındır, Çiçek Senin Babandır”.
Ellerindeki “Rapunzel Saçlarını Kestir”, “İsyan , Sokaklar Kadın Görsün”, “Kadın Özgürlük Yaşam”, “Beden Benim Karar Benim Yaşam Benim Sana Ne”, “Kadınlar Kadındır Çiçek Senin Babandır”, “Prens Bekle Seni Kurtarmaya Geliyorum”, “Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet İstiyoruz” yazılı dövizler taşıyan kadınlara İskele Meydanına kadar çoğu kadın polis olan emniyet güçleri korudu.
8 Mart Dünya Kadınalar Günü nedeni ile yapılan eylem sırasında Neyzen Tevfik Caddesinden geçen sürücülerin bazıları da kornalarını çalarak kadınlara destek verdi. Bodrum Kadın Dayanışma Gurubu adına konuşan Figan Şendikmen “Her üç dakikada bir kadının öldürüldüğü bir ülkede kadının yaşamı çok zor. Kadın hakları lafta kağıtta kalıyor. Sadece kağıtlarda kalan, uygulamalarda bir türlü hayata geçmeyen eşitlik ilkesi ve adalet ilkesinin tüm alanlarda uygulanması talebiyle meydanlara çıktık , lafta yazıda kalan yasalar ve tedbirler istemiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.